Ίταλο Καλβίνο: "Η μέρα ενός εκλογικού αντιπροσώπου"

Στο 106ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει τις εκλογές του 1953 στην Ιταλία μέσα από τον Ίταλο Καλβίνο.

Η μέρα ενός εκλογικού αντιπροσώπου

Ιδού ένα σπέσιαλ εκλογικό επεισόδιο: Ο Ίταλο Καλβίνο ξεκίνησε να γράφει αυτή τη νουβέλα το 1953, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει παρά δέκα χρόνια αργότερα. Αφορμή, οι εκλογές του 1953 στην Ιταλία οι οποίες είχαν ως βασικό διακύβευμα την επαναφορά της απλής αναλογικής, που είχε μόλις καταργηθεί. Ο ήρωας, ο Αμερίγκο, έχει ως αποστολή να μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του Κοτολέγκο, στο Άσυλο Ανιάτων της πόλης, όπου σε κάθε εκλογική διαδικασία συμβαίνει κάτι ευτράπελο: Με την πιεστική παρουσία ιερέων της καθολικής εκκλησίας, εξασφαλίζεται ότι οι τρόφιμοι του Ασύλου θα ψηφίσουν "σωστά". Δηλαδή, τους Χριστιανοδημοκράτες.

Αποσπάσματα διαβάζει ο Στέλιος Μάινας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

Σοφία Δάρτζαλη: "Μα που πήγαν όλοι;"

Στο 8ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει μία συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της συντροφικότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2023

Πασχαλινές ιστορίες

Στο 7ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο με διάθεση να αναζητήσουμε το νόημα των ημερών.

Βάνα Μαυρίδου: "Όχι και τόσο μακριά"

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει την τρυφερή ιστορία δύο συνομήλικων κοριτσιών που έρχονται κοντά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ντέιβιντ Γκρέμπερ και Ντέιβιντ Γουένγκροου: "Η Αυγή των Πάντων"

Στο 104ο επεισόδιο της σειράς των podbcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα βιβλίο που μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε τις ανθρώπινες κοινωνίες, από τη νεολιθική εποχή μέχρι και τις μέρες μας.

Τζέισον Μοτ: "Το φοβερό βιβλίο"

Στο 103ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα μυθιστόρημα που εστιάζει στις πολλαπλές και βαθύτερες εκφάνσεις του ρατσισμού στις μέρες μας.

Μάγκι Ο’ Φάρελ: "Το πορτρέτο ενός γάμου"

Στο 102ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα μυθιστόρημα για τη σκληρή μοίρα των γυναικών, που συνομιλεί πολλαπλώς με την εποχή μας.

Τζον Γκριν: "Οι Κατερίνες"

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει την ιστορία ενός 17χρονου που προσπαθεί ν’ ανακαλύψει ένα μαθηματικό θεώρημα, το οποίο θα προβλέπει το μέλλον οποιασδήποτε σχέσης.