
Το tonic δεν ενδείκνυται μόνο για το gin αλλά αυτό είναι κάτι που μάλλον γνωρίζεις. Εκείνο που πιθανότατα δεν ήξερες είναι πως μπορεί να συνδυαστεί άψογα με καφέ espresso και να προκύψει το εκ πρώτου ακούσματος ιντριγκαδόρικο ρόφημα Espresso Tonic - ναι, είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, χωρίς κάποια επιπλέον προσθήκη-έκπληξη.
Εspresso και τόνικ λοιπόν. Γιατί; Πέραν όλων των άλλων, το tonic έχει την ικανότητα να προσδίδει γλυκύτητα και δροσιά στον καφέ, με αντίστοιχο τρόπο με εκείνον του γάλακτος, όντας ταυτόχρονα αναζωογονητικό για το στόμα, δίχως να σκεπάζει τα αρώματα του καφέ και, κυρίως, χωρίς να κάνει λιπαρό ή βαρύ τον καφέ.
Το Espresso Tonic φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 2007 από την Anna Lunell, μία από τις founders της αλυσίδας cafe Koppi Roasters στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας. Τα Koppi Roasters έκλεισαν τελικά το 2017 αλλά άφησαν κληρονομιά στον κόσμο του καφέ το εν λόγω ρόφημα. Μάλιστα, συνήθιζαν να προσθέτουν και κάποιο σιρόπι για έξτρα γεύση.
Αρκούν 1 ή 2 δόσεις καφέ espresso, 2 ή 3 μεζούρες tonic water, πάγος και (προαιρετικά) μία σφήνα lime (για το χυμό της). Το Espresso Tonic έχει μία εκπληκτική ισορροπία ανάμεσα σε οξύτητα, γλύκα και πικράδα, προσφέροντας παράλληλα μπόλικο χώρο για πειραματισμούς.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.