Τζον Γκριν: "Οι Κατερίνες"

Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" για παιδιά η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για ένα βιβλίο που περιγράφει την ιστορία ενός 17χρονου που προσπαθεί ν’ ανακαλύψει ένα μαθηματικό θεώρημα, το οποίο θα προβλέπει το μέλλον οποιασδήποτε σχέσης.

Τζον Γκριν «Οι Κατερίνες»

Με τις "Κατερίνες", μόλις το δεύτερο βιβλίο του, ο Τζον Γκριν είχε από το 2006 καταθέσει ένα ώριμο μυθιστόρημα για το πώς μπορεί κανείς να βρει τον εαυτό του στα πιο αναπάντεχα μέρη. Η ιστορία του Κόλιν, του 17χρονου "παιδιού-θαύματος" που προσπαθεί να εξηγήσει τα πάντα μέσα από ένα δικής του επινόησης μαθηματικό θεώρημα με βάση τις "Κατερίνες" της ζωής του, κρύβει απρόσμενες συναντήσεις.

Οι "Κατερίνες" επανακυκλοφορούν σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Μελικέρτη από τις εκδόσεις Ψυχογιός και στο podcast αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Βάνα Πεφάνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

Μύθοι, θεοί και τέρατα που μεγαλώνουν τον κόσμο των παιδιών

Στο 25ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα διαβάζει ιστορίες που προσφέρουν γνώσεις στους μικρούς ακροατές και βιβλιόφιλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Πυρηνική ενέργεια; ΝΑΙ, παρακαλώ"

Στο 129ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για πυρηνική ενέργεια, διαβάζοντας ένα ευφυέστατο γκράφικ νόβελ.

"Aκούνα Ματάτα", οι Φίλοι-Φιλόσοφοι της Αλίς Μπριέρ-Ακέ

Στο 24ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μιλά για μια σειρά βιβλίων που προσφέρει στα παιδιά τα εργαλεία για να μάθουν να σκέφτονται και να απελευθερώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.

Μαντάμ Μποβαρί, μια γυναίκα που διέρρηξε τα όρια

Στο 128ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς περιγράφει την ιστορία της Μαντάμ Μποβαρί.

Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, ηλίθιε

Στο 127ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", o Κώστας Κατσουλάρης μιλά για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γιατί να διαβάσουν τα παιδιά σήμερα την Καλύβα του μπάρμπα Θωμά;

Στο 22ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα περιγράφει ιστορίες με ήρωες μαύρα παιδιά.

"Ο άντρας μου" | Με δύναμη από τη Βόρεια Μακεδονία

Στο 125ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για την ιδιαίτερη περίπτωση της Μπουζάροφσκα.