WWF: Φέτος φωνάζουμε όλοι "Κάπου γόπα"

Το WWF Ελλάς μας θυμίζει πως η θέση της γόπας είναι στα σκουπίδια και όχι στην άμμο.

Κάπου Γόπα

Το φετινό καλοκαίρι, το WWF Ελλάς μας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε ένα από τα πιο συχνά και τοξικά απορρίμματα των ακτών: τα αποτσίγαρα. Με το σύνθημα "Κάπου γόπα!", ξεκινά μια δυναμική καμπάνια ενημέρωσης και δράσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη ρύπανση που προκαλείται από τις γόπες – δηλαδή τα φίλτρα των τσιγάρων.

Ίσως δεν γνωρίζουν όλοι πως οι γόπες είναι φτιαγμένες από πλαστικό (κυτταρινική οξική ίνα), δεν ανακυκλώνονται και χρειάζονται έως και 14 χρόνια για να αποσυντεθούν στο φυσικό περιβάλλον. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αποτσίγαρα καταλήγουν στις ελληνικές παραλίες. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με μετρήσεις, σε κάθε 100 μέτρα ακτής εντοπίζονται κατά μέσο όρο 50 αποτσίγαρα, καθιστώντας τα τη νούμερο ένα μορφή πλαστικού απορρίμματος στις παραλίες μας.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, το WWF Ελλάς παρουσιάζει μια νέα καμπάνια με στόχο να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς. Κεντρικό δημιουργικό της καμπάνιας είναι ένα σύντομο video που μετατρέπει το μήνυμα "Κάπου γόπα!" σε σύνθημα περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η καμπάνια σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τη Meteorites Creative Space ενώ την παραγωγή του video ανέλαβε η Filmiki, σε σκηνοθεσία του Νάσου Γκατζούλη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χριστούγεννα στον Πειραιά: Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει σε κάθε γειτονιά

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2025

Τα 'Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά' σερβίρουν για 11η χρονιά 'Μεγάλες Απολαύσεις'

Στο πιο γιορτινό σκηνικό, η φετινή έκδοση που μετρά την 11η χρονιά της επιστρέφει πιο δυναμικά και πληθωρικά στο Ξενοδοχείο King George στην Πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτινές βόλτες στο ΚΠΙΣΝ

Ένας μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος στα νότια, μία ιδιαίτερη βιβλιοπαρουσίαση και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 6 έως 12/12.

Δύο premium γιορτινά δημιουργικά εργαστήρια στο Θέατρο Βεάκη για να στολίσεις αλλιώς

Στρώσε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και φτιάξε το πιο όμορφο στεφάνι.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.