
'Όχι απλώς στιγμές απόλαυσης αλλά αληθινές τελετουργίες χαράς, γεμάτες γεύσεις, αρώματα και ζεστασιά. Οι εορταστικές μαζώξεις και τα τραπέζια των Χριστουγέννων αποτελούν την καρδιά των γιορτών, ένα σκηνικό γεμάτο γέλια και αγαπημένα πρόσωπα που συναντιούνται. Αφορμές ώστε τα σπίτια να γεμίσουν με υπέροχα αρώματα, η φλόγα από τα κεριά να χορεύει απαλά και οι αναμνήσεις των προηγούμενων χρόνων να ενώνονται με την προσμονή για τις στιγμές που έρχονται. Οι γιορτές δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να απολαύσουμε πλούσιες γεύσεις, αλλά κυρίως για να μοιραστούμε με φίλους και οικογένεια. Η περίοδος των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι πιθανότατα από τις πιο ανοιχτόκαρδες και θερμές.
Είναι ακριβώς εκείνη η χρονική συγκυρία που έχει το άρωμα της παρέας, της διασκέδασης και των παραδοσιακών γεύσεων - κάτι που μοιάζει να μοιράζεται κοινές αξίες με ένα απόσταγμα που κάνει απολαυστικές όλες τις παραπάνω στιγμές. Το Δεκαράκι, πέραν όλων των άλλων, φαντάζει -και είναι- ένα τέλειο συνοδευτικό, για κάθε είδους περίσταση αλλά και ένας εξαιρετικός συνοδοιπόρος για κάθε τραπέζι.
Ο Ροδίτης Αλεπού προκύπτει αποκλειστικά από τον κλώνο-βασιλιά του Ροδίτη, τον Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου με το χαρακτηριστικό ρόδινο χρώμα και τα λεμονάτα, φρουτώδη αρώματά του είναι ο τέλειος συνοδός για παραδοσιακά πιάτα, όπως τηγανητά και μαριναρισμένα ορεκτικά. Προφανώς, δε γίνεται να απουσιάζει από οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη περίσταση.

Το Δεκαράκι Μοσχάτo -το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου- πίνεται δροσερό, στους 10°C και συνοδεύεται άριστα από εκλεκτούς μεζέδες - ακριβώς όπως αρμόζει σε στιγμές σαν εκείνες της Πρωτοχρονιάς. Απολαύστε το παρέα με μανούρι ψητό, παραδοσιακές πίτες με κίτρινα τυριά, τηγανιές και φυσικά με πικάντικους κρεατικούς μεζέδες όπως απάκι και λουκάνικο, καθώς και με καλομαγειρεμένα ψητά με σάλτσες. Ακριβώς με αυτά αναδεικνύονται η κρυστάλλινη καθαρότητά του, η ποιότητα αλλά και η τέχνη του αποσταγματοποιού.
Το τσίπουρο Δεκαράκι Μαλαγουζιά παράγεται μόνο από Μαλαγουζιά -το λευκό σταφύλι που έχει έναν ιδιαίτερο, κομψό, ανθικό αρωματικό χαρακτήρα. Χάρη στα λεπτά και κομψά αρώματα της ποικιλίας, αποτελεί ένα πιο φινετσάτο τσίπουρο, τα αρώματα του οποίου μεγεθύνονται στο στόμα και επιμένουν στην επίγευση. Πίνεται δροσερό, στους 10°C, και συνοδεύεται άριστα από νόστιμα ξινά ή λιπαρά πιάτα. Απολαύστε το ευχάριστα με θαλασσινά και ψάρια σχάρας.

Παράλληλα και συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω, μια ωραία ιδέα: Το Δεκαράκι Μονοποικιλιακό αποτελεί μία θαυμάσια επιλογή για δώρο.
Οι γιορτινές μέρες είναι γεμάτες στιγμές που αξίζουν το καλύτερο και ακριβώς αυτό υποστηρίζει και το Δεκαράκι. Να θυμάστε μόνο πως απολαμβάνεται καλύτερα όταν απολαμβάνεται υπεύθυνα.