Τα πιο out of the box δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μερικές προτάσεις για βαλεντινο-δώρα που μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά και τον σύντροφό μας.

Oinoverse

Ας αφήσουμε λίγο τα λουλούδια και τις σοκολάτες και ας ασχοληθούμε παραπάνω με τον εαυτό μας. Και ποιος καλύτερος τρόπος να φροντίσουμε εμάς ή τον/τη σύντροφό μας από το να αγοράσουμε κάτι που πραγματικά αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας ή μας προκαλεί να την εξερευνήσουμε και να την κατανοήσουμε λίγο καλύτερα; Έτσι, για τον φετινό Άγιο Βαλεντίνο προτείνουμε πιο συμβολικά, ουσιαστικά δώρα.

Ο κόσμος του βιβλίου προσφέρει πολλές επιλογές για τέτοιες αναζητήσεις, ειδικά το art book. Στο βιβλιοπωλείο "Hyper Hypo" (Βορέου 10, Μοναστηράκι, 2117359628) θα βρείτε αρκετά τέτοια αναγνώσματα (από βιβλία μέχρι zine), ενώ βιβλία όπως το "Αντι-κείμενα σεξουαλικότητας" (εκδόσεις Τόπος) προτείνουν μια πιο κριτική οπτική πάνω σε θέματα φύλου και ταυτότητας. Ακόμη, φεμινιστικούς και κουίρ τίτλους θα βρείτε στα ράφια του "Κομπραί" (Διδότου 34, Εξάρχεια, 2117508340), πολλά από αυτά στην αγγλική γλώσσα.

Hyper Hypo
© Λεωνίδας Τούμπανος
"Hyper Hypo"

Αν, πάλι, δεν είστε του βιβλίου, ρίξτε μια ματιά στο "Conseederate" (Σποράδων 24, Κυψέλη) που έχει πολλές γουστόζικες ευχητήριες κάρτες, τις οποίες μπορείτε να… φυτέψετε! Γιορτάζοντας την ημέρα των ερωτευμένων, το εγχείρημα έχει δημιουργήσει μια σειρά kinky καρτών τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε και από την ιστοσελίδα του.

Ντελικάτες λεπτομέρειες, παραδοσιακές τεχνοτροπίες, φιλικές στο περιβάλλον πρακτικές και μια αστείρευτη έμπνευση από την φύση βρίσκονται στο επίκεντρο του "The Botanical Project". Πίσω από το φρέσκο ελληνικό brand κρύβεται η Θεοδώρα Ανδρώνη όπου σε ένα λιλιπούτειο ατελιέ στο Νέο Κόσμο χρησιμοποιώντας αποκλειστικά χρώματα από φυτά και μέταλλα δημιουργεί κιμονό, μαντήλια κάθε μεγέθους και άλλα μικρότερα αξεσουάρ. Κάθε προϊόν είναι μοναδικό, δεν υπάρχει δεύτερο δίνοντας του χαρακτήρα έργου τέχνης. Μοναδικά κομμάτια , λοιπόν, σαν τους μοναδικούς έρωτες που μοιράζονται την αγάπη τους μαζί μας.

The botanical project
"The Botanical Project"

Ρούχα με φεμινιστικά –αλλά όχι μόνο– σχέδια και άρωμα gen-z μπορείτε να βρείτε στην οδό Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι: το "Ovary Gang" (86-88) έχει αμέτρητα print σε t-shirt, hoodies, φορέματα μπουφάν κ.λπ., ενώ η συλλογή του "24 Goat" (97) περιλαμβάνει art prints, tote bags και διάφορα μικρο-αξεσουάρ. Ακόμη, οι "Κάργιες" μπορούν να δημιουργήσουν το επόμενο funky outfit σας. Όλα τα ρούχα τους είναι unisex, καθώς η φιλοσοφία του brand είναι η προώθηση της διαφορετικότητας, των φεμινιστικών ιδεών και των θηλυκοτήτων. Τσεκάρετε το προφίλ τους για να διαλέξετε το αγαπημένο σας από τη νέα τους κολεξιόν.

