Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων εντός των διοικητικών του ορίων

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων εντός των διοικητικών του ορίων. Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, στις 4, 5 και 6 Απριλίου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις και δόθηκαν εντολές άρσης αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφέρει: "Εντείνουμε τους ελέγχους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Απελευθερώνουμε δημόσιο χώρο και τον παραδίδουμε στους κατοίκους. Το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερη έκταση από την άδεια την οποία διαθέτουν, είναι συμβολικό σε σχέση με τα κέρδη που αποκομίζουν. Χρειάζεται να αυξηθούν τα πρόστιμα και γι’ αυτό θα ζητήσουμε τη νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών".

Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοσίων Κοινοχρήστων Χώρων, Θωμάς Γεωργιάδης, σημειώνει: "Αφού προχωρήσαμε σε εντατικούς ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, διαπιστώσαμε παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες. Μέσα σε τρεις ημέρες απομακρύναμε 39 τραπέζια, 115 καρέκλες και 3 θερμαντικά σώματα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Εμπορικό Τρίγωνο), στην Πλατεία Ηρώων (Ψυρρή) και στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι). Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας".

Ο Δήμος Αθηναίων εντείνει τις δράσεις για τον εντοπισμό παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Αναλυτικά, κατά το διάστημα 4-5-6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής έλεγχοι:

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024

Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Εμπορικό Τρίγωνο) διενεργήθηκαν έξι (6) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε., εκ των οποίων σε δύο (2) Κ.Υ.Ε. πραγματοποιήθηκε άρση τραπεζοκαθισμάτων (13 τραπέζια και 46 καρέκλες) (αδειοδοτούμενα τ.μ. 60,65 – υπέρβαση κατά 120 τ.μ.).

Στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι) διενεργήθηκαν τρεις (3) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε.

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024

Στην Πλατεία Ηρώων (Ψυρρή) διενεργήθηκαν τέσσερις (4) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε., εκ των οποίων σε δύο (2) Κ.Υ.Ε. πραγματοποιήθηκε άρση τραπεζοκαθισμάτων (17 τραπέζια και 42 καρέκλες) (αδειοδοτούμενα τ.μ. 46 – υπέρβαση κατά 54 τ.μ.)..

Σάββατο, 6 Απριλίου 2024

Στην οδό Αρχελάου (Παγκράτι) διενεργήθηκαν τέσσερις (4) Έλεγχοι Κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου σε Κ.Υ.Ε., εκ των οποίων σε δύο (2) Κ.Υ.Ε. πραγματοποιήθηκε άρση τραπεζοκαθισμάτων (9 τραπέζια, 27 καρέκλες και 3 θερμαντικά σώματα) (αδειοδοτούμενα τ.μ. 6,5 – υπέρβαση κατά 26 τ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δήμος Αθηναίων: Ανέγερση γλυπτού-μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

"''Το Δένδρο των Ψυχών'' συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα" ανέφερε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας για το μνημείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2024

Το ροζέ κρασί με "PEPLO" καλοκαιριού που σερβίρει κάθε αιθέρια στιγμή

Το Peplo είναι το κομψό ροζέ κρασί της Domaine Skouras που βγάζει πανιά για ένα καλοκαίρι όλο γεύση και φινέτσα.

Ένα Σάββατο και τρεις Αθήνες

Αυτό που η πόλη ετούτη αλλάζει τόσο εύκολα από τετράγωνο σε τετράγωνο, πολλές φορές ακόμα και μέσα στο ίδιο καρτιέ, είναι από τα μεγάλα της, ερωτεύσιμα, πλεονεκτήματα.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Έτοιμοι για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;

Μια γιορτή για τις μικρές βιβλιοφιλικές επιχειρήσεις, οι προβολές του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/5.

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του UEFA Europa Conference με το Φεστιβάλ Φιλάθλων

Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει με με μια γιορτή αφιερωμένη στους οπαδούς του.

Σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας η Όλγα Κεφαλογιάννη

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εντάξει και ήδη υλοποιεί μία σειρά έργων που αποσκοπούν στις προσβάσιμες παραλίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Φυσικά Fysika επιστρέφει για ένα pop-up event στο "Beetroot Studio" με τη συνεργασία του "Poster Restaurant"

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εύρος και την δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού από 7 οινοποιεία και έπειτα να δοκιμάσουν bar snacks από το αγαπημένο "Poster".