Τζιοβάννα Τζιορντάνο: "Μια πτήση μαγική"

Στο 56ο επεισόδιο των podcast «Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλάει για ένα πανέμορφο αντιπολεμικό παραμύθι, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που είναι ταυτόχρονα ένας λογοτεχνικός ύμνος στη ζωή, σε κάθε της μορφή.

Τζιοβάννα Τζιορντάνο: «Μια πτήση μαγική»

Το πανέμορφο αντιπολεμικό παραμύθι "Μια πτήση μαγική" της Τζιοβάννα Τζιορντάνο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι ταυτόχρονα ένας λογοτεχνικός ύμνος στη ζωή, σε κάθε της μορφή. Παρότι όμως ο πόλεμος διαπερνά τις σελίδες του, η Αφρική εμφανίζεται ως πηγή αρχέγονης ζωής, μια χαμένη ουτοπία που ο λευκός άνθρωπος τσαλαπατά με τις μπότες του και τα κανόνια του, την ίδια στιγμή που παραδίδεται σε αυτήν σαγηνευμένος από την άγρια ομορφιά της.

Σε αυτό το επεισόδιο θα ακούσετε αποσπάσματα του βιβλίου που διαβάζει η Γωγώ Μπρέμπου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

Μαντάμ Μποβαρί, μια γυναίκα που διέρρηξε τα όρια

Στο 128ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς περιγράφει την ιστορία της Μαντάμ Μποβαρί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/04/2024

Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, ηλίθιε

Στο 127ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", o Κώστας Κατσουλάρης μιλά για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γιατί να διαβάσουν τα παιδιά σήμερα την Καλύβα του μπάρμπα Θωμά;

Στο 22ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα περιγράφει ιστορίες με ήρωες μαύρα παιδιά.

"Ο άντρας μου" | Με δύναμη από τη Βόρεια Μακεδονία

Στο 125ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για την ιδιαίτερη περίπτωση της Μπουζάροφσκα.

"Η Αμέλια Έρχαρτ και το καναρίνι – Η ιστορία μιας γυναίκας που εμπνέει"

Στο 20ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για την Αμέλια Έρχαρτ, μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 90 χρόνια κυνηγώντας το όνειρό της.

Τι είναι οικογένεια; Η απάντηση σε εννιά βιβλία και ένα τραγούδι για μικρά παιδιά

Στο 19ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μάς αφηγείται καθημερινές, τρυφερές οικογενειακές ιστορίες.

"Η φάρσα" της Έρσης Σωτηροπούλου: Ένα ανατρεπτικά φεμινιστικό μυθιστόρημα

Στο 124ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα βιβλίο που είναι γραμμένο από γυναίκα, με ηρωίδες γυναίκες, στο μυαλό των οποίων θάλλουν πολλές άλλες γυναίκες, που γελοιοποιούν την πατριαρχία, κι ας επιθυμούν άντρες.