Η "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου, έργο-ορόσημο για μικρούς και μεγάλους, παίζεται στο Θέατρο Πόρτα, διατηρώντας τη μαγεία που την έκανε τόσο αγαπητή ήδη από την πρώτη της παρουσίαση το 1989.
Στη νέα διασκευή και σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, η κλασική ιστορία αποκτά φρέσκο πνεύμα, με ταξίδια στο χρόνο και το Διάστημα, χιούμορ, επιστημονική φαντασία και υπέροχη μουσική από τον Κορνήλιο Σελαμσή. Η Ελίζα, ένα απλό και θαρραλέο κορίτσι, εμπνέει με την επιμονή και τη φαντασία της. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει τρομερές δυσκολίες με αισιοδοξία και αγάπη, αποδεικνύοντας ότι τα ακατόρθωτα γίνονται δυνατά.

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Αθανασόπουλος, Γιάννης Βαρβαρέσος, Πέτρος Δημοτάκης, Βαλεντίνος Κόκκινος, Φάνης Κοσμάς, Χρήστος Παπαδόπουλος, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Τάσος Ροδοβίτης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, το έργο εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων: 26-28/12, 2-6/1.
