Το ελληνικό εστιατόριο στην λίστα αγαπημένων του Ζοχράν Μαμντάνι

Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης συστήνει τα αγαπημένα του food spots και ανάμεσά τους βρίσκεται ένα ελληνικό.

mamdani

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ο καινούργιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σε μία ιστορική νίκη για τον ίδιο αλλά και το δημοκρατικό κόμμα της Αμερικής.

Από τότε που ο δημοκρατικός σοσιαλιστής εισήλθε για πρώτη φορά στην κούρσα για τη δημαρχία, έχει σημειώσει μια ραγδαία πολιτική άνοδο από την σχεδόν πλήρη αφάνεια στο εθνικό προσκήνιο. Η τολμηρή, αριστερή καμπάνια του φαίνεται να έχει χαρίσει πολύτιμη ενέργεια στους προοδευτικούς της Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα η νίκη του θεωρείται ένα από τα πρώτα ξεκάθαρα σημάδια σοβαρής αντίστασης στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Το ελληνικό εστιατόριο στην λίστα αγαπημένων του Ζοχράν Μαμντάνι - εικόνα 1

Η εκλογή του έχει ήδη ξεκινήσει να αναδιαμορφώνει όχι μόνο τον πολιτικό χαρακτήρα της μεγάλης πολιτείας αλλά και την κουλτούρα την ίδια, με τον γαστρονομικό χάρτη να στρέφει την προσοχή των πολιτών αλλά και των επισκεπτών μακριά από τα πολυτελή spots του Μανχάταν σε ‘κρυμμένα διαμάντια’ άλλων περιοχών όπως η Αστόρια.

Μια ακόμη όμως πλευρά που ελάχιστοι γνωρίζουν για τον νέο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, είναι η σχέση του με την Αστόρια συγκεκριμένα, γειτονιά στην οποία κατοικούσε για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του, κρατώντας επαφές με την ελληνική κοινότητα που βρίσκεται εκεί. Έτσι, ανάμεσα στα αγαπημένα εστιατόρια που έχει να προτείνει ο Μαμντάνι, κανείς θα βρει και το Bahari.

Με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και προσιτές τιμές, το Bahari (που πριν ονομαζόταν Stamatis) έχει πάνω από δέκα χρόνια ζωής και ειδικεύεται στις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα παρατηρήσεις από τους πελάτες του πάντα απεικονίζουν πιάτα όπως η χωριάτικη σαλάτα, το ψάρι και τα θαλασσινά όπως το ξιδάτο χταπόδι, τα γεμιστά και ο μουσακάς. Ο Ζοχράν ανέφερε επίσης και τις πατάτες λεμονάτες που όντως ακούγονται φανταστικές.

Άλλα από τα αγαπημένα του εστιατόρια:

Kabab King, Jackson Heights

Pye Boat, Αστόρια

Zyara, Αστόρια

Laliguras Bistro, Jackson Heights

Mahmoud's Corner Halal, Αστόρια (food truck)

Sami's Kabab House, Αστόρια

Little Flower Cafe, Αστόρια

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι αλλάζει στο εκδοτήριο της εισόδου της Ακρόπολης

Εργασίες με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους επισκέπτες, αλλά και έργα για την ανάδειξη του Διατειχίσματος, γνωστοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/01/2026

Αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν πριν τις 22:00 ως τα τέλη Φεβρουαρίου

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού δρομολογείται η προσωρινή, κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ10, με αφετηρία την ήδη υπάρχουσα στάση "Ζάππειο".

Τα κρασιά της Πελοποννήσου στην Αίγλη Ζαππείου

Το Peloponnese Wine Festival επανέρχεται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026.

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο βιβλία στον χώρο του Eteron

Ομιλίες, παρουσιάσεις, αλλά και μουσικά events μας περιμένουν στην 3η έκθεση βιβλίου "Pick A Book" το διήμερο 10 & 11 Ιανουαρίου 2026.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το δεύτερο ΣΚ του 2026 φέρνει μαζί του μπόλικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

Craft Riot Festival: Ένα διήμερο δημιουργίας και αντίδρασης στην Τεχνόπολη

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 180+ ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, που εκφράζονται χωρίς περιορισμούς, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις δημιουργίες τους.

Το Μετρό της Αθήνας και ο γρίφος των επεκτάσεων του

Οι επεκτάσεις του δικτύου Μετρό προς τα Βόρεια και τα Νότια Προάστια παραμένουν "σχέδια επί χάρτου", καθώς πρέπει να αναζητηθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.