Απόκριες 2024: Τα "Αλευρομουτζουρώματα" αναβιώνουν στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Μικροί και μεγάλοι, καλυμμένοι με ολόσωμες φόρμες, μαντήλια, μάσκες θα γίνουν μια παρέα σ’ αυτή τη γιορτή της Αποκριάς.

29ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Έναν αλευροπόλεμο ξεκινά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο του 30ου Καρναβαλιού. Το έθιμο των Αλευρομουτζουρωμάτων θα αναβιώσει την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Το συγκεκριμένο έθιμο κρατά αιώνες. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έθιμο της Σικελίας και άλλοι για μια παράδοση που προέρχεται από τους γελωτοποιούς των Βυζαντινών χρόνων. Μικροί και μεγάλοι, καλυμμένοι με ολόσωμες φόρμες, μαντήλια, μάσκες θα γίνουν μια παρέα σ' αυτή τη γιορτή της Αποκριάς. Η προσυγκέντρωση των πληρωμάτων θα γίνει στις 11 π.μ. στο 27ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στην πλατεία Χαλκηδόνας ανιματέρ, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί θα περιμένουν τα παιδιά από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. με πολλές εκπλήξεις. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ζωάκια, σουπερ ήρωες, πρωταγωνιστές παραμυθιών με face painting και να χαρούν με τους κλόουν και τα φουσκωτά παιχνίδια.

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 10 π.μ., στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, τα μέλη του 1ου και 4ου ΚΑΠΗ Νίκαιας έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για τα παιδιά με γαϊτανάκια, καλλιτεχνικά εργαστήρια και μουσική. Συμμετέχει και η Χορωδία των ΚΑΠΗ της πόλης με αποκριάτικα τραγούδια. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διαγενεακού προγράμματος που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.