Πάνος Αμυράς: "Φιλί του Δεκέμβρη"

Στο 40o επεισόδιο του podcast, "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για το βιβλίο "Φιλί του Δεκέμβρη" στο οποίο ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης εμπλέκεται πιο προσωπικά.

Νίκος Αγραφιώτης: «Φιλί του Δεκέμβρη»

Μετά τον "Λιμό", που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 1941, και "Τα λύτρα", που εκτυλίσσεται το 1943, σε αυτό το τρίτο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου Πάνου Αμυρά, ο πρώην υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης αναλαμβάνει μια αποστολή στην καρδιά των
Δεκεμβριανών, το 1944.

Στόχος της έρευνάς του η ανεύρεση ενός φακέλου με τα ονόματα δοσιλόγων και συνεργατών των Γερμανών, που έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της πρώτης δίκης δοσίλογου, που έγινε πράγματι στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου του 1944. Τον ίδιο φάκελο αναζητούν οι άνθρωποι του ΕΛΑΣ, πεπεισμένοι ότι η Κυβέρνηση αποφεύγει να αποδώσει δικαιοσύνη, αλλά και Βρετανοί στρατιωτικοί και πράκτορες, για τους δικούς τους λόγους. Μόνο που στο "Φιλί του Δεκέμβρη" ο Αγραφιώτης τούτη τη φορά εμπλέκεται πιο προσωπικά.

Σε αυτό το επεισόδιο του podcast μαθαίνουμε για το πως από την εξέλιξη της υπόθεσης εξαρτάται η ίδια του η ζωή, κι ενώ η Αθήνα μετατρέπεται μέρα τη μέρα σε εμπόλεμη ζώνη.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Podcast

Μέριλιν Ρόμπινσον: "Τζακ"

Στο 70ό επεσόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για το νέο μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο της βραβευμένης με Pulitzer Αμερικανίδας συγγραφέα.

24/06/2022

Γιάννης Ξανθούλης: "Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη"

Στο 69ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, που διαδραματίζεται στο χωριό Πετρόκαμπος.

Χαρούκι Μουρακάμι: "Σκοτώνοντας τον Κομεντατόρε" (βιβλίο Ι και ΙΙ)

Στο 68ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης επιχειρεί να περιγράψει το… απερίγραπτο, τελευταίο μυθιστόρημα του Χαρούκι Μουρακάμι.

Κάρσον Μακ Κάλερς: "Η μπαλάντα του θλιμμένου καφενείου"

Στο 67ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για την ιστορία της Αμέλιας, μιας νεαρής γυναίκας, που κρατάει το μοναδικό παντοπωλείο μιας πολίχνης στον Αμερικανικό νότο.

Στέλιος Μάινας: "Να θυμηθώ να παραγγείλω" – Μια συζήτηση εκ βαθέων με τον Κώστα Κατσουλάρη

Στο 66ο special επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης συζητάει με τον Στέλιο Μάινα για το πρώτο μυθιστόρημα του αγαπημένου ηθοποιού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με τίτλο "Να θυμηθώ να παραγγείλω".

Κουέντιν Ταραντίνο: "Κάποτε στο Χόλιγουντ"

Στο 65ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για ένα μυθιστόρημα που έγινε μια υπέροχη ταινία.

Καμίλ Ομπρέ: "Οι Νονές"

Στο 72ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για την Καμίλ Ομπρέ, που με τις "Νονές" της καταφέρνει να αναδείξει ολόκληρη ομάδα από δυναμικές γυναίκες σε πρωταγωνίστριες μιας ιστορίας με γκάγκστερ, στην Αμερική της δεκαετίας του 40.