"Μαραμπού": Οι φιλόσοφοι του παγωτού!

Maraboo παγωτό

Στο ταξιδιάρικο παγωτατζίδικο της Αρχελάου, η Βίκυ και ο Ιγκόρ δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό και μεταδίδουν τη χαρά της υγιεινής και νόστιμης φυσικής πλευράς του αγαπημένου εδέσματος. 

Όσοι έχετε δοκιμάσει το παγωτό του "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχετε σίγουρα υποψιαστεί ότι μια ξεχωριστή ιστορία και κυρίως ξεχωριστοί άνθρωποι κρύβονται από πίσω από τη φυσική νοστιμιά, τα εκλεκτά υλικά και τους ψαγμένους εποχικούς συνδυασμούς. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε και που ενώνει τα κομμάτια του παζλ είναι ότι το όνομά του ήρθε από τη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το μικρό Μαραμπού έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο. 

Maraboo παγωτό

Όντως, η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών που ασχολείται με τη γεύση από τότε που θυμάται τον εαυτό της, είχε τη φαντασίωση να φτιάξει ένα μικρό, οικείο και ανθρώπινο παγωτατζίδικο. Μια μέρα αποφάσισε να πάει στη Ρώμη ώστε να διδαχτεί τη τέχνη του φυσικού παγωτού. Δίπλα στην υπέροχη δασκάλα της Federica, έμαθε πολλά, μυστικά και φανερά και κυρίως πώς γίνεται το παγωτό μόνο με ποιοτικά συστατικά, τίποτα έτοιμο, τίποτα ψεύτικο.

Maraboo παγωτό

Μετά από αυτό, έγινε το Μαραμπού. Στη συνέχεια ήρθε ο Ιγκόρ, φέρνοντας την αγάπη του για την εξωτική μαγειρική, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του στην εκτέλεση των συνταγών και μαζί δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό, νέες γεύσεις, αναμοχλεύουν παλιές, φτιάχνουν συνταγές ξανά και ξανά και ξανά, πειραματίζονται ενίοτε με τρελά και σπάνια υλικά αλλά την ίδια στιγμή τιμούν την απλότητα και την ποιότητα βασικών συστατικών όπως το φρέσκο γάλα, τα φρέσκα φρούτα πάντα με βάση την εποχικότητα, το βιολογικό κακάο. Έτσι, μεταδίδουν τη χαρά του υγιεινού και νόστιμου φυσικού παγωτού σε όλους εμάς που θέλουμε το παγωτό μας να είναι ξεχωριστό. 

Maraboo παγωτό

Στο Μαραμπού μελετούν σε βάθος και με τις ώρες το παγωτό και πειραματίζονται με αυτό, γι' αυτό και τους αξίζει ο τίτλος των φιλοσόφων του παγωτού! Φτιάχνουν τα πάντα από την αρχή, αναζητώντας τις πρώτες ύλες μας με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον με προτίμηση στους μικρούς παραγωγούς, ενώ χρησιμοποιούν τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης και εάν υπάρχουν λιπαρά φροντίζουν να τα κρατούν σχετικά χαμηλά. 

Maraboo παγωτό

Τα φρούτα είναι φρέσκα και ακολουθούν πάντα την εποχικότητα. Δε θα βρείτε σορμπέ φράουλα το Νοέμβριο ούτε σορμπέ ρόδι τον Αύγουστο. Το γάλα είναι αγελαδινό εξαιρετικής ποιότητας, και ορισμένες φορές χρησιμοποιούν και κατσικίσιο. Οι γεύσεις αλλάζουν και ο καθένας μας έχει τα δικά του αγαπημένα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε να δοκιμάζουμε και ό,τι νέο και εποχικό: ανθόγαλο, καραμέλα με αλάτι, φυστικοβούτυρο, σορμπέ μαύρη σοκολάτα, βερύκοκο ή κόκκινο σταφύλι. Φυλαγμένα στα ανοξείδωτα δοχεία με καπάκια, γιατί έτσι διατηρούνται πολύ καλύτερα μας περιμένουν στην επόμενη βόλτα μας στο Παγκράτι να ξαναθυμηθούμε τι γεύση έχει το πραγματικό παγωτό!  

Αρχελάου 17, Αθήνα, 2107247037
marabooicecream.gr, FB: Maraboo Ice Cream, IG: @marabooicecream

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Για πρώτη φορά, οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανά

Μια υπέροχη πρωτοβουλία με δωρεάν είσοδο ζωντανεύει στις πιο ανέμελες χωροταξικές συνθήκες του Μεγάλου Λιμανιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/11/2025

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σαββατιάτικο ραντεβού στο ΕΜΣΤ

Νέες εκθέσεις στο μουσείο της Συγγρού, αφιέρωμα σε έναν ιστορικό φωτογράφο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 8 έως 14/11.

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής, στις 12 Νοεμβρίου 2025, η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής έρχεται, για μια ακόμη φορά, να σας θυμίσει τον επιστήμονα / γιατρό που βρίσκεται πίσω από κάθε ιστολογική διάγνωση: τον Παθολογοανατόμο.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για σινεμά, θέατρο, μουσική, δραστηριότητες και σπορ, φαγητό και ποτό στην πόλη, το ΣΚ.

Χρυσοβραβευμένες και πάλι οι οινικές "Ναυαρχίδες" του Συνεταιρισμού της Σάμου

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές "ναυαρχίδες" του Συνεταιρισμού Σάμου, οι Ψηλές Κορφές και το Samos Vin Doux, στον πιο έγκυρο και αδιάβλητο διαγωνισμό της Ασίας, "Asia Wine Trophy" που τελεί υπό την αιγίδα της OIV.

Ένα σχολείο στην Καλλιθέα έγινε pop art χάρμα οφθαλμών

Ο καλλιτέχνης Μάνος Ιωαννίδης φιλοτέχνησε μία νέα όψη με αισιόδοξη χρωματική παλέτα και φαντασία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.