Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος γιορτάζει τα 50 κι εγκαινιάζει το Bookbar του

Ο εκδοτικός οίκος, που ιδρύθηκε το 1974 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο και συνεχίζει έως σήμερα με το ίδιο πάθος, προσκαλεί το κοινό στη διπλή γιορτή.

Bookbar by Kaktos

Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και εγκαινιάζει τον νέο του χώρο, το Bookbar by Κaktos (Αιόλου 39 και Βορέου), όπου συνυπάρχει ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο και ένας ζεστός χώρος καφέ. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 18:30, στον χώρο του bookbar.

Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος ιδρύθηκε το 1974 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο. Από το 1974 έως το 1991, έδωσε στην κυκλοφορία πάνω από 2.800 τίτλους. Ονόματα κορυφαίων συγγραφέων, όπως αυτά του Άρθουρ Κλαρκ, του Ισαάκ Ασίμωφ, του Μισέλ ντε Γκρες, της Μαίρης Ρενώ και άλλων, έγιναν ευρύτερα γνωστά στο ελληνικό κοινό εκείνη την περίοδο. Από το 1991, οι εκδόσεις Κάκτος επικεντρώθηκαν στην έκδοση της σειράς "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες". Η βραβευμένη αυτή σειρά αποτελείται από 817 τόμους μέχρι στιγμής και είναι η μεγαλύτερη και η πληρέστερη στον κόσμο.

Σήμερα, οι εκδόσεις Κάκτος συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να προτείνουν στο αναγνωστικό κοινό διαχρονικούς τίτλους σε όλα τα είδη, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο: τη μεταφορά ιστοριών και κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε παιδικά βιβλία μέσα από τις σειρές: "Τα Παιδιά Διαβάζουν Αρχαίους" και "Μύθοι στο Τσεπάκι".

Παράλληλα, λειτουργεί και το Bookbar by Kaktos, η νέα πρόταση των Εκδόσεων για όσους αναζητούν έναν φιλόξενο χώρο όπου το βιβλίο κυριαρχεί και συνυπάρχει αρμονικά με τις μικρές απολαύσεις που όλοι χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα διάλειμμα από την ένταση της καθημερινότητας, μια κούπα καφέ, ένα φρέσκο γλυκό, και τις σελίδες ενός καλού βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Για (φυσικό) κρασί στο Ωδείο Αθηνών

1 ημέρα, 50 οινοποιεία, 300+ κρασιά. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, σε περιμένει και πάλι η πολύχρωμη οινική φιέστα των natural wines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
13/10/2025

Athens Oktoberfest by Cava Nektar: Το πιο διάσημο φεστιβάλ μπίρας στην καρδιά της Αθήνας

Το φεστιβάλ που συνδυάζει μπίρα, μουσική και διασκέδαση για όλους.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Εκθέσεις, συναυλίες και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Trick or Treat: Πώς προέκυψε το έθιμο να τρώμε γλυκά στο Halloween;

Ποιες οι ρίζες του ‘φάρσα ή κέρασμα’ σε σχέση με το Halloween, που είναι πλέον τόσο δημοφιλές και στην Ελλάδα;

To Athens Halloween Festival έρχεται στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πιο spooky φεστιβάλ της Αθήνας έρχεται τιμά την γιορτή του Halloween με workshops, escape rooms και πολλές ακόμα εμπειρίες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Έτοιμοι για το φετινό Platforms Project;

Σύγχρονη Τέχνη στο Καπνεργοστάσιο, κινηματογραφικά ραντεβού στην Πλατεία Αμερικής και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/10.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ "Ημέρες μελιού - γλυκού & τοπικών προϊόντων" έρχεται στο Ζάππειο

Μετά τις διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πλατεία Συντάγματος, το φεστιβάλ ταξιδεύει στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, δείχνοντάς μας τη... γλυκιά πλευρά της ζωής.