Seed-Bombing στην Αθήνα: Δημιουργική δράση για την αναβίωση του πρασίνου στο Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Η πρωτοβουλία του seed-bombing συνδυάζει δημιουργία, εκπαίδευση και οικολογική ευαισθησία, προσκαλώντας τους πολίτες να αναλάβουν δράση για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο αστικό περιβάλλον.

περιβάλλον

Η αγάπη για τη φύση και η ανάγκη για μια πιο πράσινη πόλη βρίσκονται στο επίκεντρο της επερχόμενης δράσης seed-bombing που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Από τις 11 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία δημιουργίας και ρίψης σπορο-βομβών, με στόχο την αναβάθμιση του αστικού τοπίου.

Τι είναι οι σπορο-βόμβες;

Οι σπορο-βόμβες είναι μικρές μπάλες φτιαγμένες από πηλό και χώμα, οι οποίες περιέχουν σπόρους από μελισσοκομικά φυτά. Όταν οι συμμετέχοντες ολοκληρώσουν την κατασκευή τους, θα ρίξουν τις σπορο-βόμβες στο πάρκο, ενισχύοντας τη βιοποικιλότητα της περιοχής και προωθώντας τη σημασία των μελισσών στο αστικό περιβάλλον.

Ο ρόλος των μελισσών και του πρασίνου

Η εκδήλωση δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική δραστηριότητα, αλλά και μια εκπαιδευτική ευκαιρία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τη σημασία των μελισσών και των φυτών στην πόλη, κατανοώντας πώς αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

"Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους να αναλάβουν δράση και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος", δήλωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης. Η δράση είναι ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες, και οι διοργανωτές ενθαρρύνουν την προσέλευση φίλων και οικογενειών.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να αναδείξει τη σημασία του πρασίνου και της βιοποικιλότητας στο αστικό τοπίο, μετατρέποντας την πόλη μας σε ένα πολύχρωμο κέντρο γεμάτο ζωή. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: thebeecamp.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι θα ομορφύνει το "Καλοκαίρι στην Αθήνα" την εβδομάδα 11-17 Ιουλίου;

Δείτε εντός όλες τις δωρεάν δράσεις (συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις) που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για το ερχόμενο επταήμερο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2025

Αποκαθίσταται το μνημειακό συγκρότημα της Βασιλικής Α’, στους Φιλίππους

Στην αποκατάσταση των μνημείων -συμπεριλαμβανομένου και του βαπτιστηρίου- προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Η αρχιτέκτονας πίσω από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια

H Χρυσοκόνα Μαύρου έχει υπογράψει σχεδιαστικά μερικά από τα πιο χοτ μέρη της πρωτεύουσας.

11 ιδέες για βόλτα τις επόμενες μέρες στην Αθήνα

Η Αθήνα τις επόμενες μέρες μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό σκηνικό πολιτισμού, μουσικής και τέχνης.

Εκεί θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού στην Αθήνα

Η δεύτερη πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (10/7), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Vaptistis White: Ο κυκλαδίτικος ήλιος στο ποτήρι

Ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο λευκό κρασί που απογειώνει την εμπειρία του καλοκαιριού – απλά, χωρίς υπερβολές.

Ζέστη, καιρός για Τσίου: Η μάλλον ομορφότερη παραλία της Αττικής

Και, κυριολεκτικά, απέχει από το κέντρο της Αθήνας περίπου μία ώρα.