Αθήνα - Τόκιο σε μία βραδιά: Το Natsu Matsuri 2025 επιστρέφει στο Ιαπωνικό Πάρκο Αθηνών

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το παραδοσιακό ιαπωνικό φεστιβάλ φέρνει την ατμόσφαιρα των καλοκαιρινών γιορτών της Ιαπωνίας στην Αθήνα, με χρώματα, μουσική, γεύσεις και πολιτιστικές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.

Natsu Matsuri 2025

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και ο Δήμος Αθηναίων, με την ευγενική υποστήριξη της JTI Hellas, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το παραδοσιακό ιαπωνικό φεστιβάλ Natsu Matsuri, την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, στις 7 μ.μ., στο Ιαπωνικό Πάρκο Αθηνών.

Το Natsu Matsuri είναι μια γιορτή γεμάτη χρώματα, μουσική και γεύσεις, εμπνευσμένη από τα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ιαπωνίας. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, σε όλη τη χώρα στήνονται πάγκοι με φαγητά, γλυκά και παιχνίδια -όπως ακριβώς και στα ελληνικά πανηγύρια. Μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι με τα παραδοσιακά yukata (ελαφριά βαμβακερά κιμονό), χορεύουν και απολαμβάνουν λιχουδιές κάτω από τα χαρακτηριστικά ιαπωνικά φαναράκια.

Natsu Matsuri 2025

Στην Αθήνα, το φεστιβάλ αυτό έχει πλέον καθιερωθεί ως πολιτιστικός θεσμός. Επισκέπτες κάθε ηλικίας -κάτοικοι, τουρίστες και μέλη της ιαπωνικής κοινότητας- συρρέουν για να γευτούν αυθεντικά ιαπωνικά εδέσματα και να ζήσουν μια εμπειρία πολιτιστικής ανταλλαγής. Αυτή τη χρονιά, τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς αναλαμβάνει ο Τάσος Νταπαντάς από το Greek Otaku Radio, με στόχο να γεμίσει το πάρκο με αγαπημένες μελωδίες από τον κόσμο των anime.

Natsu Matsuri 2025

Το Ιαπωνικό Πάρκο στο Παγκράτι, απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη, αναμορφώθηκε πλήρως και μετατράπηκε σε θεματική ιαπωνική "πράσινη όαση", στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Υιοθέτησε την Πόλη σου". Από το καλοκαίρι του 2022 όταν και παραδόθηκε στους πολίτες της Αθήνας, συνιστά ένα σταθερό σημείο αναφοράς για περίοικους και επισκέπτες. Η JTI Hellas συνέβαλε στον αρχικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με εξειδικευμένη ομάδα αρχιτεκτόνων τοπίου και συνεχίζει έως σήμερα να φροντίζει για τη διαρκή συντήρηση και αισθητική του αναβάθμιση. Το πάρκο αποτελεί πλέον έναν πυρήνα βιωσιμότητας, πολιτισμού και δημόσιου χώρου στην καρδιά της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δώσεις νέα ζωή στα έπιπλά σου;

Στην σχολή τεχνών "Ασκαρδαμυκτί" θα μάθετε πως να συντηρήσετε και να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα.

Τι συνέβη όταν η Peggy Gou έπαιξε rave σε φούρνο

Η υπερδιάσημη DJ εμφανίστηκε σε ένα bakery του Παρισιού και ξεκίνησε να παίζει όσο δίπλα της σερβίρονταν κρουασάν.