Η μαγεία του μοσχάτου Σάμου στο Sofitel Athens Airport

Μια βραδιά με οινογαστρονομικές εμπνεύσεις από τη μεσογειακή παράδοση.

samos

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025 στις 20.00, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του Ομίλου Μήτση.

DINNER

Ο καταξιωμένος Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, σε συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα των chef του Sofitel Athens Airport — Executive Chef Φάνη Στάθη, Chef Θεόδωρο Υψηλό και τον Pastry Executive Chef Δημήτριο Δήμτσο — δημιούργησαν ένα μοναδικό wine pairing menu, εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση και εμπλουτισμένο με δημιουργικές πινελιές που συνδυάζονται αρμονικά με τις ντελικάτες αρωματικές νότες των σαμιώτικων Μοσχάτων κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Ε.Ο.Σ Σάμου να αναδείξει την ποιότητα, την ιστορική συνέχεια και τη διεθνή ακτινοβολία του σαμιώτικου Μοσχάτου — ενός κρασιού που εδώ και 90 χρόνια αποτελεί τον κύριο οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΔΑΦΗ

Παράλληλα, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Sofitel Athens Airport να προσφέρει στους επισκέπτες του ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες, συνδυάζοντας τη γαλλική φινέτσα με τη μεσογειακή έμπνευση.

ΒΑΒΕΛ ΡΟΖΕ

Η βραδιά αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη συνάντηση της γαστρονομικής τέχνης και της οινογνωσίας, επιβεβαιώνοντας τη σύμπραξη ποιότητας, παράδοσης και αυθεντικότητας ανάμεσα στο Sofitel Athens Airport και τον Συνεταιρισμό της Σάμου.

ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ

Κάθε σταγόνα Μοσχάτου κλείνει μέσα της την "ψυχή" του ακριτικού νησιού — τις ψηλές κορφές, το θαλασσινό αγέρι του Αιγαίου, το φως του ήλιου, τα μοναδικά αρώματα, τον κόπο και το μεράκι των αμπελουργών.
Όλα αυτά, ο εμπνευσμένος Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, μαζί με τη δημιουργική ομάδα του Sofitel, θα τα αποδώσουν μέσα από γεύσεις, αρώματα και εμπνεύσεις σε μια οινογευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΥΨΗΛΟΣ

Αυτή τη νύχτα, το κρασί θα αφηγηθεί ιστορίες - και η απόλαυση, θα σας ταξιδέψει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Madame Ginger δεν έγραψε αυτόν τον οδηγό αυτο-φροντίδας για να φρικάρεις

Η κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη μάς μιλά με αφορμή το "Δε Φεμ Μπουκ" (εκδ. Μεταίχμιο), ένα βιβλίο που μαθαίνει με αγάπη στις γυναίκες το πώς να φροντίζουν τις εαυτές τους με συμβουλές χωρισμένες σε 12 μήνες -και όχι δεν χρειάζεται να τις ακολουθήσεις όλες!

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
10/11/2025

Όταν η Αθήνα αποθέωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Μεγάλος νικητής του πρώτου Hellenic Championship ATP 250 ο Σέρβος μύθος του τένις.

Γεύση Πάρου με δωρεάν είσοδο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Πάρος "κατεβαίνει" στο κέντρο της Αθήνας για ένα μοναδικό διήμερο αφιερωμένο στη γεύση, την ιστορία και την παράδοση του νησιού.

Για πρώτη φορά, οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανά

Μια υπέροχη πρωτοβουλία με δωρεάν είσοδο ζωντανεύει στις πιο ανέμελες χωροταξικές συνθήκες του Μεγάλου Λιμανιού.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σαββατιάτικο ραντεβού στο ΕΜΣΤ

Νέες εκθέσεις στο μουσείο της Συγγρού, αφιέρωμα σε έναν ιστορικό φωτογράφο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 8 έως 14/11.

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής, στις 12 Νοεμβρίου 2025, η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής έρχεται, για μια ακόμη φορά, να σας θυμίσει τον επιστήμονα / γιατρό που βρίσκεται πίσω από κάθε ιστολογική διάγνωση: τον Παθολογοανατόμο.