Συζητώντας για περιφερειακή ανάπτυξη και πολιτιστική διπλωματία στην Εθνική Πινακοθήκη

Η δεύτερη έκδοση των PS ValueTalks παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα.

PS ValueTalks

Η PostScriptum μας προσκαλεί στη δεύτερη έκδοση των PS ValueTalks στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024 στην Εθνική Πινακοθήκη.

Με θέμα "Ορίζοντες Πολιτισμού – Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτιστική Διπλωματία", η φετινή ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων για μια ολιστική πολιτιστική πολιτική που θα ενισχύσει την περιφερειακή ανάπτυξη και θα προωθήσει την πολιτιστική διπλωματία της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από key notes, στρογγυλές τράπεζες, ομιλίες και εργαστήρια, με τη συμμετοχή κορυφαίων εμπειρογνωμόνων, υπεύθυνων χάραξης πολιτικής και επαγγελματιών του πολιτισμού. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη σύνδεση των τοπικών δημιουργικών βιομηχανιών με την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους η πολιτιστική διπλωματία μπορεί να ενισχύσει τη διεθνή παρουσία της χώρας, προσελκύοντας επενδύσεις και δημιουργώντας νέες συνεργασίες.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, η Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης Όλγα Μεντζαφού, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της PostScriptum Κώστας Κωνσταντινίδης.

Την εισαγωγή - παρουσίαση της ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο Χρήστος Καρράς, Ιδρυτικός Διευθυντής της Carras Consulting.

Η ημερίδα θα αναδείξει τις συνέργειες που μπορούν να επιτευχθούν μεταξύ αυτών των δύο – αν και διακριτών, θεμελιωδώς αλληλένδετων – πεδίων, εξετάζοντας καινοτόμες προσεγγίσεις και δράσεις που προωθούν την ανάπτυξη και την πολιτιστική εξωστρέφεια.

Ποιος καλύτερος τρόπος θα υπήρχε για να αναδειχθεί ο τοπικός πολιτισμός από το να ενεργοποιηθούν οι ταλαντούχοι και οι επιχειρηματίες του, προβάλλοντας το τοπικό DNA; Τι θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό για τη δυναμική ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας διεθνώς, από μια πολιτική πολιτιστικής διπλωματίας που προωθεί την ανταλλαγή ιδεών και το μοίρασμα γνώσης;

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο psvaluetalks.gr.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα, εγγραφείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής, στις 12 Νοεμβρίου 2025, η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής έρχεται, για μια ακόμη φορά, να σας θυμίσει τον επιστήμονα / γιατρό που βρίσκεται πίσω από κάθε ιστολογική διάγνωση: τον Παθολογοανατόμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/11/2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για σινεμά, θέατρο, μουσική, δραστηριότητες και σπορ, φαγητό και ποτό στην πόλη, το ΣΚ.

Χρυσοβραβευμένες και πάλι οι οινικές "Ναυαρχίδες" του Συνεταιρισμού της Σάμου

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές "ναυαρχίδες" του Συνεταιρισμού Σάμου, οι Ψηλές Κορφές και το Samos Vin Doux, στον πιο έγκυρο και αδιάβλητο διαγωνισμό της Ασίας, "Asia Wine Trophy" που τελεί υπό την αιγίδα της OIV.

Ένα σχολείο στην Καλλιθέα έγινε pop art χάρμα οφθαλμών

Ο καλλιτέχνης Μάνος Ιωαννίδης φιλοτέχνησε μία νέα όψη με αισιόδοξη χρωματική παλέτα και φαντασία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.

Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και τι υπόσχεται να αλλάξει στην πόλη

Μόλις έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ένας από τους νεότερους δημάρχους που εκλέχθηκαν στη σύγχρονη εποχή.

Στη HotelBrain το Paradise Resort Evia

Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Paradise Resort Evia συνεργάζεται με την HotelBrain, σημαντικό μέλος της Radisson Individual.