Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα ξεκινούν από τα ζαχαροπλαστεία Κάκαλης

Τα συνυφασμένα με τα Δυτικά ζαχαροπλαστεία μάς υποδέχονται σε τρεις διευθύνσεις για τα φημισμένα τους κοκκάκια αλλά και για τα ωραιότερα γλυκά των γιορτών.

Ζαχαροπλαστείο Κάκαλης

Η ιστορία των ζαχαροπλαστείων Κάκαλης μετρά πάνω σαράντα χρόνια γλυκιάς πορείας. Ήταν 1980 όταν ο Παναγιώτης και η Χρυσάνθη Κάκαλη άνοιξαν το πρώτο τους ζαχαροπλαστείο στην Πετρούπολη, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση βασισμένη στην ποιότητα των αγνών πρώτων υλών, από τη ζάχαρη και την σοκολάτα κουβερτούρα, έως το φρέσκο γάλα. Το γλυκό, όμως, για το οποίο έγιναν γρήγορα γνωστοί είναι το μικρό κοκάκι, πάντα φρέσκο και λαχταριστό, με κρέμα πατισερί, τραγανό μπισκότο και βουτηγμένο σε λιωμένη κουβερτούρα. Γι’ αυτό, άλλωστε, ξεκίνησαν από τον περασμένο Οκτώβριο την Διεθνή Ημέρα Κωκ- περισσότερα όμως γι’ αυτό στη συνέχεια. 

Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης XMAS


Συνεχιστής της επιτυχημένης οικογενειακής συνταγής είναι σήμερα ο Δημήτρης Κάκαλης. "Αυτό που θυμάμαι έντονα στο μαγαζί από μικρό παιδί, είναι ότι όταν στις αρχές Νοεμβρίου ξεκινούσε η παραγωγή στα μελομακάρονα, αυτό σηματοδοτούσε την γλυκιά προσμονή και προσδοκία για τον ερχομό των Χριστουγέννων", μοιράζεται μαζί μας. Και συνεχίζει: "Τις γιορτές στα ζαχαροπλαστεία μας κυριαρχεί η παράδοση. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και αφράτες βασιλόπιτες φτιαγμένες με την πολιτική συνταγή,  με μυρωδάτα μπαχαρικά, επικαλύψεις σοκολάτας και φυσικά με το παραδοσιακό φλουρί για τον τυχερό της χρονιάς. Επίσης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από σοκολάτες, ιταλικά πανετόνε, γλυκά κρασιά και καλάθια για τα δώρα σας". 

Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης XMAS


Πράγματι, μια επίσκεψη στα τρία καταστήματα της οικογένειας Κάκαλη (Πετρούπολη, Ίλιον, Περιστέρι) αρκεί για να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του. Μυρωδάτα μελομακάρονα φτιαγμένα με την κλασική πολίτικη συνταγή, γευστικότατοι κουραμπιέδες με λαχταριστό φρέσκο βούτυρο και τραγανά ολόκληρα αμύγδαλα συναγωνίζονται τις μελωμένες δίπλες, φτιαγμένες με την καλαματιανή συνταγή. Πέρα από τα κλασικά, εδώ θα βρείτε και μελομακάρονα βουτιούνται σε εξαιρετικές σοκολάτες υγείας, γάλακτος, πορτοκάλι και φράουλα που απογειώνουν τη γεύση τους.

Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης XMAS
All year απολαύσεις με την 1η Διεθνή Ημέρα Κωκ


Στις 2 Οκτωβρίου του έτους που φτάνει στο τέλος του, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η Διεθνής Ημέρα Κωκ από τα Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης, προκειμένου να τιμήσουν το δημοφιλές τους έδεσμα. Στα καταστήματα στην Πετρούπολη και στο Περιστέρι, πλήθος κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία απόλαυσε τη μουσική, το ποτό και φυσικά το φρεσκοβουτηγμένο κωκάκι στη θεσπέσια σοκολάτα κουβερτούρα υγείας. Ο Δημήτρης Κάκαλης σχολίασε σχετικά: "Η 1η Διεθνής Ημέρα Κωκ είναι μια πρωτοβουλία και ιδέα των Ζαχαροπλαστείων Κάκαλης με σκοπό να τιμήσουμε το κωκάκι, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικογένεια Κάκαλη. Ευχή μας είναι να γίνει θεσμός και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζαχαροπλαστεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την προσέλευση και την συμμετοχή του και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τη 2η Διεθνή Ημέρα Κωκ, του χρόνου τον Οκτώβριο".


Θηβών 206, Περιστέρι, 2105777472, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 248, Ίλιον, 2102628516, Μάρκου Μπότσαρη 17, Πετρούπολη, 2105019843
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα έγιναν στο 5ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

Καινοτόμες δράσεις και αξέχαστες εμπειρίες στο ακριτικό νησί.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει

Μια μοναδική εμπειρία των Χριστουγέννων στο ΚΠΙΣΝ με συναυλίες, παραστάσεις, παγοδρόμιο,φεστιβάλ φωτιστικών εγκαταστάσεων, χορογραφημένα σιντριβάνια, προβολές ταινιών, dj sets και εργαστήρια.

2 σκεύη από μαντέμι που δεν θα αποχωριστείς ποτέ

Η απόδειξη ότι η μαγειρική μπορεί να γίνει τελετουργία.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Athens Bar Show, σινεμά, γευστικά δρώμενα και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Μήπως η Σαντορίνη διαθέτει και μία άλλη "πτυχή" που αξίζει να δοκιμάσουμε αυτή την εποχή;

To Οινοποιείο Χατζηδάκη αποκλειστικά για την φθινοπωρινή περίοδο, σου κάνει "σινιάλο" με δύο ετικέτες κρασιού που φανερώνουν το άλλο "πρόσωπο" της Σαντορίνης. "Rosette" και "Μαυροτράγανο" έχουν ήδη σερβιριστεί για αυτό πάμε να δοκιμάσουμε!

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Γαστρονομία, συναυλίες, Λάνθιμος και ό,τι αξίζει να ζήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην πόλη.