Τρεις ανοιχτές συζητήσεις για την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου στο Onassis Channel

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζουν τη συζήτηση για την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση με έννοιες και πραγματικότητες που ορίζουν τη ζωή μας.

Εκπαιδευτικές Τετάρτες: This is a Free Gender Zone

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζουν τη συζήτηση για την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση με έννοιες και πραγματικότητες που ορίζουν τη ζωή μας. Έτσι λοιπόν παρουσιάζουν τρία εκπαιδευτικά επεισόδια στις 8, 15, και 22 Νοεμβρίου που μιλούν για τα θέματα του εδώ και τώρα. Οι συζητήσεις είναι διαθέσιμες στο onassis.org και το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Στο Ίδρυμα Ωνάση η συζήτηση έχει ξεκινήσει πριν από χρόνια, με αφορμή την πρωτοβουλία "I’m Positive", την ημερίδα Οnassis Sexuality Education Day, και τα sex education podcasts σε μια συνεργασία της Στέγης με το pod.gr, καθώς και πολλά σχετικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς, για την ενημέρωση σε θέματα ταυτότητας, φύλου, συμπερίληψης, σεξουαλικής αγωγής. 

Εκπαιδευτικές Τετάρτες: This is a Free Gender Zone

Επεισόδιο 1 | Γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Εκπαιδευτικές Τετάρτες: This is a Free Gender Zone

Ένας οδηγός για όλα τα άτομα που θέλουν να μάθουν τι είναι σεξουαλικός προσανατολισμός, ταυτότητα, έκφραση και χαρακτηριστικά φύλου. Στερεότυπα, βεβαιότητες, προσωπικά βιώματα, το δίπολο αρσενικού και θηλυκού, αλλά και το intersex. Τι λέει η επιστήμη; Τι λένε οι γονείς; Τι λέει η ανθρώπινη ιστορία για όλες αυτές τις έννοιες που τελικά μας αφορούν όλες, όλους, όλα;

Επεισόδιο 2 | Τι έχω κάνει λάθος; Θα είναι το παιδί μου ευτυχισμένο;

Εκπαιδευτικές Τετάρτες: This is a Free Gender Zone

Ποιες είναι οι πιο συνήθεις ερωτήσεις που κάνουν οι γονείς όταν καλούν στη Γραμμή υποστήριξης 11528 "Δίπλα σου"; Τι δυσκολεύει μαμάδες, μπαμπάδες, γονείς και κηδεμόνες να διαχειριστούν για τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά τους; Ο ρόλος της κοινωνίας και της ιατρικής στη δημιουργία του στίγματος, η ψυχιατρικοποίηση του τρανς βιώματος, η γραφειοκρατία, αλλά και οι πρόσφατες αλλαγές που έφερε το διαδίκτυο όσον αφορά στην ενημέρωση και την ορατότητα. Ποια ταυτότητα τελικά εγγυάται την ευτυχία;

Επεισόδιο 3 | Και με το σχολείο τι γίνεται;

Εκπαιδευτικές Τετάρτες: This is a Free Gender Zone

Αν το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, πώς τελικά εισάγονται τα παιδιά και οι έφηβοι για όσα τους περιμένουν στην ενήλικη ζωή τους ως ΛΟΑΤΚΙ+ ή μη άτομα; Τι είναι το Trevor Project και πώς μπορεί να βοηθήσει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα; Πώς το σχολείο μπορεί να γίνει ένας ασφαλής χώρος για κάθε ευάλωτο μαθητή και μαθήτρια; Από το bullying και τη βία σε απλές καθημερινές πρακτικές αποδοχής και συμπερίληψης και από το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής που θα έπρεπε πρώτα να "μάθουν" οι εκπαιδευτικοί, στο μάθημα της αγάπης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".