"Μαραμπού": Οι φιλόσοφοι του παγωτού!

Maraboo παγωτό

Στο ταξιδιάρικο παγωτατζίδικο της Αρχελάου, η Βίκυ και ο Ιγκόρ δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό και μεταδίδουν τη χαρά της υγιεινής και νόστιμης φυσικής πλευράς του αγαπημένου εδέσματος. 

Όσοι έχετε δοκιμάσει το παγωτό του "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχετε σίγουρα υποψιαστεί ότι μια ξεχωριστή ιστορία και κυρίως ξεχωριστοί άνθρωποι κρύβονται από πίσω από τη φυσική νοστιμιά, τα εκλεκτά υλικά και τους ψαγμένους εποχικούς συνδυασμούς. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε και που ενώνει τα κομμάτια του παζλ είναι ότι το όνομά του ήρθε από τη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το μικρό Μαραμπού έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο. 

Maraboo παγωτό

Όντως, η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών που ασχολείται με τη γεύση από τότε που θυμάται τον εαυτό της, είχε τη φαντασίωση να φτιάξει ένα μικρό, οικείο και ανθρώπινο παγωτατζίδικο. Μια μέρα αποφάσισε να πάει στη Ρώμη ώστε να διδαχτεί τη τέχνη του φυσικού παγωτού. Δίπλα στην υπέροχη δασκάλα της Federica, έμαθε πολλά, μυστικά και φανερά και κυρίως πώς γίνεται το παγωτό μόνο με ποιοτικά συστατικά, τίποτα έτοιμο, τίποτα ψεύτικο.

Maraboo παγωτό

Μετά από αυτό, έγινε το Μαραμπού. Στη συνέχεια ήρθε ο Ιγκόρ, φέρνοντας την αγάπη του για την εξωτική μαγειρική, τη δεξιοτεχνία και το μεράκι του στην εκτέλεση των συνταγών και μαζί δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό, νέες γεύσεις, αναμοχλεύουν παλιές, φτιάχνουν συνταγές ξανά και ξανά και ξανά, πειραματίζονται ενίοτε με τρελά και σπάνια υλικά αλλά την ίδια στιγμή τιμούν την απλότητα και την ποιότητα βασικών συστατικών όπως το φρέσκο γάλα, τα φρέσκα φρούτα πάντα με βάση την εποχικότητα, το βιολογικό κακάο. Έτσι, μεταδίδουν τη χαρά του υγιεινού και νόστιμου φυσικού παγωτού σε όλους εμάς που θέλουμε το παγωτό μας να είναι ξεχωριστό. 

Maraboo παγωτό

Στο Μαραμπού μελετούν σε βάθος και με τις ώρες το παγωτό και πειραματίζονται με αυτό, γι' αυτό και τους αξίζει ο τίτλος των φιλοσόφων του παγωτού! Φτιάχνουν τα πάντα από την αρχή, αναζητώντας τις πρώτες ύλες μας με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον με προτίμηση στους μικρούς παραγωγούς, ενώ χρησιμοποιούν τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης και εάν υπάρχουν λιπαρά φροντίζουν να τα κρατούν σχετικά χαμηλά. 

Maraboo παγωτό

Τα φρούτα είναι φρέσκα και ακολουθούν πάντα την εποχικότητα. Δε θα βρείτε σορμπέ φράουλα το Νοέμβριο ούτε σορμπέ ρόδι τον Αύγουστο. Το γάλα είναι αγελαδινό εξαιρετικής ποιότητας, και ορισμένες φορές χρησιμοποιούν και κατσικίσιο. Οι γεύσεις αλλάζουν και ο καθένας μας έχει τα δικά του αγαπημένα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε να δοκιμάζουμε και ό,τι νέο και εποχικό: ανθόγαλο, καραμέλα με αλάτι, φυστικοβούτυρο, σορμπέ μαύρη σοκολάτα, βερύκοκο ή κόκκινο σταφύλι. Φυλαγμένα στα ανοξείδωτα δοχεία με καπάκια, γιατί έτσι διατηρούνται πολύ καλύτερα μας περιμένουν στην επόμενη βόλτα μας στο Παγκράτι να ξαναθυμηθούμε τι γεύση έχει το πραγματικό παγωτό!  

Αρχελάου 17, Αθήνα, 2107247037
marabooicecream.gr, FB: Maraboo Ice Cream, IG: @marabooicecream

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Barilla Basil Bar στο ΚΠΙΣΝ: Το πιο νόστιμο event του Σεπτέμβρη έρχεται

Η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις την κρεμώδη Barilla Pesto alla Genovese για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Η Ρωμαϊκή Αγορά έλαμψε με "Μνήμη και Φως"

Με μια λαμπρή εκδήλωση, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του Φεστιβάλ Αθηνών, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και αποτίοντας φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας.

Πολιτική, χρώμα και ιστορίες στους τοίχους: Τι γίνεται με τα γκράφιτι στην Αθήνα;

Πού τελειώνει η τέχνη και πού ξεκινά η αυθαίρετη παρέμβαση στον δημόσιο χώρο; Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση γύρω από τα γκράφιτι, μιλήσαμε με καλλιτέχνες που δίνουν 'φωνή' στους τοίχους της πρωτεύουσας.

Πώς το κόκκινο κρέας έγινε σύμβολο της αμερικανικής Δεξιάς

Κρέας και αρρενωπότητα πηγαίνουν ‘χέρι-χέρι’ εδώ και πολλές δεκαετίες. Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τον τρόπο που τρώνε οι Αμερικανοί της εποχής του Τραμπ;

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ κάνει τον Πειραιά... νοστιμότερο

Το "Piraeus Taste Festival, Sea Food and More" γεμίζει την πόλη με γεύσεις αλλά και προβολές, παιδικό εργαστήρι και κρητικό γλέντι.

4ο Φεστιβάλ Strong me: Μια γιορτή ενδυνάμωσης και πρόληψης κατά της έμφυλης βίας

Τρεις μέρες γιορτής ενδυνάμωσης, τέχνης και αθλητισμού, με κεντρικό μήνυμα την ισότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ένας περίπατος σε μέρη της Αθήνας με βαριές μνήμες από τα ΑΣΚΙ

Ένας κυριακάτικος περίπατος σε Μεσολογγίου, Μπουμπουλίνας, Βικτώρια, Γλάδστωνος, σημεία όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν βάναυσα, με αφορμή τα 50 χρόνια του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.