Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει τους Έλληνες, αυτό είναι η σημασία που δίνουν στο κέρασμα, μια παράδοση που ξεπερνά τον χρόνο και ενώνει ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι. Η ελληνική φιλοξενία δεν είναι μια απλή συνήθεια– είναι στάση ζωής, μια έκφραση γενναιοδωρίας που περνάει από γενιά σε γενιά.
Από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αυτές οι γεύσεις κουβαλούν αναμνήσεις, αρώματα και υλικά που επιλέγονται με προσοχή, κλείνοντας μέσα τους τη σοφία των παλιών νοικοκυρών, τις καλύτερες πρώτες ύλες, μια πινελιά δημιουργικότητας και πάνω από όλα, μια αφοσίωση που τιμά την ουσία της ελληνικής γεύσης. Και πίσω από κάθε γεύση, υπάρχει μια ιστορία.
Φαντάσου τώρα αυτά τα κεράσματα που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε να αποκτούν μια ανατρεπτική, σύγχρονη ματιά. Συνταγές χρόνων που μεταμορφώνονται μέσα από ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς, χωρίς να χάνουν την αυθεντικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Όπως almyra rolls που εμπνέονται από τις πίτες της Ηπείρου, biskota που ακολουθούν την αγνότητα της κρητικής παράδοσης και αλείμματα που συνοδεύουν κάθε μπουκιά με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Και κάπου εδώ έρχεται η Petits Grecs. Ένα brand που ενώνει το χθες με το σήμερα, μας ταξιδεύει γευστικά σε όλη την Ελλάδα και συλλέγει γεύσεις, δημιουργώντας τα δικά του μοναδικά twists πάνω στην ελληνική παράδοση.
Η Petits Grecs έχει μία μοναδική αποστολή: να κάνει γνωστές τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις σε όλο τον κόσμο – όχι ως "cookies”, αλλά ως αυτό που είναι. Koulouraki, biskota, almyra rolls, rosedes, loukoumi, tou koutaliou: ονόματα που ήδη οι άνθρωποι από το εξωτερικό που δοκιμάζουν τα προϊόντα μας, μαθαίνουν και χρησιμοποιούν, επιμένοντας να τα λένε σωστά. Γι’ αυτό τα γράφουν όλα στα λατινικά, γιατί τα ελληνικά κεράσματα αξίζουν να γίνουν διεθνώς γνωστά με το όνομά τους.

Κεράσματα με άρωμα Ελλάδας - αλλά με σύγχρονα twists
- Almyra
Οι περίφημες ηπειρώτικες πίτες στάθηκαν η αφορμή για τη δημιουργία των αλμυρών rolls. Όλα έχουν ως βάση την ελληνική φέτα και συνδυάζονται με υλικά που απογειώνουν τη γεύση: σπανάκι & κολοκυθόσπορος, πάπρικα & μπούκοβο, μαραθόσπορος & κουρκουμάς, ελιά & σπόροι κόλιανδρου.
Στην κατηγορία almyra, θα βρεις και τα κριτσίνια, των οποίων η έμπνευση προήλθε από την αρτοποιία της Κρήτης, όπου η γεύση συναντά την απλότητα και την αγνότητα των υλικών. Σε αυτές τις γεύσεις θα βρεις τα κριτσίνια με μαυροκούκι, με χούμους αλλά και με ελληνικά βότανα και ντομάτα.

- Alima
Φρούτα, ξηροί καρποί, λουλούδια, βότανα και δέντρα, όλα διαλεγμένα από τις πιο γόνιμες περιοχές της Ελλάδας, γίνονται οι πρωταγωνιστές αυτών των μοναδικών spreads.
Στην Petits Grecs μπορείς να ανακαλύψεις 6 διαφορετικές γεύσεις για κάθε γούστο, γλυκές και αλμυρές, όπως το ταχίνι με ελληνικά φιστίκια Αργοσαρωνικού, τη μαύρη σοκολάτα με ελληνικά φιστίκια, το ανθόμελο με μαστίχα Χίου, το ανθόμελο με ελληνικό σαφράν, ελιές Καλαμών αλλά και το άλειμμα με πιπεριές Φλωρίνης.

