Η αρχιτέκτονας πίσω από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια

H Χρυσοκόνα Μαύρου έχει υπογράψει σχεδιαστικά μερικά από τα πιο χοτ μέρη της πρωτεύουσας.

Η αρχιτέκτονας πίσω από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια

Αν κυκλοφορείς στην Αθήνα, είναι μάλλον δύσκολο να μην έχεις βρεθεί σε κάποιο από τα εστιατόρια που έχει επιμεληθεί σχεδιαστικά η αρχιτέκτονας Χρυσοκόνα Μαύρου - κάποια εξ αυτών μάλιστα είναι και βραβευμένα στα φετινά Grail Awards.

Ένα εστιατόριο δεν είναι ποτέ μόνο το φαγητό του. Είναι η αίσθηση του χώρου, η υλικότητα του τραπεζιού, η ροή του φωτός, η ακουστική του δωματίου. Η αρχιτεκτονική γίνεται το πλαίσιο της γεύσης — και η γαστρονομία, η ψυχή του χώρου. Κι αν η αρχιτεκτονική μπορεί να "σερβιριστεί” στα μάτια, τότε η γαστρονομία είναι ο τρόπος να τη νιώσεις με όλες τις αισθήσεις. 

Μαζί, δημιουργούν εμπειρίες που δεν μένουν μόνο στη μνήμη. Κατοικούν μέσα μας, σαν τα σπίτια που αγαπήσαμε και τα πιάτα που δεν ξεχάσαμε ποτέ.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο ΟΣΔΕΛ ξεκινά καμπάνια για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου υλοποιεί καμπάνια με στόχο την επισήμανση της ανάγκης για τη θωράκιση της πνευματικής ιδιοκτησίας απέναντι στις ανεξέλεγκτες εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/11/2025

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Μερικά πράγματα που αξίζει να δεις και να κάνεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ και ποιοι δρόμοι κλείνουν

Οι ρυθμίσεις ξεκίνησαν σταδιακά από το Σάββατο και κορυφώνονται σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Ένα νέο viral βιβλίο μαγειρικής φιλοξενεί συνταγές από τάφους

Το cookbook της Ρόζι Γκραντ είναι εδώ και προσφέρει συνταγές που έρχονται από ‘χαμηλά’.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για αυθεντική γεύση Πάρου

Η Πάρος "κατεβαίνει" στο κέντρο της Αθήνας για ένα μοναδικό διήμερο αφιερωμένο στη γεύση, την ιστορία και την παράδοση του νησιού, με δωρεάν είσοδο.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα βράδυ γεμάτο "Αμπελοφυλλοσοφίες"

Μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, βιβλιομπαζάρ στο κέντρο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 15 έως 21/11.

We are hiring: γραφίστα/τρια για το αθηνόραμα

Το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ αναζητά Γραφίστα/τρια για το εβδομαδιαίο περιοδικό και τις έξτρα εκδόσεις του