Γνώριζες τι ιστορίες μπορεί να κρύβει το ελληνικό γραμματόσημο;

Το ΜΙΕΤ προσκαλεί το κοινό σε ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με τον θαυμαστό κόσμο του γραμματοσήμου, μέσα από ένα πρωτότυπο εργαστήρι που ενώνει τη φαντασία με την τέχνη.

Ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού γραμματοσήμου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου (9/10), το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεχωριστό δημιουργικό εργαστήρι με τίτλο "Ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού γραμματοσήμου".

Από το 1861 μέχρι σήμερα, το ελληνικό γραμματόσημο δεν αποτελεί μόνο μέσο επικοινωνίας αλλά και ένα μικρό έργο τέχνης, που αποτυπώνει στιγμές της ιστορίας, του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής μας κληρονομιάς. Αρχαίοι θεοί και ήρωες, κορυφαίες μορφές της ελληνικής ιστορίας, αρχαιολογικοί χώροι, δείγματα αρχιτεκτονικής, Έλληνες λογοτέχνες και μουσουργοί, αλλά και τοπία, τουριστικοί προορισμοί, το θέατρο και ο αθλητισμός έχουν αποτυπωθεί μέσα στα χρωματιστά τετράγωνα χαρτάκια που μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στη δράση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου (15:00-17:00) στο κεντρικό κτήριο του ΜΙΕΤ στην Πλάκα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους διακοσμητικό γραμματόσημο μέσα από την τεχνική του metal embossing – ανάγλυφη αποτύπωση σε μέταλλο.

Η εικαστικός Βάλια Μπερτσάτου έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την επιμέλεια και την υλοποίηση του εργαστηρίου, ενώ πριν την έναρξη θα προηγηθεί ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο από τη μουσειολόγο Σοφία Ε. Πελοποννησίου, υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΙΕΤ και του Μουσείου Μινωτή Παξινού.

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά από 10 ετών και άνω, που θα συμμετάσχουν με συνοδό. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται κράτηση θέσης στο valiabertsatoudesign@gmail.com ή στο 6972013026.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα τα εργαστήρια της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για τον Οκτώβριο

Spoken word, βιβλία, capoeira, κόμικ ή θέατρο: αυτές κι ακόμα περισσότερες είναι οι θεματικές των εργαστηρίων του μήνα -ένα από αυτά μπορεί να γίνει το χόμπι σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2025

Τι ετοιμάζει για τον Οκτώβρη η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Από την εικαστική έκθεση των μαθητών του Ειδικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Αυλώνα ως το Nigerian, το Asian και το Athens Halloween Festival, αυτά είναι όσα θα δούμε αυτόν τον μήνα στο αγαπημένο σποτ.

Διπλή διεθνής διάκριση για τα παλαιωμένα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στο Concours Mondial de Bruxelles 2025

Τα παλαιωμένα γλυκά κρασιά Samos Anthemis 2019 και Samos Nectar 2018 του Συνεταιρισμού Σάμου απέσπασαν Χρυσά Βραβεία σε έναν από τους πιο αυστηρούς και έγκυρους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

Όλα όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Οκτώβριο

Φεστιβάλ, όπως το Vegan Life και το Halloween, μια θεατρική διαδρομή, συναυλία και όλες οι εμπειρίες που μας περιμένουν στον τεχνο-χώρο αυτόν τον μήνα.

Ζήσε την Αθήνα με ποδήλατο και τέχνη

Φέτος το φθινόπωρο, η πόλη γίνεται προσβάσιμη σε όλους, με ποδήλατο και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Athens Democracy Forum 2025: Ξεκινά στην Αθήνα ο παγκόσμιος διάλογος για τη Δημοκρατία

Πώς μπορεί η Δημοκρατία να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα;

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τι ισχύει για τα ταξί.