
Ο Ίκαρος, ο μύθος του οποίου έχει χαραχτεί στη συλλογική μας μνήμη, επιστρέφει δυναμικά στον χώρο της μόδας μέσα από τη νέα συλλογή Υψηλής Ραπτικής Haute Couture Άνοιξη/Καλοκαιρί 2025 του οίκου Schiaparelli. Την 27η Ιανουαρίου 2025, το Petit Palais στο Παρίσι μετατράπηκε σε ένα θεατρικό πανοπτιστικό ταξίδι, καθώς ο Οίκος Schiaparelli παρουσίασε τη συλλογή , με τίτλο "Ίκαρος".
Ο δημιουργός των ενδυπωσιαστικών εικόνων, Daniel Roseberry, βυθίστηκε την αίωνια ιστορία του Ίκαρου ως ένα ύμνο στην ακαταμάχητη επιθύμη για πτήση στα όρια και τα όνειρα της δημιουργίας.
Η ιστορία της συλλογής ξεκινά από ένα μικρό vintage κατάστημα, όπου ο Daniel Roseberry ανακάλυψε γαλλικές κορδέλες κατασκευασμένες πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές οι κορδέλες χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των υφασμάτων της συλλογής, προσδίδοντας έναν μοναδικό, διαχρονικό χαρακτήρα.
Επιπλέον, ο σχεδιαστής μελέτησε τις τεχνικές μεγάλων couturiers όπως η Madame Grès, ο Charles Frederick Worth, ο Paul Poiret, ο Yves Saint Laurent και ο Azzedine Alaïa. "Δεν ήθελα να κοπιάρω τη δουλειά τους, αλλά να μάθω από αυτή", σημείωσε χαρακτηριστικά.