TEDxAthens 2024: Ένα ταξίδι στην τεχνολογία και την ανθρωπότητα

Κορυφαίοι ομιλητές θα μας παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και τις ηθικές προκλήσεις που εγείρει, προσκαλώντας μας να αναλογιστούμε τον ρόλο της ανθρωπότητας σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

TEDxAthens

Στις 5 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Πειραιώς 260, το TEDxAthens παρουσιάζει τις "X Machina" προσωπικότητες, που διαπρέπουν διεθνώς στους κλάδους της επιστήμης, της τέχνης αλλά και της κοινωνικής προσφοράς. Ο οργανισμός, που προβάλλει και προωθεί καινοτόμες και συναρπαστικές ιδέες, συμπληρώνει 15 χρόνια από την ίδρυσή του. 

Η Miyoko Schinner, γνωστή chef και επιχειρηματίας, θα μοιραστεί την επαναστατική της πορεία στον vegan τομέα και την προώθηση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων. Ο Δημήτρης Παπανικολάου, πρώην μπασκετμπολίστας, θα αναδείξει τη σημασία της ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, βασισμένος στην προσωπική του εμπειρία. Η Evy Poumpouras, πρώην πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των Η.Π.Α., θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την ανάλυση συμπεριφοράς και την αυτοπεποίθηση.

Ο Patrick Tatopoulos, διευθυντής παραγωγής και σχεδιαστής κοστουμιών, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του κινηματογράφου και του σχεδιασμού εμβληματικών χαρακτήρων. Η Muzoon Almellehan, πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF, θα αναδείξει τη σημασία της εκπαίδευσης σε κρίσιμες καταστάσεις. Η Δρ. Αντωνία Ποντίκη, βιοϊατρική μηχανικός, θα παρουσιάσει καινοτόμες εξελίξεις στην 3D εκτύπωση και την υγειονομική περίθαλψη.

Ο John Tasioulas, καθηγητής ηθικής και νομικής φιλοσοφίας, θα εξετάσει τις ηθικές προκλήσεις που εγείρει η τεχνητή νοημοσύνη. Ο Δημήτρης Γκιζόπουλος, καθηγητής υπολογιστικής αρχιτεκτονικής, θα μιλήσει για τις εξελίξεις στην αξιοπιστία υπολογιστικών συστημάτων. Η Δρ. Μαρία Νεϊρά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα εξετάσει τη διασύνδεση κλιματικής αλλαγής, υγείας και πολιτικής.

Ο Roger Michel, ψηφιακός αρχαιολόγος, θα μοιραστεί την εμπειρία του στην πολιτιστική κληρονομιά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών. Ο Andrew Winston, κορυφαίος στοχαστής στον τομέα της ηγεσίας και βιωσιμότητας, θα μιλήσει για στρατηγικές που συνδυάζουν την κερδοφορία με την κοινωνική υπευθυνότητα. Η Clover Hogan, κλιματική ακτιβίστρια, θα μας εμπνεύσει με την κινητοποίηση των νέων για δράση κατά της κλιματικής αλλαγής. Τέλος, ο Νομπελίστας Didier Queloz θα μας μιλήσει για τις ανακαλύψεις του σχετικά με τους εξωπλανήτες και την αναζήτηση ζωής πέρα από τη Γη.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι θα κάνεις το τελευταίο ΣΚ του Αυγούστου στην Αθήνα (29-30/08)

Ο καλύτερος τρόπος για να αποχαιρετήσουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού είναι με εξόδους και ευχάριστη διάθεση!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/08/2026

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού φωτίζει το rooftop του Brown Acropol

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, το rooftop του Brown Acropol υποδέχεται την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού με ένα Full Moon Party, cocktails, μουσική και μοναδική θέα στην Ακρόπολη.

Ραντεβού στο Πεδίον του Άρεως για το Φεστιβάλ Βιβλίου 2026

Από τις 4 Σεπτεμβρίου θα περιμένουν το κοινό 210 εκδοτικοί οίκοι, 285 περίπτερα και περισσότερες από 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τι αλλάζει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς;

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, δρομολογεί το Υπουργείο Πολιτισμού, με τον προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ.

Η Πλατεία Συντάγματος γίνεται προορισμός για τους λάτρεις του χειροποίητου

Από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί ξανά το By Hand Festival, συγκεντρώνοντας δεκάδες ανεξάρτητους δημιουργούς και μικρές επιχειρήσεις σε μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο χειροποίητο.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.