Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 και ώρα 19.00 στο Gustav Athens, η Έλενα Μαρούτσου μας συστήνει το νέο της βιβλίο "Ο Κήπος των Φυγάδων" κάνοντας το ντεμπούτο της στις εκδόσεις Ίκαρος. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει γτια το έργο της μαζί με τη συγγραφέα Μαρία Γιαγιάννου, συγγραφέα και τη διδάσκουσα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Βαρβάρα Ρούσσου.

Περισσότερα για το βιβλίο
Με αφορμή μια πενθήμερη σχολική εκδρομή, μια φιλόλογος, ένας μαθηματικός, μια
μαθήτρια, μια γυμνάστρια κι ένας ξεναγός εξερευνούν την αρχαία Πομπηία. Τι θα
φανερώσει ο χαμένος αυτός κόσμος στον καθένα; Η Κατερίνα, ο Αντρέας, η Νεφέλη, η Σόνια και ο Λεονάρντο θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πιο βαθιές τους επιθυμίες, τα πλέον μυστικά τους τραύματα. Σπαράγματα από θαμμένες ιστορίες θα έρθουν στο φως συνθέτοντας μια τοιχογραφία, οι λεπτομέρειες της οποίας αποκαλύπτονται λίγο λίγο. Σαν τα νήματα ενός παραμυθιού που κόπηκαν αιφνίδια την ημέρα που το ηφαίστειο εξερράγη. Ό,τι θάφτηκε θα ξαναβγεί στην επιφάνεια.
Μια πολυφωνική νουβέλα που διαδραματίζεται στο ρήγμα μεταξύ παρόντος και παρελθόντος. Σε έναν τόπο όπου οι άνθρωποι εξομολογούνται και τα αντικείμενα βγάζουν μιλιά για να αφηγηθούν την πτώση από έναν άλλο Κήπο της Εδέμ· τον Κήπο των Φυγάδων.

Έγραψαν για το έργο
"Με μεγάλη ευαισθησία στην αποτύπωση των ενδοψυχικών διαδικασιών, επιτυγχάνει
μια εξαιρετική ψυχοδυναμική θεώρηση της προσωπικότητας των ηρώων της"
―Κατερίνα Σχινά, Καθημερινή
"Μέσω των βιβλίων της παρακολουθεί από κοντά, αφουγκράζεται θαρραλέα και εμπνέεται από τη ζωή της στο τώρα, "τραγουδά" την εμπειρία του ζην στο παρόν – και τραγουδά την
εποχή της."
-Γιώργος Μητάς, Φρέαρ

