Σοφία Δάρτζαλη: "Μα που πήγαν όλοι;"

Στο 8ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει μία συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της συντροφικότητας.

Σοφία Δάρτζαλη: 'Μα που πήγαν όλοι;'

Η ιστορία για παιδιά "Μα πού πήγαν όλοι;" της Σοφίας Δάρτζαλη είναι μια εμπνευσμένη μύηση τον κόσμο της τέχνης και τον ολοζώντανο χώρο των μουσείων, αλλά και μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και της συντροφικότητας. Με ήρωα τον Πέδρο, ένα αγόρι από έναν πίνακα, τα παιδιά μαθαίνουν ότι η τέχνη δεν είναι κάτι ξεκομμένο από την πραγματική ζωή. Εικόνες ζωγραφισμένες από τον Βασίλη Κουτσογιάννη, με αφετηρία κορυφαία έργα, ξυπνούν στα παιδιά το ενδιαφέρον για την τέχνη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

"Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;" – Σκέψεις, προβλέψεις, προτάσεις

Στο 133ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για το πώς θα μοιάζουν οι σύγχρονες κοινωνίες σε 25 χρόνια από τώρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/06/2024

"Δικά μας παιδιά" - Σαλούγκα, Σολούν και πάσης Ελλάδος

Στο 132ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για τα παιδιά αυτής της εποχής που ζουν τη ζωή τους online.

Όταν ο Στέφαν Τσβάιχ αποστρεφόταν τον χορό, το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο

Στο 131ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για τις ανησυχίες που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση, ή η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

"Μάθε, παιδί μου, γράμματα" – γιατί (δεν) διαβάζουν τα παιδιά μας

Στο 130ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Nα ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για το βιβλίο του καθηγητή Νίκου Παναγιωτόπουλου που περιγράφει και δίνει συμβουλές για τη σχέση των παιδιών με την ανάγνωση.

Μύθοι, θεοί και τέρατα που μεγαλώνουν τον κόσμο των παιδιών

Στο 25ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα διαβάζει ιστορίες που προσφέρουν γνώσεις στους μικρούς ακροατές και βιβλιόφιλους.

"Πυρηνική ενέργεια; ΝΑΙ, παρακαλώ"

Στο 129ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για πυρηνική ενέργεια, διαβάζοντας ένα ευφυέστατο γκράφικ νόβελ.

"Aκούνα Ματάτα", οι Φίλοι-Φιλόσοφοι της Αλίς Μπριέρ-Ακέ

Στο 24ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μιλά για μια σειρά βιβλίων που προσφέρει στα παιδιά τα εργαλεία για να μάθουν να σκέφτονται και να απελευθερώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.