O Αναστάσης Βιστανιώτης παρουσιάζει "Τα παράθυρα του αγνώστου"

Το βιβλίο αναφέρεται σε ταξίδια, αλλά δεν είναι μόνο ταξιδιογραφία. Είναι ένας φανερός και ταυτοχρόνως αόρατος χάρτης, μια γεωγραφία αισθήσεων και αισθημάτων.

βιστανιωτησ.

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Αναστάση Βιστανιώτη "Τα παράθυρα του αγνώστου: Τόποι, πόλεις, άνθρωποι", οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos προσκαλούν στην παρουσίασή του, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Φίλιππος Δρακονταειδής, συγγραφέας, μεταφραστής
  • Λαμπρινή Κουζέλη, κριτικός βιβλίου, δημοσιογράφος

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Από την Κίνα ως την Ινδία, από το Μπαλί και την Αφρική ως την Ευρώπη ο Αναστάσης Βιστωνίτης δημιουργεί τους δικούς του σταθμούς και τόπους της μυθοπλασίας. Τα κείμενα αυτού του τόμου είναι παράθυρα του αγνώστου, του κόσμου της εμπειρίας και της γοητείας, των πόλεων και των πολιτισμών, της πραγματικότητας και της φαντασίας· κοιτίδες της μνήμης και της Ιστορίας, του άλλου κόσμου, που μας φανερώνεται σαν έκπληξη, σαν θαύμα και σαν τραύμα με τη φωτεινή και τη μαύρη ποίησή του. Εδώ ένας Έλληνας προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα βιώματα των άλλων και να τα συνδυάσει με τα δικά του, μαζί με τους μύθους και τις διαψεύσεις της εποχής μας. Και καθώς περνά από τη μια στην άλλη πόλη κι από τη μια εμπειρία στην επόμενη μοιάζει σαν να υποβάλλει στον εαυτό του το ερώτημα που αφορά τον καθένα μας, όπως το διατύπωσε πριν από δύο αιώνες ο Σταντάλ: "Ποιος είμαι;" ή, καλύτερα, "Ποιοι είμαστε;"

Τα "Παράθυρα του αγνώστου" αναφέρονται σε ταξίδια, αλλά δεν είναι μόνο ταξιδιογραφία. Είναι ένας φανερός και ταυτοχρόνως αόρατος χάρτης, κυρίως όμως μια γεωγραφία των αισθήσεων και των αισθημάτων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κυριακή της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένα full πρόγραμμα για μεγάλους και παιδιά με ελεύθερη είσοδο μας περιμένει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και την Καθαρά Δευτέρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/02/2026

Το AI & Democracy Forum διερευνά τη δημοκρατία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Σημαντικά πρόσωπα από τον χώρο της τεχνολογίας, της δημόσιας πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ΜΜΕ ανοίγουν έναν επίκαιρο διάλογο για το μέλλον.

To νέο της flagship της Arket φέρνει το σκανδιναβικό lifestyle στην Αθήνα

Το opening σηματοδοτεί την πρώτη φυσική παρουσία του brand στην Ελλάδα, ενώ ο χώρος θα φιλοξενήσει και το Arket Cafe με αρτοσκευάσματα, εποχικά ροφήματα και specialty καφέ.

Ενα βιβλίο και 5 τραγούδια για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει την νέα έκδοση και την ψηφιακή κυκλοφορία των πρωτότυπων τραγουδιών της παράστασης "Ove Vai Conte Nano? Ove vai?".

4 μάλλον άγνωστες ιστορίες γύρω από την οδό Πατησίων

Από το σπίτι της Μαρίας Κάλλας ως τον πάλαι ποτέ κινηματογράφο "Ρουαγιάλ", υπάρχουν δρόμοι στην Αθήνα που κουβαλούν μια ξεχωριστή ιστορία.

Μια επίκαιρη συζήτηση για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες με ελεύθερη είσοδο

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πάντειον Πανεπιστήμιο, φιλοξενεί με ελεύθερη είσοδο την επιστημονική συζήτηση.

Αποκριά στον Πειραιά με γλέντι, καρναβαλοπάρτι και Βαγγέλη Κονιτόπουλο

Από την Τσικνοπέμπτη έως την Καθαρά Δευτέρα ο δήμος βάζει τα γιορτινά του και περιμένει να υποδεχθεί τον κόσμο στις πλούσιες εκδηλώσεις του.