Κριτική στην κριτική; Ζήτω η κριτική! Μία συζήτηση με τον Δημοσθένη Κούρτοβικ για την ελληνική λογοτεχνία (μέρος ε)

Στο 83ο επεισόδιο των podcast "Να ένα Βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης και ο Δημοσθένης Κούρτοβικ ολοκληρώνουν μια εκτενέστατη συζήτηση που άνοιξε με πολλά ερωτήματα.

Βιβλία

Είναι η κριτική ο "μεγάλος ασθενής" του λογοτεχνικού μας οικοσυστήματος; Διαδέχθηκε την "πολιτική ορθοδοξία" μια εξίσου άκαμπτη "αισθητική ορθοδοξία"; Γιατί να διαβάζουμε λογοτεχνία και πώς μπορεί η κριτική να απαντήσει πειστικά; Είναι ο ελεύθερος κριτικός λόγος εξίσου απαραίτητος με τα λογοτεχνικά κείμενα;

Ο Κώστας Κατσουλάρης και ο Δημοσθένης Κούρτοβικ ολοκληρώνουν μια εκτενέστατη συζήτηση που άνοιξε με πολλά ερωτήματα και έκλεισε με εκδήλωση πίστης στις απελευθερωτικές δυνάμεις της λογοτεχνίας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

"Aκούνα Ματάτα", οι Φίλοι-Φιλόσοφοι της Αλίς Μπριέρ-Ακέ

Στο 24ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μιλά για μια σειρά βιβλίων που προσφέρει στα παιδιά τα εργαλεία για να μάθουν να σκέφτονται και να απελευθερώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/04/2024

Μαντάμ Μποβαρί, μια γυναίκα που διέρρηξε τα όρια

Στο 128ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς περιγράφει την ιστορία της Μαντάμ Μποβαρί.

Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, ηλίθιε

Στο 127ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", o Κώστας Κατσουλάρης μιλά για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γιατί να διαβάσουν τα παιδιά σήμερα την Καλύβα του μπάρμπα Θωμά;

Στο 22ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα περιγράφει ιστορίες με ήρωες μαύρα παιδιά.

"Ο άντρας μου" | Με δύναμη από τη Βόρεια Μακεδονία

Στο 125ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για την ιδιαίτερη περίπτωση της Μπουζάροφσκα.

"Η Αμέλια Έρχαρτ και το καναρίνι – Η ιστορία μιας γυναίκας που εμπνέει"

Στο 20ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για την Αμέλια Έρχαρτ, μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 90 χρόνια κυνηγώντας το όνειρό της.

Τι είναι οικογένεια; Η απάντηση σε εννιά βιβλία και ένα τραγούδι για μικρά παιδιά

Στο 19ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μάς αφηγείται καθημερινές, τρυφερές οικογενειακές ιστορίες.