Τα highlights της Τεχνόπολης για τον Φεβρουάριο

Έκθεση φωτογραφίας, Vinyl Market, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και ένα διήμερο event απασχολησιμότητας είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Τεχνόπολη @ Βαγγέλης Πατσιαλός

Η Τεχνόπολη έχει ετοιμάσει για τον Φεβρουάριο μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλους. Έκθεση φωτογραφίας, Vinyl Market, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και ένα διήμερο event απασχολησιμότητας είναι μερικά απ' όσα θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι. 

Έως 25/2 | "Terra Incognita" | Έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας

Terra Incognita

Ο Αθανάσιος Μαλούκος παρουσιάζει μια μεγάλη ατομική έκθεση Tαξιδιωτικής Φωτογραφίας, με θέματα από χώρες όπως η Ινδονησία, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Αιθιοπία, το Μεξικό, η ΛΔ του Κονγκό, το Βιετνάμ, αλλά και μέρη όπως το Σαχέλ, η Σιβηρία, ή τα Ιμαλάια. Απομακρυσμένες φυλές, ανεξερεύνητες θρησκείες, άγνωστες τελετουργίες, πολιτισμοί που εξαφανίζονται ή εντυπωσιακά γεγονότα, καταγεγραμμένα για πρώτη φορά με έναν μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο.

Είσοδος ελεύθερη

2-4/2 | Vinyl Market

Vinyl Market

Το Vinyl Market επιστρέφει και πάλι ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica, και πολλά άλλα.

Είσοδος ελεύθερη

3/2 | "Να μειωθεί το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου και οι δράσεις της Ε.Α.Ε προς αυτόν τον στόχο"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διοργανώνει εκδήλωση με βασικό της στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο του καρκίνου και τη μείωση των ανισοτήτων για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και πού ζουν. Η εκδήλωση θα περιέχει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, έκθεση φωτογραφίας από τα μέλη του εργαστηρίου του Κ.Η.Π.Ε.Ν μας και μουσική συνοδεία από τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Νέας Ιωνίας.

Είσοδος ελεύθερη

4/2 | Στον Πύργο του Εργοστασίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τα παιδιά 3-9 ετών να ανεβούν στον Πύργο του Νέου Υδαταερίου, του πιο ψηλού κτιρίου στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου, με θέα 360° σε όλη την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα εικαστικό εργαστήριο. Ανακυκλώσιμα υλικά, μηχανήματα και χρώματα δίνουν έμπνευση για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας κινούμενους ήρωες.

Κόστος συμμετοχής: € 6/παιδί

4/2 | Μια βόλτα στο μουσείο με σακίδιο

Μια βόλτα στο μουσείο με σακίδιο

Παιδιά 4-11 ετών αλλά και μεγάλοι καλούνται να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από μία οικογενειακή περιήγηση με τρόπο διαδραστικό, στους δικούς τους χρόνους, και ξεναγό τους ένα κίτρινο σακίδιο γεμάτο χάρτες, αυτοκόλλητα, παιχνίδια μνήμης, παζλ και πολλά άλλα. Από τις 12.30 μ.μ. έως τις 2.30 μ.μ., οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο για να διευκολύνουν τους επισκέπτες να γνωρίσουν όλα τα μυστικά του σακιδίου.

Είσοδος: €2 | Κόστος χρήσης σακιδίου: €4

9/2 | "Κύπρος 1974: Πενήντα χρόνια μετά. Μνήμη και καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις"

Το 1ο Πρότυπο Λύκειο "Γεννάδειο", το 1ο ΓΕΛ Παπάγου και το 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω διοργανώνουν διασχολική εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, με τη συμμετοχή των παιδικών χορωδιών και των φωνητικών συνόλων νέων και εφήβων του Εθνικού Ωδείου Χολαργού.

11-12/2 | 5η Οινική Έκθεση "Μικροί Οινοποιοί 2024"

Τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά. Η ανανεωμένη διοργάνωση του ΣΜΟΕ φέρνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και πολλές εκπλήξεις, σε μία έκθεση μοναδικών προϊόντων που παράγονται δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της. 

Είσοδος ελεύθερη

14/2 | Fuckup Nights

Το πρώτο Fuckup Nights Athens, το παγκόσμιο κίνημα που μοιράζεται την επαγγελματική αποτυχία έρχεται στην Τεχνόπολη. Κάθε μήνα, σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, τρεις άνθρωποι σηκώνονται μπροστά σε μια αίθουσα γεμάτη αγνώστους και μοιράζονται τη δική τους fuckup ιστορία. 

Είσοδος ελεύθερη

17/2 | Ημέρες Απασχόλησης +Ergasia

Οι οργανισμοί Οδύσσεια και Solidarity Now διοργανώνουν ημέρες απασχόλησης με τίτλο +Ergasia. To διήμερο event απασχολησιμότητας έχει ως στόχο να συνδέσει ταλαντούχα άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα με εταιρείες που αναζητούν ενεργά προσωπικό. 

Είσοδος ελεύθερη

17/2 | Ημερίδα με την Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη 

Η ημερίδα, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων, θα είναι εκπαιδευτικού/ενημερωτικού χαρακτήρα με ποικίλη θεματολογία, που θα αναπτυχθεί σε 4 Συνεδρίες-Ενότητες, με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών, ατόμων με διαβήτη τύπου 1 των οικογενειών και των φροντιστών τους.

Είσοδος ελεύθερη

24-25/2 | Μια Νύχτα στο Μουσείο. Sleepover για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 7-11 ετών

Μια Νύχτα στο Μουσείο

Η αγαπημένη δράση επιστρέφει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου τα παιδιά διανυκτερεύουν με τις οικογένειές τους στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας μετά από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων: κυνήγι θησαυρού, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια ρυθμού και κίνησης, αλλά και νόστιμα γεύματα περιμένουν μικρούς και μεγάλους. 

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".