Βικτόρια Χίσλοπ: "Μια νύχτα του Αυγούστου"

Η συνέχεια του «Νησιού» στο 20ο επεισόδιο του βιβλιοφιλικού podcast του Κώστα Κατσουλάρη.

Μια νύχτα του Αυγούστου

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του Νησιού στη χώρα μας και δέκα χρόνια μετά την  προβολή της τηλεοπτικής σειράς, στο σενάριο της οποίας συνεργάστηκε στενά η συγγραφέας, έχουμε  τη συνέχεια του συναρπαστικού αυτού μυθιστορήματος. Ένα μυθιστόρημα που έφερε στο φως μια  παραμελημένη σελίδα της ελληνικής Ιστορίας και έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο τη Σπιναλόγκα, ένα  μικρό νησί λίγο πάνω από την Ελούντα, στην ανατολική Κρήτη. Η Βικτόρια Χίσλοπ έγραψε το "Μια  νύχτα του Αυγούστου" στο σπίτι όπου είχε παλαιότερα συγγράψει και το Νησί, κατά τη διάρκεια της  καραντίνας και σε συνθήκες απομόνωσης και φόβου. Στο ίδιο διάστημα, έχασε την αγαπημένη της  μητέρα στερούμενη τη δυνατότητα του αρμόζοντος αποχαιρετισμού. Ποιος είπε ότι μέσα από τις δυσκολίες δεν μπορεί να γεννηθεί κάτι φωτεινό; Ο Στέλιος Μάινας, ο "Γιώργης" από το Νησί, διαβάζει  αποσπάσματα από το βιβλίο αλλά απευθύνει κι ένα προσωπικό μήνυμα στην "δική μας Βικτόρια", που εδώ και λίγους μήνες είναι και τυπικά Ελληνίδα. 

Ακούστε το επεισόδιο εδώ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Podcast

Τζιοβάννα Τζιορντάνο: "Μια πτήση μαγική"

Στο 56ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλάει για ένα πανέμορφο αντιπολεμικό παραμύθι, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που είναι ταυτόχρονα ένας λογοτεχνικός ύμνος στη ζωή, σε κάθε της μορφή.

23/05/2022

Μπεν Γουίλσον: "Metropolis"

Στο 55ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς συστήνει ένα βιβλίο που μιλάει διεξοδικά και με συναρπαστικές λεπτομέρειες για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου, τις Πόλεις.

Τζόναθαν Φράνζεν: "Σταυροδρόμια"

Στο 54ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Kώστας Κατσουλάρης μας μιλάει για το νέο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Φράνζεν, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Σάκης Σερέφας: "Άνθρωπος Μαρίκα"

Στο 53ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σάκη Σερέφα, που με τον δικό του ανορθόδοξο τρόπο μας συστήνει ξανά μια από τις μεγάλες κυρίες του λαϊκού τραγουδιού, τη Μαρίκα Νίνου.

10 μυθιστορήματα για τα πάθη του έρωτα

Στο 52ο ξεχωριστό επεισόδιο του podcast "Να ένα Βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μας συστήνει σε 10 ερωτικά μυθιστορήματα, κλασικά, σύγχρονα ή και εντελώς καινούρια.

El Sombrero: "Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο"

Στο 51ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για ένα πρωτότυπο βιβλίο που απευθύνεται πρωτίστως στους φίλους του ποδοσφαίρου, μα ταυτόχρονα σε οποιονδήποτε αγαπάει τις ωραίες και κάπως τρελές ιστορίες.

Μάρω Βαμβουνάκη: "Τα γράμματα της Βιέρα Ούλκμαν"

Στο 50ό επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης παρουσιάζει ένα βιβλίο βγαλμένο κατευθείαν από την καρδιά, που μιλάει άμεσα για το μυστήριο του απόλυτου έρωτα.