
Αν κυκλοφορείς στην Αθήνα, είναι μάλλον δύσκολο να μην έχεις βρεθεί σε κάποιο από τα εστιατόρια που έχει επιμεληθεί σχεδιαστικά η αρχιτέκτονας Χρυσοκόνα Μαύρου - κάποια εξ αυτών μάλιστα είναι και βραβευμένα στα φετινά Grail Awards.
Ένα εστιατόριο δεν είναι ποτέ μόνο το φαγητό του. Είναι η αίσθηση του χώρου, η υλικότητα του τραπεζιού, η ροή του φωτός, η ακουστική του δωματίου. Η αρχιτεκτονική γίνεται το πλαίσιο της γεύσης — και η γαστρονομία, η ψυχή του χώρου. Κι αν η αρχιτεκτονική μπορεί να "σερβιριστεί” στα μάτια, τότε η γαστρονομία είναι ο τρόπος να τη νιώσεις με όλες τις αισθήσεις.
Μαζί, δημιουργούν εμπειρίες που δεν μένουν μόνο στη μνήμη. Κατοικούν μέσα μας, σαν τα σπίτια που αγαπήσαμε και τα πιάτα που δεν ξεχάσαμε ποτέ.
Η συνέχεια στο TheToc.gr