
Στην καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, η γαστρονομία δεν είναι απλώς διατροφή, αλλά μια τελετουργία, μια φιλοσοφία και μια ζωντανή σύνδεση με το παρελθόν και το μέλλον. Το Plato's Plate είναι μία νέα πρωτοβουλία που γεννήθηκε με αυτόν ακριβώς τον σκοπό: Nα αναδείξει δηλαδή την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα την επαναπροσδιορίζει μέσα από σύγχρονες τεχνικές και βιωματικές εμπειρίες.
Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων, το Plato’s Plate προτείνει ένα ταξίδι γεύσεων που βασίζεται στον πλούτο της ελληνικής γης, την σοφία της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και εν γένει τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό.
Open Farm Agora στη Λαχαναγορά του Ρέντη:
Το Plato's Plate και η γαστρονομία 23 ελληνικών περιοχών
O φετινός Μάιος λοιπόν θα αποτελείται από μία σειρά δράσεων στο σημείο που χτυπά η καρδιά των ελληνικών προϊόντων, την Κεντρική Αγορά Τροφίμων Αθηνών - Αγορά του καταναλωτή (Ρέντη), με πολλές και ιδιαίτερες εκδηλώσεις που δεν θα θέλεις να χάσεις.
Για τρεις εβδομάδες θα παρουσιάζονται προϊόντα και γεύσεις 23 συνεργαζόμενων περιοχών, παράλληλα με ενημερωτικό υλικό, δράσεις και γευστικά κεράσματα. Πιο συγκεκριμένα, κάθε σαββατοκύριακο του Μάη, στον χώρο του Open Farm Agora θα υπάρχει παρουσίαση επιλεγμένων τιμώμενων περιοχών, γαστρονομικά "events”, μαθήματα γευσιγνωσίας και εργαστήρια, μαθήματα μαγειρικής, συμπόσια και γευστικές δοκιμές, ενώ οι δράσεις θα πλαισιωθούν από μουσικές εκδηλώσεις και αφιερώματα.
Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα επικεντρωθεί στα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα, ενώ κατά τη δεύτερη θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου LEADER/CLLD "Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ", με έμφαση στις καλές πρακτικές και τη δικτύωση των περιοχών. Η λήξη περιλαμβάνει ένα σύγχρονο συμπόσιο, έναν συνδυασμό γεύσης, διαλόγου και μουσικής που θα αποτελέσει έναν ύμνο στην ελληνική γαστροσοφία.
Στις 30-31 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο εντός της Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων Αθήνας, το συνέδριο θα διερευνήσει τον πλούτο των προϊόντων και την γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, την σύνδεση με την γαστρονομία, την σύγχρονη επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια, την ταυτότητα των περιοχών και την ένταξη του πολιτισμού της γεύσης στον τουρισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και οι καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, να γνωρίσουν τις γαστρονομικές ταυτότητες των περιοχών και να συμμετάσχουν σε μαγειρικά εργαστήρια, διαδραστικές παρουσιάσεις και πολιτιστικά αφιερώματα.
Info:
Οι εγγραφές για τα εργαστήρια, με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό και δυνατότητα δωρεάν κράτησης, πραγματοποιούνται εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες: