Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Πεδίον του Άρεως

Πλησιάζουν τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού στο Πεδίον του Άρεως, όπου θα εμφανιστούν η Ελένη Φουρέιρα και ο Γιώργος Περρής, με τον Χρήστο Μάστορα και τις "Μέλισσες" να αναλαμβάνουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Χριστούγεννα

Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αττικής να περάσουν μοναδικές στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Πεδίον του Άρεως, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στον μεγαλύτερο πνεύμονα αστικού πρασίνου του Λεκανοπεδίου.

"Η αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά Χριστούγεννα έχει αρχίσει! Φέτος θα κάνουμε γιορτές στο… χωριό! Το Πεδίον του Άρεως αλλάζει!", ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη, παρουσιάζοντας το καλαίσθητο εορταστικό σκηνικό που έχει στηθεί στον χώρο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να απολαύσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο, συναυλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες στα stages που έχουν στηθεί στο Πάρκο. Παράλληλα, στο Χωριό θα υπάρχει παγοδρόμιο, καρουζέλ, διαδραστικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, γευστική γωνιά, καθώς και σαράντα ξύλινα σπιτάκια, στα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να αγοράσει χειροποίητες δημιουργίες, είδη δώρων και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Πεδίου του Άρεως για να φιλοξενήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι αντανακλά την γενικότερη στρατηγική για την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των χώρων αστικού πρασίνου που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, στη βάση σύγχρονων καλών πρακτικών, με την προώθηση χρήσεων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών.

Τι θα δουν οι επισκέπτες

Ένα μοναδικό light show με δεκάδες χιλιάδες λαμπιόνια φιλικά προς το περιβάλλον, εκπαιδευτικές δράσεις και διαδρομές οικολογικής ευαισθητοποίησης, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδική εμπειρία που περιμένει τους επισκέπτες, σε έναν χώρο αναβαθμισμένης αισθητικής.

Μεγάλος Χορηγός του Χριστουγεννιάτικου Χωριού είναι η Protergia, χορηγοί η COSMOTE και η ΕΥΔΑΠ και χορηγός επικοινωνίας το MAD.

Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, με πολλές εκπλήξεις – "ρεβεγιόν" με Χρήστο Μάστορα και "Μέλισσες"

Ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα περιμένει όσους βρεθούν στο Πεδίον του Άρεως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, καθώς στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν από τον Περιφερειάρχη τα επίσημα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, με το άναμμα των φώτων.

Την εκδήλωση θα "ντύσουν" μουσικά επί σκηνής δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, η Ελένη Φουρέιρα και ο Γιώργος Περρής, ενώ όσοι αγαπούν να… κοιτάζουν ψηλά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και ένα μοναδικό drone show στον Αττικό ουρανό. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, στις 27 Δεκεμβρίου στη σκηνή θα βρεθούν η Γλυκερία με τον Δημήτρη Μπάση για μια μοναδική εορταστική συναυλία, ενώ στο Χωριό θα φιλοξενηθεί ο Τάσος Ιωαννίδης, ο δημιουργός των τραγουδιών "Λάχανα και Χάχανα".

Εξίσου λαμπερή θα είναι και η αλλαγή του χρόνου, καθώς ο Χρήστος Μάστορας και οι "Μέλισσες" με τα αγαπημένα τραγούδια τους θα μας περιμένουν on stage την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να ευχηθούμε "Καλή χρονιά" στο μεγάλο υπαίθριο πάρτι της Περιφέρειας Αττικής στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με παρουσιαστή τον Θέμη Γεωργαντά. Μαζί τους θα είναι ο Zaf και ο ONEMANSHOW και το πάρτι θα συνεχιστεί με μουσικές από το MAD RADIO 106.2. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του συγκροτήματος "Μέλισσες" γίνεται αφιλοκερδώς, με την αμοιβή τους να δωρίζεται στις δομές της Περιφέρειας για τις ανάγκες ευπαθών ομάδων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Οι δικές μας μητέρες": Έμφυλη βία σε ηλικιωμένες γυναίκες και διαγενεακή αλληλεγγύη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, το Κέντρο Διοτίμα διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στις ηλικιωμένες επιζώσες έμφυλης βίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/11/2025

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την έκδοση πλαστικής Κάρτας Αναπηρίας: Αυτές είναι οι παροχές

Ένα σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ο ΟΣΔΕΛ ξεκινά καμπάνια για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου υλοποιεί καμπάνια με στόχο την επισήμανση της ανάγκης για τη θωράκιση της πνευματικής ιδιοκτησίας απέναντι στις ανεξέλεγκτες εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Μερικά πράγματα που αξίζει να δεις και να κάνεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ και ποιοι δρόμοι κλείνουν

Οι ρυθμίσεις ξεκίνησαν σταδιακά από το Σάββατο και κορυφώνονται σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Ένα νέο viral βιβλίο μαγειρικής φιλοξενεί συνταγές από τάφους

Το cookbook της Ρόζι Γκραντ είναι εδώ και προσφέρει συνταγές που έρχονται από ‘χαμηλά’.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για αυθεντική γεύση Πάρου

Η Πάρος "κατεβαίνει" στο κέντρο της Αθήνας για ένα μοναδικό διήμερο αφιερωμένο στη γεύση, την ιστορία και την παράδοση του νησιού, με δωρεάν είσοδο.