Χάρης Δούκας: "Είναι μεγάλη τιμή ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 να καταλήγει στην πόλη μας"

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου και θα κορυφωθεί με μια διαδρομή στους δρόμους της Αθήνας.

Χάρης Δούκας Γιάννης Βρούτσης

Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Αθλητισμού για τη φετινή διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, επισφραγίστηκε σήμερα κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: "Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που συμμετέχουμε κι εμείς, ως Δήμος Αθηναίων, σε αυτήν την πολύ σπουδαία διοργάνωση, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024. Θεωρούμε ότι το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός αποτελεί μια σπουδαία αναβάθμιση για την χώρα μας και είναι μεγάλη τιμή να καταλήγει στην πόλη μας, την Αθήνα. Προβλέπεται, παράλληλα, η διοργάνωση πάρα πολλών δράσεων και δραστηριοτήτων για τους κατοίκους. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να υποδεχτούμε τους ποδηλάτες. Μου αρέσει παρά πολύ συνολικά η φιλοσοφία του Υπουργού γιατί προχωράει κι άλλο ένα πρόγραμμα που δεν αφορά μόνο τον πρωταθλητισμό αλλά απευθύνεται κυρίως στον απλό πολίτη, το πρόγραμμα "Άθληση για όλους". Βεβαίως θα συμμετέχουμε ενεργά και σ’ αυτή την προσπάθεια".

Χάρης Δούκας

Στις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού επισήμανε: "Καλωσορίζω τον Δήμαρχο Αθήνας, Χάρη Δούκα, ως θεσμικό συνδιοργανωτή της τεράστιας εμβέλειας διοργάνωσης. Ο αγώνας θα ενώσει τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και τερματίζοντας στην Αθήνα, αφού ενδιάμεσα διασχίσει από βορρά προς νότο τη "ραχοκοκαλιά" της χώρας. Η Κατερίνη, η Καρδίτσα, το Καρπενήσι, η Σπερχειάδα και η Χαλκίδα θα είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί, με το "βασιλικό" ετάπ (17/5) που θα τερματίσει στο Βελούχι (1.852 μ.) να δεσπόζει σε όλη τη διοργάνωση. Θέλουμε η διοργάνωση να πετύχει για πολλούς λόγους, αθλητικούς, τουριστικούς, ενδυναμώνοντας οικονομικά και τις τοπικές κοινωνίες". 

Χάρης Δούκας Γιάννης Βρούτσης

Ο κ. Βρούτσης χάρισε συμβολικά στον κ. Δούκα ένα ποδήλατο και το απαραίτητο κράνος για την οδική ασφάλεια, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να σημειώνει: "Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το δώρο σας, το οποίο, φυσικά, θα χρησιμοποιήσω. Ταιριάζει απόλυτα και με τη προσέγγιση που έχουμε για μία Αθήνα πράσινη, φιλική προς τους πολίτες, φιλική προς το ποδήλατο". 

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024, θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου και θα κορυφωθεί την τελευταία ημέρα του (19/5) σε μια, από κάθε άποψη, μαγική διαδρομή που θα εκκινήσει από την Ακρόπολη, θα κατευθυνθεί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προσφέροντας μια συνεχή εναλλαγή εικόνων. Η πολιτιστική κληρονομιά και η σύγχρονη Αθήνα, θα ταξιδέψουν σε εκατομμύρια τηλεοπτικές οθόνες σε όλο τον κόσμο, διαφημίζοντας τόσο τον αγώνα, όσο και ολόκληρη τη χώρα ως τουριστικό προορισμό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
11/05/2024

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.