Από την Τεχνόπολη "Τα μάτια στη Γάζα"

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει δημόσια εκδήλωση, όπου πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί θα συζητήσουν τις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Παλαιστίνη

Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 19:00 τη δημόσια εκδήλωση με τίτλο "Τα μάτια στη Γάζα", στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο "Μιλτιάδης Έβερτ".

620 ημέρες μετά την επιβολή του καθολικού αποκλεισμού στην περιοχή από το Ισραήλ, η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα εξακολουθεί να βαθαίνει. Με τις απώλειες των αμάχων να πολλαπλασιάζονται, τις διόδους για ανθρωπιστική βοήθεια να παραμένουν κλειστές και τις κινήσεις αλληλεγγύης από το εξωτερικό να αποκρούονται συστηματικά, η ανάγκη για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δημόσια συζήτηση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Στην ανοιχτή εκδήλωση "Τα μάτια στη Γάζα", πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί από την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και την Ελλάδα ενώνουν τις φωνές τους ενισχύοντας τη συλλογική αντίληψη για όσα διακυβεύονται στην περιοχή της Γάζας, ο λαός της οποίας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ενώ θα συνδεθούν ζωντανά η Παλαιστίνια πολιτικός, ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια Χανάν Ασράουι (Hanan Ashrawi) και ο Ισραηλινός πολιτικός, διανοούμενος και συγγραφέας Αβραάμ Μπουργκ (Avraham Burg). Συμμετέχουν, επίσης, οι: Νικόλας Βουλέλης, δημοσιογράφος, Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος, Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και Πάνος Χαρίτος, δημοσιογράφος, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και μέσω live streaming από το YouTube κανάλι της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και την επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δωρεάν γιορτινές δράσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ, για μικρούς και μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Τα δωρεάν των επόμενων ημερών: Βιβλιοραντεβού στο κέντρο της πόλης

Λίγες ακόμα ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα, γιορτινές προβολές στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 20 έως 26/12.

Αυτή την Κυριακή, Αγιοβασίληδες κυνηγούν τα Χριστούγεννα στο κέντρο της Αθήνας

Το Athens Santa Run 2025, η φιλανθρωπική γιορτή αθλητισμού για μικρούς και μεγάλους, θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα.

Η CAVA NEKTAR ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην Κηφισιά

Μια διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών συνεχίζει να εξελίσσεται, τώρα και σε νέο χώρο.

"Κόκκινο Γράμμα": Αυτό το κρασί του Boutari είναι το απόλυτο "date wine"

Αν αναζητάς την ετικέτα εκείνη που δεν θα "αποχωρίζεσαι" σε κάθε ώρα και σε κάθε στιγμή την "βρήκες" στο "Κόκκινο Γράμμα" της Boutari κάνοντας refill χωρίς αναστολές. Και ναι καλεί και την "νέα γενιά" να "δει" αλλιώς αυτές τις ερυθρές οινικές απολαύσεις.

Tο σχέδιο για τη στήριξη του αττικού αμπελώνα

Το σχέδιο και οι δράσεις στήριξης της Περιφέρειας Αττικής για τον αττικό αμπελώνα και τους οινοπαραγωγούς ανέλυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.