Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού στην Παραλία Θεσσαλονίκης

eu rice

Το ελληνικό ρύζι βγαίνει μπροστά και στήνει γιορτή στη Θεσσαλονίκη. Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, η Παραλία γεμίζει αρώματα, γεύσεις και μουσικές, σε ένα διήμερο που μας ξανασυστήνει το προϊόν που καλλιεργείται δίπλα μας.

Το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού, διοργάνωση του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος, επιστρέφει πιο πλούσιο και πιο δημιουργικό: από μαγειρικές επιδείξεις με τη Ντίνα Νικολάου και βραβευμένους σεφ, μέχρι πιάτα–έκπληξη από εστιατόρια της πόλης, που θα σερβίρουν ζωντανά με το ρύζι σε πρώτο ρόλο. Και φυσικά, όλα αυτά συνοδεία δροσερής μπίρας ΝΥΜΦΗ και φυσικού μεταλλικού νερού Souroti.

eu rice

Το φεστιβάλ φιλοξενεί και το EU RICE Festival, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη καλλιέργεια και στην αξία ενός προϊόντος που συνδυάζει γεύση, θρέψη και ασφάλεια. Παράλληλες δράσεις θα γεμίσουν το πρόγραμμα: τραγούδι από την μπάντα Liaison και παραδοσιακούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Δέλτα. Στο πλαίσιο τουφεστιβάλ θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια με ρύζι, με τη στήριξη της ομάδας Ανεμοσκορπίσματα. Παράλληλα, θα διεξαχθούν διαδραστικά παιχνίδια και διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, σε συντονισμό της Νανάς Ζυγούρα, Συμβούλου και Εκπαιδεύτριας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing, σε συνεργασία με Έλληνες προσκόπους από το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σίνδου.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί επίσης, με ομιλίες από ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις βασισμένες αποκλειστικά στο ρύζι. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει, με το δικό του ξεχωριστό στυλ, ο γνωστός παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης.

eu rice

Στο χώρο των περιπτέρων των διοργανωτών, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την παραγωγή του ελληνικού ρυζιού, την υψηλή διατροφική του αξία, την
ασφάλεια του τροφίμου, τις διαφορετικές ποικιλίες του πολύτιμου αγροτικού προϊόντος, καθώς και τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης τους σε διαφορετικά πιάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μανώλης Γλέζος: Όλη η διαδρομή του αγωνιστή μέσα από ένα πλούσιο αρχειακό υλικό

Σημαντικές πληροφορίες για την εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς θα βρει σύντομα το κοινό στα ΑΣΚΙ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/10/2025

Ξεχωριστά αφιερώματα με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ

Μια εβδομάδα γεμάτη αφιερώματα, θεματικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.

Η "Γιορτή της Επιστήμης" στρέφει το βλέμμα μας στην κλιματική κρίση

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην επιστήμη και τον ωκεανό.

Ρoύχα με φαντασία: Ένα δημιουργικό εργαστήριο στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Παλιά ρούχα και αξεσουάρ παίρνουν νέα μορφή με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία την 28η Οκτωβρίου, συναυλίες και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Το φθινοπωρινό Meet Market είναι γεγονός

Βόλτες στην Τεχνόπολη, Halloween εορτασμοί και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 26 έως 31/10.

Βραβεία "Αργώ" 2025¨: Το χρυσόμαλλο δέρας του σύγχρονου Ελληνισμού

Τα Βραβεία "Αργώ" αναδεικνύουν για έβδομη χρονιά τους Έλληνες της διασποράς που διαπρέπουν διεθνώς, τιμώντας την αριστεία, την καινοτομία και την προσφορά - μια σύγχρονη "αργοναυτική εκστρατεία" που ενώνει τον παγκόσμιο Ελληνισμό.