"ΦΥ-ΣΙ-ΚΙΝΗΣΗ": Συνδυάζοντας τον χορό και την κίνηση με την κατανόηση της έρευνας και των φυσικών επιστημών

Το πρόγραμμα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αποκρυστάλλωση των επιστημονικών εννοιών με ένα πιο κατανοητό και διασκεδαστικό πλαίσιο που δημιουργούν οι χορευτικές δράσεις.

ΦΥΣΙ - ΚΙ - ΝΗΣΗ © UneMinuteDeDanse

Το Flux Laboratory Athens ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος "ΦΥ-ΣΙ-ΚΙΝΗΣΗ/ ένα χορευτικό ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης". Το πρόγραμμα θα τρέξει πιλοτικά σε σχολεία της Αττικής την περίοδο Μάρτιος - Ιούνιος 2024.

Οι δύο οργανισμοί ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το καινοτόμο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες δημοτικών σχολείων και συνδυάζει τον χορό και την κίνηση με την κατανόηση της έρευνας και των φυσικών επιστημών. Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε μαθήτριες/μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να ανακαλύψουν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από τον χορό, ενθαρρύνοντας την επιστημονική σκέψη και τη δημιουργικότητα, συνδυάζοντας τέχνη και επιστήμη.

Το πρόγραμμα ΦΥ-ΣΙ-ΚΙΝΗΣΗ απευθύνεται στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού σε σχολεία αστικά υποβαθμισμένων περιοχών. Στοχεύει στην αποκρυστάλλωση των επιστημονικών εννοιών με ένα πιο κατανοητό και διασκεδαστικό πλαίσιο που δημιουργούν οι χορευτικές δράσεις. Τέλος, το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της δημιουργικής συνέργειας επιστήμης και τέχνης μέσα από την συνεργασία των δύο φορέων.     

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη επιστημονικού χαρακτήρα σε όλα τα παιδιά μέσα από την δημιουργία ενός περιβάλλοντος που εμπνέει τους νέους να εξερευνήσουν τον κόσμο της επιστήμης με έναν προσιτό, συμπεριληπτικό και δημιουργικό τρόπο. 

Σχολεία που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τη νέα σχολική χρονιά (Σεπτέμβριος 2024 - Ιούνιος 2025) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας με την υπεύθυνη του Γραφείου Εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ <<Δημόκριτος>>, Δρ. Αιμιλία Σμυρλή, στο email: a.smyrli@central.demokritos.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
27/04/2024

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.