
Το ελληνικό ρύζι βγαίνει μπροστά και στήνει γιορτή στη Θεσσαλονίκη. Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, η Παραλία γεμίζει αρώματα, γεύσεις και μουσικές, σε ένα διήμερο που μας ξανασυστήνει το προϊόν που καλλιεργείται δίπλα μας.
Το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού, διοργάνωση του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος, επιστρέφει πιο πλούσιο και πιο δημιουργικό: από μαγειρικές επιδείξεις με τη Ντίνα Νικολάου και βραβευμένους σεφ, μέχρι πιάτα–έκπληξη από εστιατόρια της πόλης, που θα σερβίρουν ζωντανά με το ρύζι σε πρώτο ρόλο. Και φυσικά, όλα αυτά συνοδεία δροσερής μπίρας ΝΥΜΦΗ και φυσικού μεταλλικού νερού Souroti.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί και το EU RICE Festival, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη καλλιέργεια και στην αξία ενός προϊόντος που συνδυάζει γεύση, θρέψη και ασφάλεια. Παράλληλες δράσεις θα γεμίσουν το πρόγραμμα: τραγούδι από την μπάντα Liaison και παραδοσιακούς χορούς από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Δέλτα. Στο πλαίσιο τουφεστιβάλ θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια με ρύζι, με τη στήριξη της ομάδας Ανεμοσκορπίσματα. Παράλληλα, θα διεξαχθούν διαδραστικά παιχνίδια και διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, σε συντονισμό της Νανάς Ζυγούρα, Συμβούλου και Εκπαιδεύτριας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Marketing, σε συνεργασία με Έλληνες προσκόπους από το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σίνδου.
Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί επίσης, με ομιλίες από ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις βασισμένες αποκλειστικά στο ρύζι. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει, με το δικό του ξεχωριστό στυλ, ο γνωστός παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης.

Στο χώρο των περιπτέρων των διοργανωτών, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την παραγωγή του ελληνικού ρυζιού, την υψηλή διατροφική του αξία, την
ασφάλεια του τροφίμου, τις διαφορετικές ποικιλίες του πολύτιμου αγροτικού προϊόντος, καθώς και τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης τους σε διαφορετικά πιάτα.