5+ 1 ανοιξιάτικα tips για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Κάνε μια στροφή στην ευεξία και φρόντισε το σώμα και το μυαλό σου με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

l

Η χειμερία νάρκη τελείωσε και επισήμως! Καθώς η ανοιξιάτικη ευωχία σε κινητοποιεί για να γίνεις λίγο πιο ενεργητική, παράλληλα σε ωθεί προς μία διατροφή που θα ενεργοποιήσει και θα αφυπνίσει μυαλό και σώμα.

Αποχαιρετώντας, λοιπόν, τη μελαγχολία και τα κιλά του χειμώνα, δεν έχεις παρά να προσεγγίσεις την πιο ανοιξιάτικη και ελαφριά εκδοχή σου, μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη κυριολεκτικά στην... εποχή.

l

  • Πίνε περισσότερο νερό (τουλάχιστον 11 1/2lt την ημέρα). Οι περισσότερες γυναίκες καταναλώνουν λιγότερες ποσότητες νερού κατά τους χειμερινούς μήνες. Η έλλειψη φυσική δραστηριότητας και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μικρότερο αίσθημα δίψας, που πολλές φορές οδηγεί σε αφυδάτωση. Τώρα που ο καιρός ανοίγει μην παραλείψεις να εντάξεις στον οργανισμό σου το νερό, αλλά και όλα τα αφεψήματα!
  • Μικρότερες ποσότητες: Το κρύο και οι αυξημένες θερμιδικές ανάγκες, οι συχνές έξοδοι, η παρατεταμένη περίοδος των γιορτών και τα λιπαρά χειμωνιάτικα φαγητά οδηγούν σε μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε καθεστώς πείνας, το μόνο που καλείσαι να κάνεις είναι να περιορίσεις την ποσότητα των τροφών. Αν σου είναι δύσκολο να υπολογίσεις "με το μάτι" το σωστό μέγεθος των μερίδων σου, χρησιμοποίησε μια ζυγαριά κουζίνας.

l

  • Καλύτερη επιλογή τροφών: Ήρθε η ώρα για τις ζεστές σοκολάτες, τις comfort πληθωρικές επιλογές, τα λιπαρά κρέατα και τις βαριές sauce να αντικατασταθούν από χυμούς, ωμές σαλάτες, φρούτα, λαχανικά και ελαφρά μαγειρεμένα ή βραστά φαγητά. Προσπάθησε να διατηρήσεις γύρω σου ένα περιβάλλον που σέβεται την επιλογή σου για περισσότερες υγιεινές επιλογές, έχοντας θρεπτικές τροφές στα ντουλάπια και το ψυγείο σου, αφού είναι πολύ εύκολο να επηρεαστείς από δυνητικούς πειρασμούς.

l

  • Το ψάρι είναι ο "Βασιλιάς": Αντικατάστησε το κρέας με μανιτάρια και φυσικά με ψάρι που είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει θωρακίζουν τον οργανισμό σου και σε προστατεύουν από καρδιαγγειακά προβλήματα. Μαγείρεψε το ψητό στη σχάρα, βραστό ή στο φούρνο, ενώ καλύτερα να αποφύγεις το τηγάνισμα τους.
  • Νερό με λεμόνι: Κάθε πρωί να πίνεις ένα ποτήρι χλιαρό νερό μέσα στο οποίο θα έχεις στύψει λίγο λεμόνι ή γκρέιπ φρουτ. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου αποβάλλοντας τις τοξίνες.

l

  • Σύμμαχος στην απώλεια βάρους αποτελούν και τα Slim Fix Gummies με γλυκομαννάνη τα οποία θα βοηθήσουν να ελέγξεις τις θερμίδες που καταναλώνεις καθημερινά. Η γλυκομαννάνη είναι ένα 100% φυτικό συστατικό, μια διαλυτή φυτική ίνα, που έχει την ιδιότητα να απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού. Αυτό σημαίνει πως σχηματίζει μια φυσική γέλη, η οποία δημιουργεί  αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα την πρόσληψη μικρότερης ποσότητας τροφής και κατά συνέπεια θερμίδων. Εναλλακτικά, το καινοτόμο προϊόν ειδικής διατροφής Slim Fix ODF με φυτικά εκχυλίσματα, χρώμιο, βιοτίνη, gymnema sylvestre και εκχυλίσματα ελάτης αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν απώλεια βάρους, να αυξήσουν τις καύσεις και να ενισχύσουν το μεταβολισμό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.