"SAnD SCULPTURE": Η πρωτοβουλία της Greenpeace που φανερώνει τη σκληρή αλήθεια για τις ελληνικές θάλασσες

Ένα γλυπτό από άμμο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την περιβαλλοντική καταστροφή.

Sand Sculpture Greenpeace

Αυτό το καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να "σπάνε ρεκόρ", ο κόσμος ξεχύνεται καθημερινά στις παραλίες για να δροσιστεί. Κι αν είσαι ένας από εκείνους που πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, την Αρτέμιδα, ίσως η διάθεσή σου να χάλασε από κάτι περισσότερο από την ακραία ζέστη.

Γιατί πιθανότατα αντίκρισες κάτι απρόσμενο που, αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο στον πλανήτη μας, δυστυχώς θα το βλέπεις ξανά και ξανά. 

Ο λόγος για τη σπαρακτική εικόνα ενός δελφινιού ξεβρασμένου στην άμμο, πνιγμένου από τα πλαστικά, όπως αποτυπώθηκε στο "SAnD SCULPTURE”. Ένα επιβλητικό γλυπτό από άμμο, σε φυσικό μέγεθος δελφινιού, που φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία της Greenpeace.

Sand Sculpture Greenpeace

Γύρω από το "νεκρό" δελφίνι φτιαγμένο από άμμο, υπήρχε ένας χείμαρρος από πλαστικά σκουπίδια, ενώ από το μισάνοιχτο στόμα του φαινόταν να ξεπροβάλλει μια πλαστική σακούλα, μαρτυρώντας την απειλή που πλέον βιώνουν αμέτρητα θαλάσσια ζώα.

Sand Sculpture Greenpeace

Μια ξύλινη ταμπέλα κοντά στην κατασκευή ενημέρωνε το κοινό για τη δράση και τη δυσάρεστη αλήθεια που αποκάλυπτε, καλώντας το να σκανάρει ένα QR code, με στόχο να συμβάλει με τη συνδρομή του στον αγώνα της Greenpeace ενάντια στην κλιματική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Sand Sculpture Greenpeace

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης Μανώλης Χαρκούτσης, ο οποίος ασχολείται με τη γλυπτική εδώ και 25 χρόνια, δημιουργώντας έργα που σε μεγάλο βαθμό αφορούν και εμπνέονται από τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

Sand Sculpture Greenpeace

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης της Greenpeace "Χαλάμε το κλίμα, για να φτιάξουμε το κλίμα", η οποία έχει ως στόχο να "χαλάσει το κλίμα" στο οποίο βρισκόμαστε σαν θεατές, πληροφορώντας μας για δυσάρεστες αλήθειες σχετικά με το μέγεθος της περιβαλλοντικής κρίσης που ζούμε. 

Δείτε το video από τη δράση της Greenpeace

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα νέα δέντρα που δίνουν ανάσα πρασίνου στο Πασαλιμάνι

Συνολικά, την τελευταία διετία έχουν φυτευθεί περισσότερα από 2.000 δέντρα στο κέντρο και στις συνοικίες του Πειραιά, δίνοντας πνοή στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/01/2026

Η γκουρού του έρωτα, Χρυσηίδα Γκαγκούτη, θέλει να μας ανεβάσει στο άρμα του Καρναβαλιού της Πάτρας

Ως Βασίλισσα του Πατρινού Χάους, δεσμεύεται να κάνει θραύση (και ας μην είναι στο Παρίσι), να τραγουδήσει ύμνους ετεροντροπής με θράσος.

Σελήνη του Χιονιού: Πότε θα λάμψει και πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο στην Αθήνα

Με πολλαπλές ονομασίες, που φέρουν μια ξεχωριστή ιστορία, η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου του 2026 έρχεται να μας προσφέρει ένα συμπαντικό υπερθέαμα.

Σε άλλα νέα, τι σχέση μπορεί να έχει η Κάρι Μπράντσο με τα ακριβά ενοίκια στην Αθήνα;

Κάτοικος Νέας Υόρκης, που βιοποριζόταν ως συγγραφέας, η πρωταγωνίστρια του "Sex and the City" μπλέκεται με τα εν Αθήναις με έναν... παράδοξο τρόπο!

Η γυναικεία ταυτότητα στο πρώτο επεισόδιο των συζητήσεων "Main Characters"

Κόρα Καρβούνη, Κατερίνα Μισηχρόνη, Ιωάννα Παππά, Νίκη Σερέτη και Τόνια Σωτηροπούλου συζητούν στη στρογγυλή τραπέζι τις εμπειρίες τους.

Δωρεάν εργαστήρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Συνεχίζεται στις 4 και 18 Φεβρουαρίου η δράση "Εμείς και ο κόσμος των παραμυθιών" προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους δημιουργικής έκφρασης.

Ως την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα εργαστήρια ARTificial του Ινστιτούτου Γκαίτε

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή, σε τι αφορούν τα εργαστήρια και ποια είναι η δομή και το πρόγραμμα των συνεδρίων.