Τι ετοιμάζει η Τεχνόπολη για τον Μάρτιο

Φεστιβάλ σινεμά, whisky tasting event, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και το πρώτο συνέδριο της Humannera στην Ελλάδα είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Τεχνόπολη @ Βαγγέλης Πατσιαλός

Η Τεχνόπολη έχει ετοιμάσει για τον Μάρτιο μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλους. Φεστιβάλ σινεμά, whisky tasting event, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και το πρώτο συνέδριο της Humannera στην Ελλάδα είναι μερικά απ' όσα θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι. 

1-9/3 | Kino Film Festival 

Ειδικές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens, υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ελεύθερη είσοδο. Την 1η  Μαρτίου θα δοθεί η έναρξη του φετινού Φεστιβάλ, με την προβολή της ταινίας "Europa", παρουσία της σκηνοθέτιδας Sudabeh Mortezai. Παράλληλα, μέρος του Διαγωνιστικού Τμήματος Ταινιών Μικρού Μήκους θα προβληθεί στις 2 & 3 Μαρτίου, ενώ τέλος, η Άννα Βάσοφ θα παρουσιάσει το εργαστήριο "Miraculous Little Things-Πράγματα και Θαύματα", στις 9 Μαρτίου καλώντας μας να δούμε έναν οικείο κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία.

2-3/3 | Whisky Live Athens 

Whisky Live Athens

Περισσότερα από 300 σπάνια & ιδιαίτερα ουίσκι από Σκωτία, Ιρλανδία & Αμερική, αλλά και μερικά ακόμα "διαμαντάκια" από όλον τον κόσμο προσφέρονται σε ένα whisky tasting event για όλους τους μυημένους στον χρυσαφένιο αυτόν "βασιλιά" των αποσταγμάτων. 

3/3 | Κυριακές στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

"Παίζουμε με τα υλικά του εργοστασίου: Ο άνθρακας"

Μια νέα σειρά κυριακάτικων δράσεων έρχεται από την ομάδα του ΒΜΦ για να συστήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα υλικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας σε οικογένειες με παιδιά 3-11 ετών. Η Κυριακή αυτή, αφιερώνεται στον άνθρακα και όλες τις μορφές του, με δύο εικαστικά εργαστήρια, ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα και μια οικογενειακή ξενάγηση, καθώς μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν την αξία του, τόσο μέσα στο εργοστάσιο φωταερίου όσο και στην τέχνη.

Διαβάστε Επίσης

6/3 | Ημερίδα "Εργασία μετά τον καρκίνο. Η αληθινή πλευρά"

Η επιστροφή και η επανένταξη στην εργασία των εργαζομένων που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο αποτελεί επέκταση της φροντίδας, προκειμένου να ξαναβρούν την ισορροπία στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Στόχος της ημερίδας, που διοργανώνεται από το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αθηνών του Φορέα "Θάλπος – Ψυχική Υγεία", είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες κινδύνου στην εργασία, τις σωματικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του καρκίνου, τις προκλήσεις ως προς την επιστροφή στην εργασία και τις καλές πρακτικές για την επιστροφή των εργαζομένων.

8-10/3 | "Γνωρίζοντας από την κόψη: Τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών μιλάμε για την έμφυλη βία"

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μια σειρά δράσεων που αφιερώνονται στην ενίσχυση της γυναικείας φωνής και την αντιμετώπιση του ανησυχητικά αυξανόμενου φαινομένου της έμφυλης βίας.

8-10/3 | Creative Market - Made by hand 

Μια ποικιλία χειροποίητων ειδών, από μοναδικά κοσμήματα μέχρι εκλεπτυσμένα κεραμικά, γλυπτά, ενδύματα και πολλά άλλα. Workshops χειροτεχνίας για μικρά και μεγάλα παιδιά, αφήγηση παραμυθιού, παιδικά εργαστήρια αφήγησης βιβλίου, εικαστικά για παιδιά, facepainting και δώρα από διαγωνισμούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

21/3 | Menta Live 

Ο Μέντα 88, παρουσιάζει ένα ακόμα Menta Live, μια συναυλία ειδικά φτιαγμένη για τους ακροατές του. Μια κορυφαία φωνή της ελληνικής μουσικής θα βρεθεί στη σκηνή, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τ' όνομα θ’ ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες στις εκπομπές του Μέντα 88 και στο menta88.gr.

21/3 | Μουσικοί περίπατοι στα Μουσεία σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μουσικοί περίπατοι

Μουσική δωματίου από τους καλλιτέχνες Μιχαήλ Σμυρνόφ, Έφη Παπαθωμαϊδη και Γεώργιο-Θεόδωρο Ραράκο, σε ασυνήθιστους συνδυασμούς με ευρύ ρεπερτόριο που καλύπτει ένα φάσμα από συνθέτες του καθιερωμένου λόγιου ρεπερτορίου μέχρι την τζαζ και την κινηματογραφική μουσική. Πριν τη συναυλία θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, για μια περιήγηση στην ιστορία του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα.

23/3 | Love Unbound: Five Films for Freedom

Εξερευνώντας και εμβαθύνοντας στην ισότητα των φύλων και στις διαφορετικές ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρίες, το Love Unbound αξιοποιεί την μετασχηματιστική δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα "Five Films for Freedom", το οποίο περιλαμβάνει μια συλλογή ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Μέσα από προβολές ταινιών, συζητήσεις και εργαστήρια ενδυνάμωσης και καθοδήγησης, το φεστιβάλ στοχεύει να ανοίξει έναν αμερόληπτο και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο πάνω στα τρέχοντα ζητήματα της ισότητας των φύλων βασιζόμενο σε "αληθινές ιστορίες ζωής", με σημείο αναφοράς την τέχνη του κινηματογράφου.

27-28/3 | Ποιος κρατάει το φανάρι 

Θεατρική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από την ομάδα θεάτρου "Ανεμόμυλοι". Μέσα από μια πρωτότυπη θεατρική διαδρομή με ξεναγό τον ηθοποιό-ερμηνευτή Χρήστο Χριστόπουλο, οι επισκέπτες θα κινηθούν στους βιομηχανικούς χώρους, θα ταξιδέψουν στις εποχές και θα ανακαλύψουν βιωματικά την ιστορία του παλιού εργοστασίου, ζωντανεύοντας τις μνήμες των ανθρώπων που συνέδεσαν τη ζωή τους με το εργοστάσιο και την περιοχή.

29/3 | Συνέδριο Humannera "Major Social Dilemmas about Environment, Humanity, Leadership"

Η Humannera μάς καλεί στη σκηνή του 1ου Συνεδρίου της στην Ελλάδα. Εκεί, θα συναντηθούν οι ηγέτες της κοινωνίας μας, από επιχειρήσεις, κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, με νέους αυτής της χώρας που είτε σπουδάζουν είτε κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Σε ένα πρωτοπόρο και καινοτομικό πλαίσιο, θα συζητήσουν τα πιο κρίσιμα θέματα και ερωτήματα που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα ειπωθούν αλήθειες για το τι σημαίνει, αλλά και τι πραγματικά συμβαίνει. Θα ανταλλάξουν απόψεις για τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα, την ανάγκη για αξίες ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης, ενώ θα προταθούν λύσεις και κατευθύνσεις που θα σέβονται το περιβάλλον μας, φυσικό και κοινωνικό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.