Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του Women Political Leaders

Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

γυναίκα

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί, από τις 19 μέχρι 21 Μαρτίου, η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του δικτύου Women Political Leaders (WPL) που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχουν αναλάβει από κοινού με τον συγκεκριμένο φορέα, τη διεξαγωγή του WPL Athens Summit 2024 και για το λόγο αυτό υπογράφηκε συμφωνητικό από τις τρεις πλευρές.

Το WPL είναι ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών. Αποστολή του είναι να αυξήσει τόσο τον αριθμό, όσο και την επιρροή των γυναικών σε πολιτικές ηγετικές θέσεις.

Σε προηγούμενες συνόδους κορυφής του WPL έχουν συμμετάσχει αρκετές εκατοντάδες γυναίκες βουλευτές και άλλες υψηλόβαθμες πολιτικοί από όλο τον κόσμο. Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του WPL θα βραβευτούν γυναίκες-πολιτικοί, που με το έργο τους έχουν βοηθήσει στον αγώνα για την απάλειψη των στερεοτύπων και των διακρίσεων στην πολιτική, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όλγα Κεφαλογιάννη - Σοφιία Ζαχαράκη

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ευρύτερη συνεργασία που προέκυψε για τη διεξαγωγή του WPL Athens Summit 2024. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα δείχνει το δρόμο με την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη σύνοδο κορυφής καθώς δίνει βήμα στις γυναίκες ηγέτιδες του κόσμου και προασπίζει την ισότητα στην πολιτική και κατ’επέκταση σε όλους τους τομείς.

Η κα Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στον αγώνα για την πραγματική ισότητα των γυναικών, το παράδειγμα και το υπόδειγμα είναι δυνατότερο από κάθε ευχή ή προτροπή. Μαζί με σπουδαίες γυναίκες που ηγούνται στο χώρο της πολιτικής παγκοσμίως, θα στείλουμε από την Αθήνα ένα ισχυρό μήνυμα: ισότιμης συμμετοχής παντού.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.