Νικς
"Νικς"

Με σύνθημα του "Φόρα αυτό που αισθάνεσαι!" το "Νικς", ένα μικρό και ακλόνητα εξωστρεφές brand της πόλης εστιάζει στην καθημερινότητα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, τους φίλους, του έρωτες και τα συναισθήματα μας. Και όλα τα παραπάνω τα τυπώνει σε T-shirt και hoodies, με αυτοπεποίθηση, χιούμορ και χωρίς ίχνος σοβαροφάνειας. Κάποιες φορές μπορεί να σε ενοχλεί ο κόσμος, να νιώθεις πως "ΣΙΤ ΧΑΠΕΝς΄",  ενίοτε να γίνεσαι ντράμακουιν, την ημέρα του Αγιου Βαλεντίνου όταν δεν υπάρχει έρω+αss και άλλα τέτοια που είναι εντάξει! Στο τέλος όμως φόρα αυτό που αισθάνεσαι και μην φοβάσαι για ενδεχόμενο έρω.r!

oinoverse
"Oinoverse #AWineOdyssey"

Ο οίνος και η τέχνη κάνουν ένα δυνατό δίδυμο και με αυτό στο μυαλό δημιουργήθηκε το ανεξάρτητο ελληνικό brand "Oinoverse #AWineOdyssey". Μέσα από την αφοπλιστική του αγάπη για το κρασί σε όλες τις εκφάνσεις του, το "Oinoverse" έχει σκοπό να μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τον οινοφιλικό ενθουσιασμό μας, μέσω προσεκτικά σχεδιασμένων ειδών ένδυσης και ειδικά επιμελημένων εμπειριών, pop-up events, έργων τέχνης και αξεσουάρ. Μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν τα πρώτα -συλλεκτικά- κομμάτια της συλλογής με τίτλο "WE ARE THE RESIDENTS” που μας συστήνει τους 4 πρώτους κατοίκους του Oinoverse, την Οινώ, τον Έρως, τη Φοίβη και τον Διόνυσο. Tα συγκεκριμένα αγαπησιάρικα prints αλλά και όλες τις συλλογες θα βρείτε σε tshirts, φουτερ, hoodies, μεγάλες tote bags αλλά και σε poster.

Από την Τήνο με αγάπη μας έρχονται τα χειροποίητα σαπούνια και προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας "ENA KARO". Μάλιστα, η παραγωγή γίνεται με μεγάλη φροντίδα, με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και βότανα μαζεμένα από το νησί. Για τον αρωματισμό των προϊόντων χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια, ενώ τα χρώματά τους οφείλονται σε φυσικές χρωστικές όπως το κακάο και η πάπρικα. Στις συσκευασίες δεν θα βρείτε πλαστικό γιατί έχουν επιλεγεί υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν με ασφάλεια και παράγονται με πιστοποιήσεις αειφόρου ανάπτυξης. Ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προτείνει ένα gift box με δυο καρδιές από σαπούνι Miss Rose, με χαραγμένα τα "Me & You".

ena karo
"ENA KARO"
Alexopoulos Ceramics
Alexopoulos Ceramics

Οι κούπες είναι all time classic αλλά και χρηστικό δώρο, αλλά οι limited edition δημιουργίες του κεραμίστα Γιώργου Αλεξόπουλου (Alexopoulos Ceramics, Χρυσοστόμου Σμύρνης 41-43, Πεύκη, 2110013556) είναι μια πιο πρωτότυπη επιλογή. Ο καλλιτέχνης κατασκευάζει κούπες που, όταν ενωθούν μεταξύ τους, οι λαβές τους σχηματίζουν μια καρδιά. Στη συλλογή για το 2024 υπάρχουν και πιατέλες σε αντίστοιχο love theme.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".