Η αθηνοραματική πλευρά του Ορέστη Χαλκιά

Ένας Θεσσαλονικιός στην Αθήνα: Πού κυκλοφορεί, τι του αρέσει και τι όχι, τι βλέπει, τι πίνει, τι τρώει.

Ο Ορέστης Χαλκιάς © Αμαλία Κωβαίου

Ο Ορέστης Χαλκιάς είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς και ένας Θεσσαλονικιός που ζει πια στην Αθήνα. Μοιράζεται κάποιες από τις αγαπημένες του συνήθειες στην πόλη, στο πλαίσιο της στήλης 'Αθηνοραματική Πλευρά'.

Η αθηνοραματική πλευρά του Ορέστη Χαλκιά, όπως την εξηγεί ο ίδιος

> Μένω κοντά στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. Στη γειτονιά μου, μου αρέσει πως βρίσκω εύκολα πάρκινγκ, καθώς δεν έχει φτάσει εκεί ακόμη η τρέλα του ευρύτερου κέντρου. Μου αρέσει επίσης που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση το Θησείο. Υπάρχει ησυχία και μια σχεδόν οικογενειακή κατάσταση.

> Δεν μου αρέσει κάτι που ισχύει και για όλη την Αθήνα γενικά: Μπορεί να δεις κάτι απόλυτα όμορφο και κάτι από το οποίο απουσιάζει η αισθητική, εντελώς. Σκέψου για παράδειγμα, πόσες περιπτώσεις πανέμορφων νεοκλασικών υπάρχουν αλλά και πόσα 'τέρατα' δίπλα τους. Αυτό είναι ο ορισμός της γειτονιάς μου.

> Στέκια δεν θα έλεγα ό,τι έχω. Έχω μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, γι' αυτό. Τα στέκια μου εδώ θα πω ό,τι είναι οι άνθρωποι. Θα με χαρακτήριζα περισσότερο σπιτόγατο. 

Η αθηνοραματική πλευρά του Ορέστη Χαλκιά 1
© Αμαλία Κωβαίου

> Παρότι δεν πολυβγαίνω είναι η αλήθεια, έχω κάποια αγαπημένα πράγματα, όπως τις βόλτες στο Θησείο ή στην Πλάκα που έχουμε και την παράσταση "Μεμοράντουμ" στο Θέατρο "Μπέλλος".

> Στο θέατρο πηγαίνω συνήθως με τα πόδια, δεν είναι και πολύ μακριά άλλωστε από το σπίτι μου. Μου αρέσει αυτή η διαδρομή και παίζει και το ρόλο του ζεστάματος για την παράσταση, με ενεργοποιεί κατά κάποιο τρόπο. Έχει και την Ακρόπολη ορατή, οπότε αυτή θα έλεγα πως είναι η αγαπημένη μου βόλτα. Αν πρέπει δηλαδή να περπατήσω, αυτή τη διαδρομή θα διαλέξω.

> Κυκλοφορώ λίγο και στα Εξάρχεια, όπου πηγαίνω για γυμναστική. Μου αρέσουν, νιώθω κι εκεί μια αίσθηση γειτονιάς.  

> Μετά την παράσταση μου αρέσει να πηγαίνω για καμιά μπύρα κάπου εκεί κοντά. Αλλά σου λέω ξανά, πως έχει να κάνει με τους ανθρώπους περισσότερο. Ποια θα είναι η παρέα - δεν έχω πρόβλημα να πάω, να καθίσω σε οποιοδήποτε μέρος.

> Μία από τις καλύτερες παραστάσεις που είδα τελευταία ήταν το The Doctor με τη Στεφανία Γουλιώτη. Ήταν καταπληκτική παράσταση και παρότι είχε μεγάλη διάρκεια δεν το κατάλαβα στιγμή. Φοβερή δουλειά. 

> Και κινηματογράφο πηγαίνω, γενικά. Έχω βέβαια περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που το έκανα, τώρα που το σκέφτομαι. Είδα όμως πρόσφατα μια αγαπημένη μου ταινία: Το "Mulholland Drive" του David Lynch. Είμαι fan του Lynch γενικά, μετά από τόσα χρόνια το είδα με άλλο βλέμμα, με άλλη ματιά. 

Ο Ορέστης Χαλκιάς 1
​​© Αμαλία Κωβαίου

> Δεν πολυ πίνω αλκοόλ αλλά αν το κάνω, θα προτιμήσω μια Caipirinha. Και δε θυμάμαι πως λένε ένα νέο μαγαζί στα Εξάρχεια που τη φτιάχνει πραγματικά καλά. (γέλια)

> Είμαι και fan της παγωμένης, της πολύ παγωμένης μπύρας, τύπου να πονάς. (γέλια)  

> Λατρεύω το κρέας. Δώσε μου μπριζόλα, ταλιάτα κλπ και πάρε μου την ψυχή. Τρώω αρκετά στη γειτονιά μου, στην "Τζουτζούκα". Εκεί σχεδόν καθημερινά θα πάω να φάω κάτι νόστιμο. Ψήνω πολύ και με την παρέα μου όμως. 

> Όλα έχουν να κάνουν με την παρέα, όπως καθίσει κάθε φορά η φάση. Αν και δεν είμαι του ξενυχτιού, αν προκύψει θα ακολουθήσω μέχρι το πρωί.

Η αθηνοραματική πλευρά του Ορέστη Χαλκιά 2
© Αμαλία Κωβαίου

* Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό την Αμαλία Κωβαίου (www.amaliakovaiou.com)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2026

Ένα αξέχαστο καλοκαιρινό βράδυ που κυκλο-φορήσαμε με την Ήβη Αδάμου και το glo™ HILO

Πήγαμε στο Golf Γλυφάδας, είδαμε την Ήβη Αδάμου στο The Circle by glo™ HILO και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

Παραλίες της Αττικής για να βουτήξεις τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος έρχεται κι αν σε βρίσκει στην Αθήνα, μπορείς να τον απολαύσεις κάνοντας τις βουτιές σου σε κοντινές παραλίες.

Τι θα κάνεις το πρώτο ΣΚ του Αυγούστου στην Αθήνα

Αυλαία για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού με ενδιαφέροντα πραγματάκια στην πρωτεύουσα.

Η Αθήνα σε rewind - Όλα όσα ξεχωρίσαμε τον Ιούλιο

Η ομάδα του Αθηνοράματος ξεχωρίζει τις πιο δυνατές εμπειρίες του Ιουλίου σε θεάτρο, σινεμά, μουσική, φαγητό, εικαστικά, βιβλίο και εκδηλώσεις, μέσα από έναν μήνα γεμάτο αθηναϊκό ρυθμό.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Ιουλίου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.

Η Πλατεία Συντάγματος γίνεται γήπεδο ποδοσφαίρου για μία ημέρα

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, θρύλοι του αθλήματος, masterclasses, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολλές εκπλήξεις στις 19 Σεπτεμβρίου.