Σοσούκε Νατσουκάουα: "Ο γάτος που έσωζε βιβλία"

Στο 46ο επεισόδιο του podcast «Να ένα βιβλίο», ο Κώστας Κατσουλάρης με τον Στέλιο Μάινα στην αφήγηση, παρουσιάζουν την ιστορία του ορφανού Ριντάρο και ενός τροφαντού, ιδιόρρυθμου γάτου.

Ο γάτος που έσωζε βιβλία

Στο κέντρο τούτου του βιβλίου βρίσκεται ένα πολύ ξεχωριστό παλαιοβιβλιοπωλείο. Εκεί περνούσε ο έφηβος Ριντάρο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, μαζί με τον πολυαγαπημένο παππού του, τον βιβλιοπώλη. Πατέρα δεν έχει γνωρίσει, ενώ μικρός έχασε και τη μητέρα του. Πλέον, στον κόσμο δεν έχει παρά μόνο τα βιβλία του, και μια μακρινή θεία που εμφανίστηκε στη κηδεία του παππού του και θέλει να τον πάρει να ζήσει μαζί της.

Κοντά του βρίσκεται και η Σάγιο, η παιδική φίλη του, που του φέρνει καθημερινά τις σημειώσεις από τα σχολικά μαθήματα, καθώς όλο και περισσότερο απομονώνεται από τους άλλους. Κάπου τότε, σαν από μηχανής θεός, εμφανίζεται ένας τροφαντός κανελί γάτος εντελώς ιδιόρρυθμος. Αυτοαποκαλείται Τίγρης ο τιγρέ, και του λέει κάτι εντελώς τρελό: Ότι χρειάζεται τη βοήθειά του για να σώσουν μαζί χιλιάδες βιβλία που κινδυνεύουν. Από τι, άραγε; Από ποιον; Ας ακολουθήσουμε τον μαγεμένο γάτο, να δούμε πού θα μας οδηγήσει…

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast, θα ακούσετε αποσπάσματα από το βιβλίο από τη φωνή του Στέλιου Μάινα.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

"Πού πάσχει το ελληνικό μυθιστόρημα;": Μία συζήτηση με τον Δημοσθένη Κούρτοβικ για την ελληνική λογοτεχνία (μέρος β)

Στο 80ό επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης συζητάει με έναν από τους πιο ευρυμαθείς και ερεθιστικούς Έλληνες διανοούμενους, τον πεζογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Δημοσθένη Κούρτοβικ για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής λογοτεχνίας.

26/09/2022

"Γιατί δεν μας διαβάζουν "έξω";": Μία συζήτηση με τον Δημοσθένη Κούρτοβικ για την ελληνική λογοτεχνία (μέρος α)

Στο 79ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης συζητά με τον Δημοσθένη Κούρτοβικ για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής λογοτεχνίας.

20 λογοτεχνικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και αξίζει να διαβάσετε

Στο 78ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς συστήνει 20 λογοτεχνικά βιβλία διαλεγμένα από τα εκατοντάδες καλά βιβλία που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες.

10 βιβλία που μας κάνουν σοφότερους

Στο 77ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης προτείνει τη δική του κορυφαία δεκάδα των μη μυθοπλαστικών βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Ελλάδα.

Ρεμπέκα Γουέστ: "Το συντριβάνι ξεχειλίζει"

Στο 76ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς συστήνει μια από τις σπουδαίες συγγραφείς του 20ου αιώνα, τη Βρετανίδα Ρεμπέκα Γουέστ.

Αμπντουλραζάκ Γκούρνα: "Άλλες ζωές" (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021)

Στο 75ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα βιβλίο που φέρνει στο προσκήνιο ζωές από αυτές που συνήθως τις καταπίνει ο στρόβιλος της Ιστορίας.

Άντι Τουομάινεν: "Παράγων λαγός"

Στο 74ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα μυθιστόρημα με πρωτότυπη αστυνομική πλοκή, από αυτά που δεν μπορείς να τα αφήσεις από τα χέρια σου.