Σάκης Σερέφας: "Άνθρωπος Μαρίκα"

Στο 53ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σάκη Σερέφα, που με τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο μας συστήνει ξανά μια από τις μεγάλες κυρίες του λαϊκού τραγουδιού, τη Μαρίκα Νίνου.

Σάκης Σερέφας: 'Άνθρωπος Μαρίκα'

Όπως σημείωσε ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μαρίκα Νίνου "με το μαχαίρι της φωνής της, χάραξε μέσα μας βαθιά τα ονόματα θεών της ταπεινοσύνης και της βυζαντινής παρακμής". Ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας, με την προσωπική διαφορετική ματιά κάνει τις απαραίτητες συστάσεις με μία από τις μεγάλες κυρίες του λαϊκού τραγουδιού.

Σε αυτό το επεισόδιο θα ακούσετε αποσπάσματα από το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με τη φωνή του ηθοποιού Στέλιου Μάινα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

"Aκούνα Ματάτα", οι Φίλοι-Φιλόσοφοι της Αλίς Μπριέρ-Ακέ

Στο 24ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μιλά για μια σειρά βιβλίων που προσφέρει στα παιδιά τα εργαλεία για να μάθουν να σκέφτονται και να απελευθερώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/04/2024

Μαντάμ Μποβαρί, μια γυναίκα που διέρρηξε τα όρια

Στο 128ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς περιγράφει την ιστορία της Μαντάμ Μποβαρί.

Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, ηλίθιε

Στο 127ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", o Κώστας Κατσουλάρης μιλά για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γιατί να διαβάσουν τα παιδιά σήμερα την Καλύβα του μπάρμπα Θωμά;

Στο 22ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα περιγράφει ιστορίες με ήρωες μαύρα παιδιά.

"Ο άντρας μου" | Με δύναμη από τη Βόρεια Μακεδονία

Στο 125ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για την ιδιαίτερη περίπτωση της Μπουζάροφσκα.

"Η Αμέλια Έρχαρτ και το καναρίνι – Η ιστορία μιας γυναίκας που εμπνέει"

Στο 20ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για την Αμέλια Έρχαρτ, μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 90 χρόνια κυνηγώντας το όνειρό της.

Τι είναι οικογένεια; Η απάντηση σε εννιά βιβλία και ένα τραγούδι για μικρά παιδιά

Στο 19ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μάς αφηγείται καθημερινές, τρυφερές οικογενειακές ιστορίες.