Χριστούγεννα για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής

Θέατρο, μουσική, stund-up comedy και μια ιδιαίτερη έκθεση για την Μαρία Κάλλας.

Χριστούγεννα

Αυτά τα Χριστούγεννα η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στολίζει το πολύχρωμο δέντρο της και υποδέχεται στις φιλόξενες αίθουσές της μικρούς και μεγάλους για θέατρο, μουσική, stund-up comedy και μια ιδιαίτερη έκθεση για την Μαρία Κάλλας.

Comedy club για παιδιά Xmas special

16, 17, 23 & 26-30/12, 3-6 μ.μ. | 25/12 & 2-6/1, 6 μ.μ. | 7/1, 3 μ.μ.

Comedy club για παιδιά

Μετά από 4 χρονιές με περισσότερες από 100 sold out παραστάσεις που παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 μικροί και μεγάλοι θεατές, το "Comedy club για παιδιά", η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6 έως 12 ετών, έρχεται και αυτά τα Χριστούγεννα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής. O Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς και ο δημιουργός αυτής της πρωτότυπης εμπειρίας για όλη την οικογένεια, εμφανίζεται για πέμπτη χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη και σχολιάζει με χιούμορ όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα των παιδιών.

Τιμή εισιτηρίου: €10

Συμφωνία SOS | θέατρο για παιδιά 4-10 ετών

16,23,30/12 & 6/1, 12 μ.μ. | 28-29/12, 2,3 & 5/1, 12.30 μ.μ.

Συμφωνία SOS

Την απίθανη ιστορία τριών παιδιών που παίζουν φλάουτο, πιάνο και κοντραμπάσο με μεγάλη δεξιότητα, και εξαιτίας ενός λάθους μπλέκονται σε μια περιπέτεια από όπου μόνο όταν λύσουν τα μάγια θα ξεφύγουν, ζωντανεύει φέτος στη Μουσική Βιβλιοθήκη με το νέο της μουσικοθεατρικό έργο η ομάδα ΒίΔα (Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή). Μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και video art, εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Πάτρικ Ζίσκιντ "Το κοντραμπάσο". Στο έργο, που είναι ειδική παραγγελία για τον χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης (site specific), τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί-μουσικοί (Σωτηρία Ρουβολή, Μαριάννα Παπαθανασίου, Δημήτρης Τσεκούρας) ερμηνεύουν τους ρόλους, τραγουδάνε και παίζουν ζωντανά μουσική, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν μια συναρπαστική ιστορία και παράλληλα να δουν και να ακούσουν από απόσταση αναπνοής τα τρία αυτά όργανα.

Τιμές εισιτηρίου: €12, €10, €8 ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα

Η φάρμα των ζώων - Η παράσταση αρχίζει | θέατρο για παιδιά 3-9 ετών

17/12, 6 & 7/1, 11.30 π.μ. | 23,26,27/12 & 2,4/1, 11.30 π.μ. & 1.30 μ.μ.

Η φάρμα των ζώων

Σε αυτή τη διασκευή για παιδιά της Φάρμας των ζώων του Τζωρτζ Όργουελ, με ζωντανή μουσική, ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει τα λεφτά. Με την υπόσχεση πως τα ζώα θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, τα ξεγελάει και τα πείθει να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και ριψοκίνδυνα. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους. Τι θα κάνουν όμως όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους; Σκηνοθετεί ο Μιχάλης Κοιλάκος. Συμμετέχουν οι: Αγγελική Τόμπρου, Τάσος Αντωνίου και Γιάννης Πλιάκης.

Τιμές εισιτηρίου: €12, €10, €8 ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα

Το τοτέμ των ήχων | μουσική διαδραστική παράσταση για παιδιά 3-8 ετών

17/12, 1.30-3.30 μ.μ. | 5-7/1, 1.30 μ.μ.

Δύο πολυοργανίστες και μουσικοπαιδαγωγοί και ένα μαγικό τοτέμ θα καθοδηγήσουν τα παιδιά στην αναζήτηση του πρώτου ήχου που εμφανίστηκε στον κόσμο. Με τη βοήθεια του ακορντεόν, του πιάνου, του καβάλ, της γκάιντας, του μπουζουκιού και διάφορων κρουστών και άλλων αυτοσχέδιων οργάνων που παίζουν ζωντανά μπροστά στα μάτια των παιδιών, θα τα παρακινήσουν να μεταμορφωθούν σε δεινόσαυρους, πουλιά και φλόγες, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να ανακαλύψουν βιωματικά τις ευεργετικές ιδιότητες της συνεργασίας μετά μουσικής.

Τιμές εισιτηρίου: €18, €26, €10 

Αβγώ | θέατρο για βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών

17,26-29/12 & 2-5,7/1, 10.30 π.μ.

Αβγώ

Βρέφη και μικρά παιδιά βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, με σκηνική δράση και ζωντανή μουσική, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές. Το Αυγό ως αρχή. Το Αυγό ως το "μέσα", το "ζεστά", ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο, μέσα σε ένα αυγό, μέχρι τη στιγμή της απόφασης "Θα βγω!". Σκηνοθετεί η Στέλλα Σερέφογλου. Με την Ελπινίκη Σαραπανίδου και τον Γιάννη Πλιάκη.

Τιμές εισιτηρίου: €10, €18, €26 

Ο αδερφός μου, ο Αμαντέους

16, 17, 25, 26, 27, 28, 29 & 30/12, 9 μ.μ.

"Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα". Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Ναννέρλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούταν μία από τις καλύτερες πιανίστες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως "παιδιά θαύματα". Μέχρι τη χρονιά που η Ναννέρλ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το "ταλέντο" και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία. Με την Πέμη Ζούνη και τον Έλιο-Φοίβο Μπέικο. Στο πιάνο ο Διονύσης Μαλλούχος.

Τιμές εισιτηρίου: €14, €18

Η Μαγεία της Μαρίας Κάλλας | Έκθεση

Έως 30 Ιανουαρίου 2024 | Δευ., Τρ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ.-4.45 μ.μ., Τετ.: 10 π.μ.-7 μ.μ.

Η Μαγεία της Μαρίας Κάλλας

Στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα που προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει την κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο μέσα από μεγάλο αριθμό βιβλίων, παρτιτούρων, προγραμμάτων συναυλιών, δημοσιευμάτων και οπτικοακουστικού υλικού (δίσκοι LP, cd, dvd, βάσεις δεδομένων), που ανήκουν στη συλλογή της. Ο επισκέπτης θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το υλικό εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης. Εκτίθενται, μεταξύ άλλων, αρχειακά τεκμήρια από τη δωρεά Κωνσταντίνου και Βικτωρίας Πυλαρινού και από το αρχείο του βαθύφωνου Νίκου Ζαχαρίου.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/05/2024

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.