Με φουλ αποκριάτικο πρόγραμμα ο Δήμος Πειραιά

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου η πλατεία Κοραή θα μετατραπεί σε μεγάλη παιδική γιορτή, ενώ την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία Φρεαττύδας τραγουδά ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος.

Αποκριές

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, με αστείρευτο κέφι, πολύ παιχνίδι και μουσική για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κοραή στο μεγάλο Αποκριάτικο Καρναβαλοπάρτι για παιδιά και την Καθαρά Δευτέρα στην  παραλία της Φρεαττύδας, με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

Το  Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, η πλατεία Κοραή θα μετατραπεί, σε μια τεράστια μαγική παιδική γιορτή στο μεγάλο Αποκριάτικο Καρναβαλοπάρτι για παιδιά. Με πολύχρωμες στολές, φαντασία και ατελείωτο παιχνίδι, οι μικροί Πειραιώτες, αλλά και όσοι  νιώθουν παιδιά, θα απολαύσουν μια μέρα γεμάτη κέφι, παιχνίδι, σε αποκριάτικους ρυθμούς και  στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Ανιματέρ, ξυλοπόδαροι και αγαπημένοι ήρωες κινουμένων σχεδίων δίνουν τον ρυθμό, ενώ εντυπωσιακές μπαλονοκατασκευές θα γεμίζουν τον χώρο με χρώματα και φαντασία. Τα παιδιά  θα συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια αποκριάτικης μάσκας, ζωγραφικής και face painting, ζώντας μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού και δημιουργίας.

Στη σκηνή, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ταχυδακτυλουργικά και ζογκλερικά shows, διαδραστικά παιχνίδια, χορευτικά performances, παραδοσιακό γαϊτανάκι και μουσική από DJ θα κρατήσει το κέφι αμείωτο. Ξεχωριστή στιγμή της ημέρας θα αποτελέσει η εντυπωσιακή χορευτική performance της Rumi από την ταινία K-Pop Demon Hunters, που θα φέρει τον παλμό της K-pop στη σκηνή  και θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Τη γιορτή συμπληρώνουν ένας  οργανωμένος παιδότοπος με τραμπολίνο και παιχνίδια δεξιοτήτων, ενώ στους μικρούς φίλους θα μοιραστούν δωρεάν εκατοντάδες χαρταετοί.

Μουσικά θα πλαισιώσουν τη γιορτή οι Νέοι Μουσικοί του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Καθαρά Δευτέρα στην παραλία Φρεαττύδας με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, στις 12:00, η Παραλία Φρεαττύδας γίνεται το επίκεντρο της γιορτής, με ένα μεγάλο γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό, σε ένα αυθεντικό "πανηγύρι" δίπλα στη θάλασσα. Ένα μουσικό ταξίδι στα νησιά μας και στις ρίζες της λαϊκής μας παράδοσης.

Για μία ακόμη χρονιά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βρίσκεται εκεί, προσφέροντας σε όλους σαρακοστιανά εδέσματα, την παραδοσιακή λαγάνα, χαλβά και καλό κρασί, δίνοντας γεύση στη μεγάλη αυτή γιορτή, ενώ μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν στο παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής Βαγγέλης Κονιτόπουλος στη φωνή και το λαούτο, ο Νίκος Χατζόπουλος στο βιολί, ο Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο και μια ομάδα 10 καλλιτεχνών δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κεφιού και χορού με νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί τους οι: Μιχάλης Κονιτόπουλος, Φωτεινή Κυριακίδου, Στέλιος Κούτσουκος, Δημήτρης Ρέππας, Παύλος Διαμαντόπουλος και Γιώργος Καρελιώτης.

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα συνοδεύσει μουσικά την εκδήλωση.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο 1ο  Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Χατζηκυριακού 27). 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για κατοίκους και επισκέπτες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Ιουνίου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/06/2026

Μια ομιλία για τη νοημοσύνη των φυτών με ελεύθερη είσοδο

Στην Αθήνα έρχεται ο διακεκριμένος γνωσιακός επιστήμονας και συγγραφέας του βιβλίου "Planta Sapiens", Paco Calvo, για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Ιουνίου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

Όλα όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Ιούνιο

Για ακόμη έναν μήνα η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γίνεται χώρος συνάντησης, φεστιβάλ και πολλών δραστηριοτήτων.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Ιουνίου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

"Take The Challenges" στο The Mall Athens

Η adidas και η Intersport φέρνουν τo FIFA World Cup στο The Mall Athens και μαζί τον παλμό της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης!

Ψηφιακή αφήγηση... για καλό σκοπό

Ο ρόλος της ψηφιακής αφήγησης στην εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και τη διαγενεακή επικοινωνία αναδείχθηκε σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Δόθηκε έμφαση στην μεθοδολογία του digital storytelling μέσω του storycircle.