
Είναι μία αλήθεια ευρέως γνωστή πως όλοι αγαπούν την pesto στο φαγητό τους, ειδικά αν έχει φτιαχτεί με τα σωστά υλικά και την κατάλληλη ποιότητα. Κρεμώδης, πεντανόστιμη και φρέσκια, δίνει το απαραίτητο kick ακόμα και στην πιο απλή συνταγή και είναι ικανή να σε ‘μεταφέρει’ σε μία γωνιά της Ιταλίας με την πρώτη μπουκιά. Αν όμως ένα ταξίδι στην γειτονική χώρα σου φαίνεται λίγο δύσκολο, μπορείς να κάνεις μία βόλτα Κέντρο Πολιτισμού 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και να απολαύσεις την κρεμώδη Barilla Pesto alla Genovese σε ένα ξεχωριστό basil bar από την Barilla.

H Barilla είναι πρώτη στην παρασκευή pesto εδώ και δεκαετίες έχει λανσάρει προϊόντα που ξεχωρίζουν για την premium γεύση τους. Πιο συγκεκριμένα, η κρεμώδης Barilla Pesto alla Genovese είναι φτιαγμένη με 100% ιταλικό βασιλικό από αειφόρες καλλιέργειες και περιέχει Parmigiano Reggiano υψηλής ποιότητας ενώ δεν χρειάζεται καν να ανησυχείς για το πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί στο σπίτι σου.

Η απάντηση είναι πολύ, καθώς φτιάχνεται με τη μέθοδο Metodo Delicato, μια ήπια διαδικασία που διατηρεί τη φρεσκάδα και τη γεύση των συστατικών. Το αποτέλεσμα είναι μία υφή τόσο λαχταριστή και κρεμώδης που σίγουρα δεν θα μπορέσεις να της αντισταθείς.
Και αν δεν μας πιστεύεις, η ευκαιρία σου να τη δοκιμάσεις είναι πολύ κοντά. Από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, η Barilla διοργανώνει ένα ξεχωριστό Basil Bar στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο πλαίσιο του SNFCC Green Weekend και σε προσκαλεί. Ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε ένα σημείο γαστρονομικής απόλαυσης, ανοιχτό για τον κάθε επισκέπτη.

Εκεί θα έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις πρωτότυπες και πεντανόστιμες συνταγές με βάση τη Barilla Pesto alla Genovese, να γνωρίσεις τα μοναδικά χαρακτηριστικά του προϊόντος που το κάνουν ακαταμάχητο και να φυσικά να εμπνευστείς για δημιουργίες στην δική σου κουζίνα, καθώς όπως είπαμε η pesto ταιριάζει παντού, όσο απλή ή ιδιαίτερη είναι η συνταγή σου. Από σαλάτες και ομελέτες μέχρι και σάντουιτς, μπρουσκέτες και φυσικά μακαρονάδες η Barilla Pesto alla Genovese μπορεί άνετα να πρωταγωνιστήσει παντού.

Λέμε τα υπόλοιπα τρώγοντας!
Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις εδώ.