Ο Δήμος Αθηναίων δημιουργεί ένα σύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Σχεδιάζουμε έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη» δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

ηλικιωμένοι © Shutterstock

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), για την εξυπηρέτηση ανθρώπων της τρίτης ηλικίας οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από άνοια και άλλα νοσήματα. Το έργο, το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο από την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και χρηματοδοτείται πλήρως από το Πρόγραμμα "Αττική 2021 – 2027", εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, προσφέροντας υπηρεσίες όπως νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: "Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την πόλη μας. Σχεδιάζουμε έναν ασφαλή και φιλόξενο χώρο για να προσφέρουμε ανακούφιση και φροντίδα στους ηλικιωμένους δημότες της Αθήνας που το έχουν ανάγκη. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή πάσχουν από άνοια και συναφή νοσήματα τα οποία εμποδίζουν την αυτοεξυπηρέτησή τους. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα στα μέλη της οικογένειάς τους να ανακτήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να επανενταχθούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες και στην αγορά εργασίας. Η Αθήνα προχωρά με αλληλεγγύη, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω".

Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Ενεργής Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας, Όλγα Δούρου, επεσήμανε: "Στόχος μας είναι το Κ.Η.Φ.Η. να ξεπεράσει τα στενά όρια της φροντίδας προς τους ηλικιωμένους που δε μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και να λειτουργήσει προληπτικά ως διαγνωστικό κέντρο. Παράλληλα, επιδιώκουμε να συμβάλει στην κοινωνική επανένταξη τόσο των ηλικιωμένων όσο και των μελών των οικογενειών τους, οι οποίοι είχαν αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα τους και ζούσαν σε καθεστώς κατ' οίκον εγκλωβισμού".

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων, Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε: "Νιώθουμε τεράστια ικανοποίηση διότι μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η γραμμή χρηματοδότησης της ΟΧΕ και να προχωρήσουμε ταχύτατα στην έναρξη υλοποίησης σημαντικών έργων και δράσεων, απολύτως αναγκαίων για την πόλη μας".

Επιπλέον, πρόσφατα εγκρίθηκε από την ΟΧΕ και το συνεχιζόμενο έργο "Κατ’ οίκον", το οποίο ενισχύει τη δράση του "Βοήθεια στο Σπίτι", συνεχίζοντας έτσι την παροχή ουσιαστικής υποστήριξης σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εξορθολογίστηκε και αναβαθμίστηκε, περιλαμβάνει την πρόσληψη τριών επιπλέον ατόμων που θα παρέχουν άμεση φροντίδα και υποστήριξη στο πεδίο. Παρά τη μείωση της χρηματοδότησης, εισάγεται για πρώτη φορά εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού, ενισχύοντας έτσι την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους ωφελούμενους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αττικές Εκδόσεις και Piraeus Tower Α.Ε. συνεργάζονται για τη διαφημιστική αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά

Η Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική συνεργασία της με την Piraeus Tower Α.Ε., φέρνοντας πρωτοποριακές λύσεις φωτισμού και προβολής στις προσόψεις του εμβληματικού Πύργου Πειραιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Οι κβαντικές επιστήμες στη σκηνή του Γαλλικού Ινστιτούτου

Πώς οι κβαντικές επιστήμες και οι γυναίκες που πρωτοπορούν στην έρευνα ανοίγουν νέους δρόμους για το μέλλον;

Πολιτική, χρώμα και ιστορίες στους τοίχους: Τι γίνεται με τα γκράφιτι στην Αθήνα;

Πού τελειώνει η τέχνη και πού ξεκινά η αυθαίρετη παρέμβαση στον δημόσιο χώρο; Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση γύρω από τα γκράφιτι, μιλήσαμε με καλλιτέχνες που δίνουν 'φωνή' στους τοίχους της πρωτεύουσας.

Barilla Basil Bar στο ΚΠΙΣΝ: Το πιο νόστιμο event του Σεπτέμβρη έρχεται

Η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις την κρεμώδη Barilla Pesto alla Genovese για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η Ρωμαϊκή Αγορά έλαμψε με "Μνήμη και Φως"

Με μια λαμπρή εκδήλωση, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του Φεστιβάλ Αθηνών, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και αποτίοντας φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας.

Πώς το κόκκινο κρέας έγινε σύμβολο της αμερικανικής Δεξιάς

Κρέας και αρρενωπότητα πηγαίνουν ‘χέρι-χέρι’ εδώ και πολλές δεκαετίες. Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τον τρόπο που τρώνε οι Αμερικανοί της εποχής του Τραμπ;

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ κάνει τον Πειραιά... νοστιμότερο

Το "Piraeus Taste Festival, Sea Food and More" γεμίζει την πόλη με γεύσεις αλλά και προβολές, παιδικό εργαστήρι και κρητικό γλέντι.