Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες οικογενειακές στιγμές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκπαιδευτικά και εικαστικά προγράμματα, με έμπνευση από την παράδοση των Χριστουγέννων.

Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα 'Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής'

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Αθηναίων μας προσκαλεί όλους στους χώρους πολιτισμού του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για χριστουγεννιάτικες οικογενειακές στιγμές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκπαιδευτικά και εικαστικά προγράμματα, με έμπνευση από την παράδοση των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλους 

Με εορταστική διάθεση και πολλές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση των Χριστουγέννων, τη μάθηση, την καλλιέργεια των εικαστικών δεξιοτήτων και την ψυχαγωγία, τα Μουσεία, η Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", οι Βιβλιοθήκες και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, υποδέχονται τα παιδιά και τους γονείς τους, αλλά και το ενήλικο κοινό, για να αξιοποιήσουν ποιοτικά τον ελεύθερό χρόνο τους κατά την εορταστική περίοδο και να βιώσουν μοναδικές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες δημιουργίας και διασκέδασης.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" θα φιλοξενήσει χριστουγεννιάτικες δράσεις και μία μοναδική παράσταση αφήγησης για όλη την οικογένεια, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία λαογραφική γιορτινή ξενάγηση. Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν σε μια χριστουγεννιάτικη δράση με αφήγηση και ζωγραφική.

Η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, προσκαλεί τα παιδιά στο εικαστικό εργαστήρι με αφορμή τα έργα της έκθεσης του Αλέξη Κυριτσόπουλου, όπου θα εικονογραφήσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία, ενώ το Κέντρο Τεχνών διοργανώνει μια σειρά χριστουγεννιάτικων εργαστηρίων.

Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα

Το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους: εικαστικό εργαστήρι, όπου η χαρά της δημιουργίας συνδυάζεται με την ατμόσφαιρά της χριστουγεννιάτικης Αθήνας των αρχών του 20ου αι., αφηγηματικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια εμπνευσμένες από την χριστουγεννιάτικη παράδοση του τόπου μας, χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι και χριστουγεννιάτικη βόλτα πολιτισμού για ενήλικες.

Η μαγεία των Χριστουγέννων συναντά τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και της φιλαναγνωσίας στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων με εκπαιδευτικά προγράμματα, βασισμένα στα βιβλία από τις συλλογές τους, ενώ θα φιλοξενήσουν και παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα

Ένα πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για όλους, θα πραγματοποιηθούν και στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, τις εστίες πολιτισμού στις γειτονιές τη πόλης. Τα παιδιά θα απολαύσουν εικαστικά εργαστήρια, κατασκευές, προγράμματα μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις ομάδες παιδικού θεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής και χορού των Κέντρων Δημιουργικής Μάθησης. Επίσης, πολλές είναι οι προτάσεις διασκέδασης και για τους ενήλικες, οι οποίες απαρτίζονται από μουσικοθεατρική παράσταση με κάλαντα, αλλά και τραγούδια και χορούς από τη Μικρά Ασία και την Κάτω Ιταλία, συναυλία με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, καθώς και παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και παραδοσιακών χορών από τις ομάδες ενηλίκων των Κέντρων Δημιουργικής Μάθησης. Τέλος, το Κέντρο Πηλού υποδέχεται όλη την οικογένεια για να συμμετέχει σε ένα μοναδικό εικαστικό εργαστήρι, όπου θα γνωρίσουν το εργαστήρι πηλού και την τέχνη της κεραμικής, και θα πλάσουν περιστέρια, μεταφέροντας το μήνυμα της επί γης ειρήνης.

Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα
Ο Κώστας Σερέτης με τη Βαλεντίνα

Πολυχώρος "Άννα & Μαρία Καλουτά"

Ο Πολυχώρος "Άννα και Μαρία Καλουτά" εντάσσεται και φέτος στη λίστα των χριστουγεννιάτικων προτάσεων διασκέδασης στην πόλη, φιλοξενώντας δωρεάν παραστάσεις και συναυλίες για μεγάλους και για όλη την οικογένεια. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου και θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και κεφιού. Το μουσικό παζλ του προγράμματος συνθέτουν ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, ο Νεκτάριος Σφυράκης, ο Ισίδωρος Πάτερος με το μουσικό σχήμα "Χάρισμα", η Ορχήστρα Βιολιώνε, η οποία συμπράττει με το δημοφιλές μουσικό Ρεμπέτικο Ντουέτο των Βασίλη Σκούτα και Δημήτρη Μηταράκη, ο Κωστής Χρήστου και ο Κώστας Σερέτης με τη Βαλεντίνα. Επίσης, θα απολαύσουμε μία μουσικοχορευτική εκδήλωση από το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού με χορούς και τα τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι εικαστικές προτάσεις για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο

Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία καθ’ όλη την εορταστική περίοδο να επισκεφτεί τις εκθέσεις, που παρουσιάζει ο ΟΠΑΝΔΑ στους χώρους πολιτισμού του. Στο Κέντρο Τεχνών θα συναντήσει την ατομική έκθεση του Κώστα Μπασάνου με τίτλο "Working Title" που πραγματεύεται τον αθέατο δημιουργικό χώρο της εικαστικής παραγωγής, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων την πρώτη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου με τίτλο "Παράλληλα", με έργα από το 1963 έως σήμερα και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" παρουσιάζεται η έκθεση χειροποίητων υφαντών "Τα πλουμιστά Υφαντά της Όσσας Θεσσαλονίκης".

Δήμος Αθηναίων: Χριστούγεννα στην Αθήνα
Big Band

Τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων κάνουν χριστουγεννιάτικη στάση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Τα Μουσικά Σύνολα ντύνουν και φέτος με τις μελωδίες τους το χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πόλης και ενισχύουν την εορταστική ατμόσφαιρα με δύο συναυλίες στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής με αυθεντικά διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, ενώ η Big Band και ο Alexandros Affolter συναντούν το κοινό με εορταστική τζαζ διάθεση.

Τέλος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το κοινό που θα παρευρεθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ψυρρή όπου θα παρακολουθήσει τη μουσικο-ποιητική παράσταση με τον Δημήτρη Βερύκιο με μελωδίες και νανουρίσματα από διάφορες γωνιές της χώρας μας αλλά και του κόσμου.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.