Βασίλης Κολώνας: "Η Θεσσαλονίκη εκτός των τειχών"

Στο 105ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα βιβλίο/λεύκωμα που περιγράφει ένα κρίσιμο μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, της συνοικίας των Εξοχών.

Βασίλης Κολώνας: 'Η Θεσσαλονίκη εκτός των τειχών'

Ιδού ένα βιβλίο, μια έκδοση, καλύτερα, που έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία. Πρόκειται για ένα πλουσιότατο λεύκωμα, στις σελίδες του οποίου εικονογραφείται ένα κρίσιμο μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, μέσα από την αποτύπωση και ανάδειξη των κτιρίων και της πολεοδομίας μιας συγκεκριμένης περιοχής, της συνοικίας των Εξοχών, που υπήρξε εμβληματική για την πόλη, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Έργο μνημειώδες, που δικαίως έχει φτάσει αισίως στην τρίτη έκδοσή του, κάθε φορά και πιο εμπλουτισμένο, τεκμήριο μνήμης αλλά και διατήρησης του παρελθόντος, που και μόνο το ξεφύλλισμά του αρκεί να σου φέρει ρίγη συγκίνησης.

Αποσπάσματα διαβάζει ο Στέλιος Μάινας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

Σοφία Δάρτζαλη: "Μα που πήγαν όλοι;"

Στο 8ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει μία συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της συντροφικότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2023

Πασχαλινές ιστορίες

Στο 7ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο με διάθεση να αναζητήσουμε το νόημα των ημερών.

Βάνα Μαυρίδου: "Όχι και τόσο μακριά"

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει την τρυφερή ιστορία δύο συνομήλικων κοριτσιών που έρχονται κοντά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ντέιβιντ Γκρέμπερ και Ντέιβιντ Γουένγκροου: "Η Αυγή των Πάντων"

Στο 104ο επεισόδιο της σειράς των podbcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα βιβλίο που μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε τις ανθρώπινες κοινωνίες, από τη νεολιθική εποχή μέχρι και τις μέρες μας.

Τζέισον Μοτ: "Το φοβερό βιβλίο"

Στο 103ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα μυθιστόρημα που εστιάζει στις πολλαπλές και βαθύτερες εκφάνσεις του ρατσισμού στις μέρες μας.

Μάγκι Ο’ Φάρελ: "Το πορτρέτο ενός γάμου"

Στο 102ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα μυθιστόρημα για τη σκληρή μοίρα των γυναικών, που συνομιλεί πολλαπλώς με την εποχή μας.

Τζον Γκριν: "Οι Κατερίνες"

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει την ιστορία ενός 17χρονου που προσπαθεί ν’ ανακαλύψει ένα μαθηματικό θεώρημα, το οποίο θα προβλέπει το μέλλον οποιασδήποτε σχέσης.