Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος γιορτάζει τα 50 κι εγκαινιάζει το Bookbar του

Ο εκδοτικός οίκος, που ιδρύθηκε το 1974 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο και συνεχίζει έως σήμερα με το ίδιο πάθος, προσκαλεί το κοινό στη διπλή γιορτή.

Bookbar by Kaktos

Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και εγκαινιάζει τον νέο του χώρο, το Bookbar by Κaktos (Αιόλου 39 και Βορέου), όπου συνυπάρχει ένα ενημερωμένο βιβλιοπωλείο και ένας ζεστός χώρος καφέ. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 18:30, στον χώρο του bookbar.

Ο εκδοτικός οίκος Κάκτος ιδρύθηκε το 1974 από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο. Από το 1974 έως το 1991, έδωσε στην κυκλοφορία πάνω από 2.800 τίτλους. Ονόματα κορυφαίων συγγραφέων, όπως αυτά του Άρθουρ Κλαρκ, του Ισαάκ Ασίμωφ, του Μισέλ ντε Γκρες, της Μαίρης Ρενώ και άλλων, έγιναν ευρύτερα γνωστά στο ελληνικό κοινό εκείνη την περίοδο. Από το 1991, οι εκδόσεις Κάκτος επικεντρώθηκαν στην έκδοση της σειράς "Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες". Η βραβευμένη αυτή σειρά αποτελείται από 817 τόμους μέχρι στιγμής και είναι η μεγαλύτερη και η πληρέστερη στον κόσμο.

Σήμερα, οι εκδόσεις Κάκτος συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να προτείνουν στο αναγνωστικό κοινό διαχρονικούς τίτλους σε όλα τα είδη, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο: τη μεταφορά ιστοριών και κειμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σε παιδικά βιβλία μέσα από τις σειρές: "Τα Παιδιά Διαβάζουν Αρχαίους" και "Μύθοι στο Τσεπάκι".

Παράλληλα, λειτουργεί και το Bookbar by Kaktos, η νέα πρόταση των Εκδόσεων για όσους αναζητούν έναν φιλόξενο χώρο όπου το βιβλίο κυριαρχεί και συνυπάρχει αρμονικά με τις μικρές απολαύσεις που όλοι χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα διάλειμμα από την ένταση της καθημερινότητας, μια κούπα καφέ, ένα φρέσκο γλυκό, και τις σελίδες ενός καλού βιβλίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι είναι το grandmacore trend και πότε ακριβώς γίναμε οι γιαγιάδες μας;

Θραύση κάνουν στα social media βιντεάκια από εκπροσώπους της Gen Z και Millennians που βρίσκουν καταφύγιο σε 'γιαγιαδίστικες' ασχολίες. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/01/2026

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σινεμά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Προβολή-ωδή στο αμερικανικό θέατρο, εικαστικές ξεναγήσεις και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 10 έως 16/1.

Τι αλλάζει στο εκδοτήριο της εισόδου της Ακρόπολης

Εργασίες με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους επισκέπτες, αλλά και έργα για την ανάδειξη του Διατειχίσματος, γνωστοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν πριν τις 22:00 ως τα τέλη Φεβρουαρίου

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού δρομολογείται η προσωρινή, κυκλική λεωφορειακή γραμμή Χ10, με αφετηρία την ήδη υπάρχουσα στάση "Ζάππειο".

Τα κρασιά της Πελοποννήσου στην Αίγλη Ζαππείου

Το Peloponnese Wine Festival επανέρχεται στην Αθήνα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026.

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο βιβλία στον χώρο του Eteron

Ομιλίες, παρουσιάσεις, αλλά και μουσικά events μας περιμένουν στην 3η έκθεση βιβλίου "Pick A Book" το διήμερο 10 & 11 Ιανουαρίου 2026.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το δεύτερο ΣΚ του 2026 φέρνει μαζί του μπόλικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.