- Ο ελληνικός καφές, αλλιώς!
Η Petits Grecs καινοτομεί και φέρνει τον ελληνικό καφέ στη σύγχρονη εποχή για πρώτη φορά με νέα μορφή, διατηρώντας την αυθεντικότητά του: μπορείς να τον απολαύσεις σε κάψουλες τύπου espresso, για πιο γρήγορη προετοιμασία και την ίδια αγαπημένη γεύση.
Ακόμη, οι ειδικοί του καφέ δημιούργησαν και το χαρμάνι Ελληνικού kafe βιολογικής καλλιέργειας, ενώ για όσους προτιμούν kafe με λιγότερη καφεΐνη, η Petits Grecs προσφέρει και decafeine ελληνικό kafe, βασισμένο στην ίδια φιλοσοφία, με προσεγμένο χαρμάνι που αναδεικνύει τη γεύση, ολοκληρώνοντας την απόλαυση κάθε κεράσματος.

- Biskota & Koulouraki
Με συνταγές εμπνευσμένες από τη μεσογειακή διατροφή και την Κρήτη, τα biskota φτιάχνονται με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο, βασίζονται σε αγνά υλικά και τροφές που ανήκουν στην κατηγορία των superfoods, όπως η βρώμη, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα.
Δοκίμασε τα biskota με ταχίνι, κάσιους & αμύγδαλο, ή με σουσάμι που είναι η εκδοχή από το διάσημο Μελεκούνι της Ρόδου, όπου το παραδοσιακό παστέλι αποκτά νέα, μπισκοτένια υφή, αλλά και τη γεύση με κράνμπερι & φιστίκι Αιγίνης, για έναν γλυκόξινο συνδυασμό.
Τα koulouraki είναι το πιο all-time classic ελληνικό κέρασμα. H Petits Grecs τα δημιουργεί σε 4 υπέροχες γεύσεις, βασισμένες στις αρωματικές παραδόσεις της Πελοποννήσου: με πορτοκάλι, κανέλα, μαχλέπι και λεμόνι.

- Γλυκά tou koutaliou
Αν υπάρχει ένα γλυκό που κρύβει μέσα του την ουσία της ελληνικής φιλοξενίας, αυτό είναι το γλυκό tou koutaliou. H Petits Grecs επιλέγει τις καλύτερες γεύσεις, φτιαγμένες με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, φέρνοντας στο τραπέζι σου μια σειρά από μικρούς, γλυκούς θησαυρούς. Ανάμεσά τους θα βρεις τις γεύσεις βύσσινο, σύκο, κυδώνι και limited edition, το μανταρίνι Χίου.

Petits Grecs: Η Ελλάδα σε κάθε κέρασμα
Η Petits Grecs δημιουργήθηκε από την ιδέα του κεράσματος, της απόλαυσης που συνδέει ανθρώπους και στιγμές.
Με έμπνευση από τις σπιτικές συνταγές περιοχών όλης της χώρας και σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες pastry chefs και chefs, η Petits Grecs συλλέγει γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας και τις μεταμορφώνει σε απολαυστικές δημιουργίες, προσαρμοσμένες στη σύγχρονη διατροφή.
Οι Ηπειρώτικες πίτες ενέπνευσαν τα almyra rolls, η Κρήτη χάρισε την αγνότητα στα biskota, ο Κάμπος της Χίου έδωσε το αρωματικό του μανταρίνι στα γλυκά tou koutaliou, ενώ τα χαρμάνια kafe δημιουργήθηκαν για να συνοδεύσουν την απόλαυση.
Αλλά αυτό που πραγματικά απογειώνει την εμπειρία, είναι το minimal και προσεγμένο packaging, που τονίζει την κομψότητα αλλά και την αυθεντικότητα των προϊόντων της Petits Grecs. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το brand βρίσκεται ήδη στα ράφια μεγάλων καταστημάτων σε Ευρώπη και Αμερική, φέρνοντας τις ελληνικές γεύσεις σε ένα διεθνές κοινό.
